Als je met je baby gaat babyzwemmen, is het belangrijk om de volgende tips in acht te nemen.
Zorg ervoor dat baby’s alleen naar het zwembad gaan als ze gezond zijn. Als je baby verkouden, hoest of andere symptomen van een infectie heeft, moet je de zwemactiviteit uitstellen totdat hij/zij volledig hersteld is.
Welkom bij Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor mensen die op zoek zijn naar een openbaar zwembad of zwemschool voor onder andere zwemlessen.
De Zwembadvergelijker schrijft blogs over zwemgerelateerde onderwerpen waaronder de blog, hoe oud moet je baby zijn voor babyzwemmen?, hoe vaak babyzwemmen?, of hoe oud je kind op zwemles?
Zorg ervoor dat het water van het zwembad schoon en veilig is. De meeste zwembaden hebben een veilig & schoon keurmerk.
Nooit verkeerd om dit even na te vragen of dit bij jouw zwembad ook het geval is. Het beste is om alleen in gereguleerde, schone zwembaden te zwemmen.
Je mag ervan uitgaan dat alle openbare zwembaden voldoen aan de WHVBZ. Dit is de wet waaraan een zwembadinrichting en zwemgelegenheid aan moet voldoen.
Zorg ervoor dat het water van het zwembad op een gezonde temperatuur is, vooral als je baby jonger dan één jaar oud is.
Als de temperaturen te laag of te hoog zijn, kan dit de kans op verkoudheid of infecties vergroten. Vraag dit na voordat je naar het zwembad gaat.
Normaliter wordt het babyzwemmen aangeboden in een zwembad tussen de 30 en 32 graden Celsius.
Zodra je gaat babyzwemmen op een afgesproken moment, dus wanneer er bijvoorbeeld babyzwemmen in een groep wordt aangeboden, kom dan op tijd binnen.
Neem de tijd zodat de baby kan wennen aan de warmte van het zwembad. Het is belangrijk om geen haast te hebben als je eenmaal bij het zwembad bent. Je baby wordt hier namelijk ook onrustig van en dit kan de mood van de les verstoren.
Na het binnenkomen bij het zwembad is het belangrijk om je baby te laten acclimatiseren aan de warmte van het zwembad. Je kunt beginnen met de jas of trui uit te doen als dit kan.
Zodra je begint met babyzwemmen, is het ook belangrijk dat de les rustig aan begint en dat er geen plotselinge bewegingen of trillingen zijn die schokken veroorzaken.
Gebruik een badcape, badmuts of een ander accessoire om je baby te beschermen tegen de wind en kou buiten het zwembad. Dit is niet alleen goed voor na het zwemmen maar ook voordat je gaat babyzwemmen.
Het is aan te raden om eerst samen met je baby rustig onder de douche te staan voordat je het zwembad in gaat. Dit helpt je baby om aan de temperatuur van het water te wennen en helpt bij het voorkomen van verkoudheid.
” Zorg dat je als begeleider kunt zwemmen en in het bezit bent van een zwemdiploma als je met je baby gaat zwemmen in het zwembad.
Dit is belangrijk om er voor te zorgen dat de les veilig verloopt en je je baby goed kunt begeleiden tijdens het zwemmen. Nog geen zwemdiploma? Lees hier de blog dat je nooit te oud bent om te leren zwemmen. “
Na de les babyzwemmen is het belangrijk om je baby weer op te warmen. Een warm douche is daarom een goede optie.
Na het zwemmen, voordat je de baby weer aankleed, kun je hem of haar ook even in een handdoek wikkelen om te voorkomen dat er kou over wordt gebracht.
Na het zwemmen is het belangrijk dat je de baby warm aankleed vlak voordat je naar buiten gaat.
Kleren voor de baby moeten gemaakt zijn van ademende stoffen zoals katoen, linnen of synthetische vezels. Vermijd om kleren te dragen die gemaakt zijn van non-breathable stoffen zoals vinyl, leer of andere waterafstotende materialen.
Het is aan te raden om de haartjes van je baby voor vertrek te drogen, omdat dit verkoudheid kan voorkomen.
Niet onverstandig om altijd een muts op te doen, ook als het lekker weer is buiten. Dit geldt vooral als je na het zwemmen direct weer naar buiten gaat.
Als je kindje regelmatig verkouden is, ondanks dat je de juiste handelingen uitvoert om dit te voorkomen, is het belangrijk om zo snel mogelijk een arts te raadplegen.
Verkoudheid bij baby’s kan soms ook een teken zijn van een ander probleem. Raadpleeg daarom zo snel mogelijk je arts als het na een paar dagen niet overgaat.
Zodra je jou kind niet continue in de arm wilt houden of soms je kind even wilt laten dobberen, dan is het handig om een Sealife zwemzitje of een Puddle Jumper. Ook goed te gebruiken als je op vakantie gaat.
Gebruik deze zwemzitjes niet in een meer of zee, want dan kan het zijn dat je kind wegwaait. In een zwembad is het een perfect en superhandig middel om samen met je kind in het water te bewegen
Zorg er altijd voor dat je badkleding, een handdoek, badcape, badmuts en andere accessoires bij hebt.
Ook is het aan te raden om wat speelgoed mee te nemen zodat je kleintje zich niet verveelt. Vergeet niet om de juiste kleding aan te trekken voor jezelf en je baby.
Als je gaat babyzwemmen in een groepsles worden vaak externe drijfmiddelen verstrekt zoals een flexibeam en een drijfmatje.
Voor vader of moeder
Grote badhandoek; zwemkleding; haarborstel; deodorant; shampoo; badjas
Voor de baby
Zwemluiers; extra zwemluier; babyshampoo; babyolie; grote badcape of badhandoek; hydrofieldoek; fles/ voeding; evt. drijfmiddel voor de baby (voorbeeld, swimtrainer of babyfloat)
Algemeen
Maxi-Cosi; mobiele telefoon voor mobiel betalen, foto – of filmopname; pinpas of portemonnee; 50 cent of 20 cent muntje voor de kluis; een goed humeur 😉
Met al deze tips kan je babyzwemmen leuker, veiliger, gezonder en leerervaring worden! Geniet van het moment en blijf vooral alert op de veranderingen in het water en temperatuur.
Wees voorbereid en stel jezelf open om alle tips te onthouden.
Kortom, door deze 10 do’s tijdens het zwemmen in acht te nemen, zorg je ervoor dat je baby gezond en veilig blijft tijdens het babyzwemmen.
Succes en veel plezier!
Verkrijgbaar bij
Verkrijgbaar bij
Verkrijgbaar bij
Verkrijgbaar bij
Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.
Zwembadvergelijker vergelijkt het zwemaanbod en tarieven van zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen.
Daarbij draagt zwembadvergelijker.nl bij aan het zo objectief mogelijk onder de aandacht brengen van nieuws over onder andere zwembaden, zwemlessen, banenzwemmen, aquasporten etc.
Uiteindelijk alles in dienst van de potentiële bezoeker die opzoek is naar een zwembad, zwemles, banenzwemmen of andere vormen van zwembad aanbod.
Een zwemschool, zwembadondernemer / zwembadexploitant en zwemvereniging kan zich aanmelden om zich optimaal te profileren.
Voor dergelijke fouten aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Alle informatie op onze websites is dan ook onder voorbehoud van druk- en typefouten.