Loading...

Een smartwatch kan een geweldig hulpmiddel zijn om je te helpen jouw zwemvoortgang te meten.

Door je smartwatch slim vast te maken aan je pols door de polsband, kun je tijdens het zwemmen je optimaal benutten. Het kan jouw bewegingen volgen en deze informatie opslaan op de watch of in de cloud.

Een smartwatch is het perfecte hulpmiddel voor zwemmers omdat het hun hartslag en andere belangrijke gegevens kan volgen.

10 REDENEN WAAROM JE EEN SMARTWATCH ZOU MOETEN GEBRUIKEN TIJDENS HET ZWEMMEN

Welkom bij Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor mensen die op zoek zijn naar een openbaar zwembad met als doel in het water aan hun gezondheid te werken.

De Zwembadvergelijker schrijft blogs over zwemgerelateerde onderwerpen waaronder de blog, wat is trimzwemmen , 20 voordelen van zwemmen of welke regels zijn er bij het banenzwemmen?

Als je een actieve zwemmer bent, kan het gebruik van een smartwatch een effectieve manier zijn om jouw voortgang bij te houden.

Het houdt je hartslag en afstand bij, evenals andere statistieken zoals verbrande calorieën en het algehele tempo. Je kunt ook je trainingen volgen en doelen stellen.

Voordat je een smartwatch koopt, moet je bepalen of deze waterdicht is. Helemaal onderaan dit artikel krijg je van ons enkele voorstellen van smartwatches die wij waarderen en geregeld zelf gebruiken.

10 redenen waarom je een smartwatch zou moeten gebruiken tijdens het zwemmen

Progressie meten

Een smartwatch kan je helpen om je progressie te meten: de apparaten kunnen jouw bewegingen volgen en deze informatie doorgeven aan een satelliet in de buurt voor analyse.

Hartslag bijhouden

Het houdt je hartslag bij: als je actief bezig bent, gebruik je meer energie en daarmee ook meer zuurstof. Het meeten van je hartslag tijdens het zwemmen helpt om inzicht te krijgen in hoe je lichaam functioneert en waar je progressie is.

Doelen stellen

Je kunt doelen stellen: als je een specifiek doel hebt voor je zwemtrainingen, kun je dit instellen op je smartwatch om ervoor te zorgen dat je eindigt waar je begon.

Afstand bijhouden

Het houdt ook jouw afstand bij: als je de afstand wilt weten die je hebt afgelegd tijdens een zwemsessie, houdt de smartwatch dit precies bij.

Gepersonaliseerde trainingssessies

Je bent in staat om gepersonaliseerde trainingssessies te maken: met een smartwatch kun je een gepersonaliseerde trainingssessie maken, die aangepast kan worden aan jouw doelstellingen en wensen.

Tempo meten

Het meet het algehele tempo: als je jouw prestaties wilt verbeteren, kun je de gemonitorde data gebruiken om het algehele tempo van jouw zwemtrainingen te verbeteren.

Prestaties analyseren

Je kunt je prestaties analyseren: met een smartwatch kun je je prestaties op langere termijn analyseren, waardoor je jouw score kunt verbeteren.

Calorieën verbruik inzichtelijk

Je kunt calorieën tellen: wat eten en drinken betreft, kan een smartwatch je helpen om bij te houden hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens je zwemsessies.

data delen

Je kunt gemakkelijk de data delen: een groot voordeel van een smartwatch is dat je gemakkelijk jouw prestatiedata online kunt delen met andere gebruikers, waardoor het maken van vergelijkingen makkelijker wordt.

Waterdicht

Het is waterdicht: de meeste smartwatches zijn waterbestendig, waardoor je ze kunt gebruiken onderwater en boven het wateroppervlak. Dit geeft je ook meer vrijheid tijdens het zwemmen.

Als je een actieve zwemmer bent, is een smartwatch de ideale manier om jouw voortgang bij te houden en je prestaties te verbeteren.

Met behulp van de bovenstaande informatie kun je een goed geïnformeerde beslissing nemen over welke smartwatch bij jouw behoeften past. Meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Welke smartwatch is het beste om mee te zwemmen?

In deze paragraaf bespreken we vier smartwatches die je kunt gebruiken tijdens het zwemmen, met inbegrip van hun functies en voordelen.

De vier smartwatches zijn: Garmin Swim, Samsung Galaxy Watch 4, Garmin Venu 2s en de Garmin Vivoactive 4s.

Garmin Swim

Garmin Swim is een smartwatch die speciaal is ontworpen voor zwemmers en is perfect voor competitietraining.

Met Garmin Swim heb je toegang tot alle belangrijke functies voor een relatief betaalbare prijs. Het horloge houdt de afstand bij, je hartslag en het algehele tempo.

Het meet ook zwemslagen, waardoor het gemakkelijk is om je prestaties te analyseren. Daarnaast is het licht gewicht van Garmin Swim een belangrijk voordeel bij sporten.

Onze keuze

Alle belangrijke functies voor een milde prijs

 • Echt een zwemhorloge, maar ook voor andere sporten
 • Nauwkeurige hartslag in het water zonder borstband
 • Perfect waar het voor dient, competitietraining zwemmen
 • Goede GPS (ook in het water)
 • Licht gewicht is belangrijk bij sporten
 • Herkent zwemslagen
 • Prijs kwaliteit verhouding

Garmin Vivoactive 4S

Garmin Vivoactive 4S is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een smartwatch voor het zwemmen.

Het horloge is voorzien van de meest geavanceerde functies, waaronder contactloos betalen, ingebouwde muziekspeler, hartslagzones en een uitgebreide batterijduur. Het horloge is comfortabel om te dragen en de kwaliteit van het product is uitstekend.

Met deze smartwatch kun je gemakkelijk jouw prestaties in het zwembad bijhouden.

Garmin Vivoactive 4S

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:57
 • Laat je portemonnee gerust thuis, want je betaalt (afhankelijk van bij welke bank je zit) contactloos met je horloge via Garmin Pay.
 • Toont hartslagzones tijdens het trainen, zodat je gericht traint voor bijvoorbeeld het verbeteren van je uithoudingsvermogen.
 • Dankzij de ingebouwde muziekspeler luister je via je horloge naar je favoriete afspeellijsten
 • Draagcomfort
 • Betrouwbare metrics
 • Batterij
 • De kwaliteit is uitstekend, steekt mooi en stevig in elkaar. Hij voelt, ondanks het zeer lichte gewicht, best wel premium aan. Heel comfortabel om te dragen. 

Samsung Galaxy Watch4

De Samsung Galaxy Watch 4 is een slimme horloge die een breed scala aan functies biedt om je gezondheid en prestaties te monitoren.

Het heeft een gebruiksvriendelijk draaiende bezel en is uitgerust met een ECG hartslagmeter, bloeddrukmeter en Bioelectrical Impedance Analysis functie. Ook is het voorzien van tal van instelmogelijkheden en kan hij snel worden opgeladen.

Kortom, de Samsung Galaxy Watch 4 is de perfecte metgezel voor actieve zwemmers.

Samsung Galaxy Watch4

Verkrijgbaar bij

bol.com (€205,00)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:51
 • De Bioelectrical Impedance Analysis functie, ECG hartslagmeter en bloeddrukmeter geven je nauwkeurig inzicht in je gezondheid via de Samsung Health Monitor app.
 • Dankzij de draaiende bezel om het scherm navigeer je makkelijker door je apps en berichten.
 • Je downloadt jouw favoriete apps op het slimme horloge dankzij het Wear OS besturingssysteem en de Google Play Store.
 • Vele instelmogelijkheden
 • Draaiknop en scherm handig te bedienen
 • Scherm is niet te groot voor mijn kleine pols
 • Laad snel op
 • Genoeg opties

Garmin venue S

Met de Garmin Venue S krijg je een compleet beeld van je gezondheid dankzij de Health Snapshot-functie.

Deze functie biedt een uitgebreide analyse van je activiteiten, waaronder het aantal stappen, calorieverbruik, hartslag en meer.

Met de lange batterijduur kun je ook gedurende langere tijd met dit horloge zwemmen zonder dat het uitvalt. Dankzij de intuïtieve bediening heb je de Venu S zo onder de knie en helpt het je om jouw gezondheid gemakkelijker te beheren.

Met een mooi design en super scherm is dit horloge de perfecte mix tussen sportief en casual. Bovendien is het Garmin eco-systeem van apps voor veel extra mogelijkheden.

Dus als je op zoek bent naar een smartwatch die je inzicht geeft in je gezondheid, prestaties en activiteiten tijdens het zwemmen, dan is de Garmin Venue S perfect voor jou.

Garmin Venu 2s

Verkrijgbaar bij

bol.com (€419,00)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:57
 • Je krijgt een compleet inzicht in je gezondheid dankzij de Health Snapshot functie.
 • De batterij van de Garmin Venu 2S gaat tot wel 10 dagen mee.
 • Vrouwen houden hun menstruatiecyclus en zwangerschap bij op dit Garmin horloge.
 • Mooi design
 • Intuïtief, voor een eerste sporthorloge had ik hem zo onder de knie
 • Goede sensoren
 • Garmin connect
 • Goede GPS
 • Metingen zijn beter dan meeste andere merken
 • Mooie design & super scherm
 • Garmin eco-systeem van apps
 • Ideale mix tussen sport & casual

Ben je er uit? Lees hier de tips van Coolblue om een supersnelle start te maken met je nieuwe smartwatch!

Wil je voor een Apple watch gaan?

De Apple Watch is een uitstekende optie voor zwemmers die hun prestaties willen bijhouden en verbeteren.

Door het watchOS 9-besturingssysteem, kunnen zwemmers genieten van enkele geweldige functies zoals herkenning van kickboard als een zwemslag en SWOLF-score bijhouden. Daarnaast is het Apple eco-systeem voor apps ideaal om nog meer te kunnen uit de smartwatch halen.

Apple Watch SE 2022

Verkrijgbaar bij

bol.com (€339,95)
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:50
Apple Watch Series 8

Verkrijgbaar bij

bol.com (€498,00)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:50
Apple Watch Ultra

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:49
Apple Watch Series 7

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:49
 • Met watchOS 9 kunnen zwemmers profiteren van verbeteringen, zoals dat het kickboard in het zwembad wordt herkend als een zwemslag bij gebruik van de Workout-app.
 • Bij elke sessie wordt de SWOLF-score bijgehouden, die aangeeft hoe efficiënt je zwemslagen zijn – lagere scores duiden op meer efficiëntie. 
 • Zwemtrainingen kunnen nu worden toegevoegd aan multisportworkoutreeksen voor triatleten en Apple Watch detecteert automatisch welke activiteit je doet.

Met deze informatie kun je een weloverwogen keuze maken en jouw perfecte smartwatch vinden voor het zwemmen. Geniet van je nieuwe aanwinst!

Conclusie

Er zijn veel redenen waarom je een smartwatch zou moeten gebruiken tijdens het zwemmen.

Een smartwatch kan je helpen jouw voortgang te meten, belangrijke gegevens bij te houden, gemotiveerd te blijven en indien nodig zelfs als veiligheidsapparaat te fungeren.

Als je op zoek bent naar manieren om jouw prestaties in het zwembad te verbeteren, is het gebruik van een smartwatch een geweldige idee om te gebruiken.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€228,99)
blokker.nl (€324,20)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:56

Verkrijgbaar bij

bol.com (€339,95)
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:50

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:49

Verkrijgbaar bij

bol.com (€228,99)
blokker.nl (€324,20)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:56

Verkrijgbaar bij

bol.com (€339,95)
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:50

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:49

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.