Loading...

In deze blog hebben we voor de vrolijke en zonnig georiënteerde mensen 10 redenen voor deelname aan Aqua Zumba.

Bij de meeste mensen die deelnemen aan een groepsles is de docent vaak bepalend. De docent kan het verschil maken en maakt ook vaak het verschil waardoor je wekelijks terugkomt.

10 redenen voor deelname Aqua Zumba

Welkom bij Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor mensen die op zoek zijn naar een openbaar zwembad met als doel in het water aan hun gezondheid te werken.

Tevens schrijft de Zwembadvergelijker blogs over zwemgerelateerde onderwerpen waaronder de blog, wat is het verschil tussen Aquajogging en Aquaerobics.

Bewegen in het water is al lastig vooral als je dan ook nog verschillende dansoefeningen moet doen, dus wat mij betreft de Aqua Zumba les zo leuk maakt is de heerlijke zomers klinkende latin muziek.

De muziek maakt de les en de oefeningen zijn ‘salsa en merengue’ gerelateerd.

Het plezier komt bij de lesgever en de muziek vandaag en wat is het niet handig dat plezier er juist voor zorgt dat het versterken van spieren en je conditie in dit geval dan vanzelf gaat.

Speel je met de gedachten om ook deel te nemen aan Aqua Cycling, omdat je fietsen in het water leuk lijkt, lees dan de blog 12 redenen om deel te nemen aan Aqua Cycling.

Wat is Aqua Zumba?

Aqua Zumba is een leuke swingende groepsles in het water waarbij je salsa en merengue dansoefeningen doet, terwijl je jezelf laat meevoeren op de heerlijke Spaanse en Latijnse muziek.

Aqua Zumba bestaat uit het reproduceren van deze salsa-bewegingen onder deskundige begeleiding, terwijl er intensieve fitnessoefeningen worden toevoegt. Super leuk, en het verbetert teven je uithoudingsvermogen.

Zoals al eerder aangeven in het artikel 15 gezondheidsvoordelen van Aquarobics” komen veel waterlessen één op één bij de groepslessen vandaag uit de ‘droge’ fitness, dus het zal je niet verbazen dat Zumba de ‘droge’ versie is van Aqua Zumba.

10 redenen om aan Aqua Zumba te doen

Een ultieme calorieverbrander wordt het ook wel genoemd waardoor Aqua Zumba een ware rage is geworden. Een subtiele cocktail van sportdisciplines om te presteren in water. De oefeningen zorgen voor het gebruikt van alle spieren voor een strak lichaam en een hart in topvorm.

Aqua Zumba is leuk om samen met je vrienden te beoefenen, maar je kunt natuurlijk ook nieuwe vrienden maken tijdens de groepsles. De Aqua Zumba sessies zijn antistress en een bron van plezier.

Helaas bieden ondanks deze rage niet alle zwembaden deze les aan.

Hieronder staan de voordelen die u haalt uit deze fantastische Aqua Zumba.

Weinig belasting op gewrichten

Aqua Zumba omvat verschillende Latin-dans bewegingen en andere nuttige oefeningen. Het oefenen in het waterrijke omgeving zorgt voor minder agressieve pressie op de gewrichten.

Tijdens een sessie aqua zumba kun je Fitness- en Latin-dansen in het zwembad zonder enig risico op gewrichtspijn, in tegenstelling tot de normale Zumba training.

Verbeterd cardio-uithoudingsvermogen

Aqua Zumba is een complete sport die, zonder dat dit er zo uit ziet vanaf de kant van het water, heel fysiek is. Het is daarom perfect voor het verbeteren van het cardio-uithoudingsvermogen, zowel de luchtwegen als de bloedvaten.

Als je niet van Aqua Cycling, Aquarobics of Aquajogging houdt, en je wilt wel bewegen in het water om aan je gezondheid te werken, dan is Aqua Zumba een ware vervanger.

Meedogenloos met de extra kilo’s

Op basis van gesplitste sequenties is Aqua Zumba een slimme combinatie van langzame en snelle bewegingen, die het metabolisme versnellen. Het is geen wonder dat een half uur tot 800 calorieën kan verbranden.

Het is een traktatie voor iedereen die zijn rondingen wil verliezen, terwijl je lekker fit blijft.

Is Aqua Zumba spier versterkend?

Ja, het uitoefenen van de ritmische choreografie in ondiep water zal de spieren zeker versterken.

Ze hebben geen andere keuze dan harder te werken om de weerstand van het water te overwinnen, omdat je in het water bent, druk je twee keer zoveel kracht op je spieren om de routines uit te voeren.

Aqua Zumba vormt harmonieus het lichaam. Het verstevigt de billen, buigt de kuiten, geeft je strakke toelopende dijen en stevige buikspieren. De perfecte vorm!

Ideaal voor mensen met een relatief lastig lichamelijk

Je hoeft geen eerdere ervaring met Zumba te hebben deel te nemen aan Aqua Zumba. Deze leuke sport is voor iedereen toegankelijk.

Dit is geschikt voor mensen van alle leeftijden en alle lichaamsbouwen. Het is een activiteit die voor iedereen toegankelijk is, vooral omdat het water schokken voorkomt.

De Aqua Zumba is een goede manier voor verlegen mensen om in het water te springen. In het zwembad zijn er geen spiegels om naar jezelf te kijken of te observeren.

En het water is tot aan de borst, dus het lichaam wordt niet aan iedereen onthuld. Bovendien is het een geweldige manier om los te laten!

De normale Zumba is voor de dansliefhebbers die ook graag hun moves willen laten zien en eerlijk gezegd kiezen de mensen die zich enigszins schamen voor hun lichaam niet vaak voor de ‘droge’ Zumba.

Voor Aqua Zumba is alles onder water en kun je je bewegingen uitvoeren zonder dat mensen het überhaupt zien. Het is dus enorm fijn voor de meer verlegen mensen om deel te nemen, omdat het voordeel is dat je je lichaam onder water kan verstoppen.

Ongeremd kun je snel je complexen vergeten en jezelf volledig laten onderdompelen! En als kers op de taart is de Aqua Zumba voor zowel beginners als professionals, ongeacht hun leeftijd en fysieke conditie, een gezellige groepsles.

Anti-stress en goed humeur generator

Met aqua zumba win je op alle fronten: fysieke en mentale fitheid … en psychisch. Vooral door de muziek gaat je humeur snel omhoog.

Je waant je in zomerse sferen en het stelt je in staat om alle opgebouwde spanningen los te laten. Het is goed voor het moreel en het stimuleert de motivatie.

Snelle efficiëntie

Je voelt de voordelen snel, vooral als je weer sport. Een enkele Aqua Zumba les duur vaak tussen de 45 en 60 minuten.

Voor professionals en drukke mensen die één keer per week kunnen oefenen, worden de eerste effecten na een maand opgemerkt. Je voelt je strakker en beter over je lichaam.

Het effect op cellulitis is één van de meeste gehoorde voordelen van bewegen in een Aqua Zumbales.

Plezier boven alles, super gezellig!

Het is een stressvrije activiteit! Je hebt geen zwemvaardigheidsdiploma nodig om deze activiteit te oefenen, maar het is wel gewenst dat je enigszins kan zwemmen: het ondiepe deel van het zwembad is voldoende.

Het water is vaak tussen heup en schouderhoogte zodat je kan staan en dat je lichaam als het water ondersteund wordt door het water. Je moet vrij zijn van waterfobie want tijden de groepsles kan er nogal wat water gespat worden.

Zoals bij alle alle fysieke activiteiten, veroorzaakt Aqua Zumba de afscheiding van endorfines, het plezierhormoon.

Dit plezier gaat gepaard met het feit dat deze activiteit zelfstandig wordt uitgevoerd, maar binnen de groep wordt beoefend. Dit geeft je een fijn vakantie-uurtje tijdens je week, want eenmaal in het water is de sfeer ontspannen.

Je zult altijd plezier hebben tijdens de Aqua Zumba les, zoals gezegd komt dit vooral door de muziek, al het andere is zeker meegenomen. Zoals altijd is het groepseffect veelbelovend, waardoor je snel wilt meedoen en zelfs jezelf wilt overtreffen.

Minimalistische uitrusting

Het voordeel van de Aqua Zumba les is dat je weinig hoeft mee te nemen, behalve je badpak (of je zomerse bikini om in de sferen te blijven) en je handdoek natuurlijk.

Je zou ervoor kunnen kiezen om een zwembrilletje op te zetten tegen de spetters en slippers mee te nemen om van het bad naar de douche te lopen en visa versa.

Relatief lage tarieven voor een happy Aqua Zumba party

Eigenlijk ga je een uurtje naar een salsa party met gelijk gestemden. Als je kijkt naar de gemiddelde tarieven dan  kunnen deze variëren tussen € 7,50 en € 11,- per Aqua Zumba les.

Als er geen losse entree ticket te verkrijgen is dan moet je soms een abonnement of meerbadenkaart afnemen om van een hele reeks van deze activiteit te kunnen genieten.

De Aqua Zumba wordt vaak aangegeven als een doelgroeples.

Dus je mag ervan uitgaan zodra je op de vergelijker van Zwembadvergelijker.nl gaan kijken waar in jouw buurt deze les wordt gegeven dat het aangegeven zogenaamde doelgroepentarief het tarief is dat je per les mag betalen.

Is Aqua Zumba zwaar voor beginners?

Aqua Zumba is te vergelijken met dansen in het water, waardoor eigenlijk iedereen deel kan nemen en daardoor ook je eigen niveau kan bepalen.

Wil je zwaarder dan maak je snellere bewegingen en duw je harder tegen het water, wil je minder zwaar dan doe je langzaam de oefeningen of beweeg je alleen je ‘salsa’ heupen in het water en stap je van voor naar achter en weer terug. 

Het advies is om te checken voor een Aqua Zumba les in de buurt. In de vergelijker van zwembadvergelijker.nl kun je dit snel terugvinden. Vraag dan een vrijblijvende proefles aan of doe een keer mee op basis van een ‘losse entree’. 

Ga jij ook een Aqua Zumba les volgen of al eens een Aqua Zumba les gevolgd? 

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€9,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:14

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€18,95)
bol.com (€22,95)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:38

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€9,95)
bol.com (€13,95)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:38

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€4,95)
bol.com (€13,99)
Laatst bijgewerkt op: 29 mei 2024 - 06:22

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€5,95)
bol.com (€12,99)
Laatst bijgewerkt op: 29 mei 2024 - 06:26

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,45)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 29 mei 2024 - 06:27

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
avantisport.nl (€39,95)
Laatst bijgewerkt op: 29 mei 2024 - 06:27

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.