Loading...

Een super gave groepsles in het water; Aqua drum vibes.

Het is toch wel super dat er elke keer wat nieuws wordt bedacht om de aantrekkelijkheid van (aqua) groepslessen in de zwembaden aantrekkelijk te houden. In dit geval gaat het over de groepsles Aqua Drums, ook wel Aqua Drum Vibes genoemd.

Misschien heb jij een idee hoe deze les is uitgevonden, maar ik kan me voorstellen dat een medewerker van een zwembad als hobby drummen heeft en dacht: “dit is nu leuk om te doen in het zwembad” 

Of de ‘uitvinder’ is naar de Blue Men Group geweest en dacht dat dit ook wel gaaf zou zijn in het zwembad.

ab

En eerlijk is eerlijk, een groepsles met twee stokken in de hand waar je het zwembad gebruikt als een drumstel is wel grappig en leuk bedacht.

Vooral als je het leuk vindt dat het water hier en daar wat opspat, noem het maar het ‘splash’ gevoel.

In dit artikel wordt er antwoord gegeven op de vragen wat Aqua Drum Vibes is, voor wie de groepesles bedoeld is, waarom je mee zou moeten doen en wat de voordelen zijn van de Aqua groepsles.

Wat is Aqua Drum Vibes?

Aqua Drum Vibes is een speciale groepsles in het water, waarbij er met speciale ‘drum’ stokken oefeningen worden gedaan op drum ritmische muziek die zorgen voor een variatie van bewegingen in het water.

De groepsles wordt begeleid door deskundige Aqua Drum Vibes trainers.

Aqua Drum Vibes is een programma van bewegingen en oefeningen in het water met als doel cardiovasculaire training gecombineerd met training van spierweerstand.

Deze oefeningen worden op het ritme van de muziek uitgevoerd met behulp van een paar drumsticks op verschillende tijdstippen en snelheden die percussies genereren terwijl ze in water hangen.

GezondheidGezondheid

Aqua Drum vibes is een speciale vorm van een Aquasport die gebruik maakt van drumritmes in combinatie met isometrische beweging van de bovenste ledematen.

Dit zorgt ook voor veel plezier om een ​​meer energieke trainingssessie te bereiken.

Deze unieke type aquafitness is gemaakt om de weerstand in water op een andere manier te benaderen. 

Door gebruik te maken van apparatuur om de bovenste ledematen en isometrische spiercontracties uit te rekken geeft dit geeft voor meer uithoudingsvermogen en verhoging van de trainingsintensiteit.

Aqua Drum Vibes in diep en ondiep water

Er zijn ondiepe en diepwater-vibes lessen.

De ondiepe vibes combineren intensere bewegingen, meer spatten en diep water zorgen voor meer betrokkenheid van de kernspieren om de stabiliteit te verbeteren terwijl je meer bovenlichaam routines uitvoert.

Spannend, leuk en ritmische Aqua Drum Vibes is ongetwijfeld een geweldig alternatief voor cardiovasculaire training en weerstand training voor spieren.

Door de sensationele ritmische muziek zal je en zogenaamde reis maken met drum vibes muziek terwijl je dansbewegingen, afrodans, isometrie, een functionele oefening in het water uitvoert!

Welk materiaal worden er gebruikt bij Aqua Drum Vibes?

Tijdens de aqua drum vibes groepsles wordt er gebruik gemaakt van Drum Vibe Sticks en een drijfband.

De drum stokken zijn ontworpen om de vrije polsbeweging te verbeteren zonder het polsgewricht te belasten; waardoor de gemakkelijke beweging van de armen wordt verbeterd en stress zoveel mogelijk wordt verminderd.

Hierdoor vergeet je dat je aan het sporten bent terwijl je als een gek met je armen bezig in het water.

Waarom is Aqua Drum Vibes iets voor mij?

Houd je van ‘ gezellig’ spetteren in het water met een groep mensen die ook aan hun gezondheid willen werken?

Vind je het bovendien ook leuk om gezamenlijk op ritmische beat drum oefeningen te doen die onder andere zeer spierversterkend zijn voor je armen? Dan is Aqua Drum Vibes iets voor jou.

Er zijn verschillende soorten Aqua groepslessen. Te denken valt aan Aquajogging, Aquarobics, en Aqua Cycling waarbij de voordelen vaak overlappend zijn.

Buiten dat een aqua drum vibe les super gezellig is, is dit in de meeste gevallen geschikt voor alle leeftijden.

Je moet wel tegen een spatje water kunnen om aan deze speciale water drumles deel te nemen. Als je een leuke en opwindende aquafitnessles wilt volgen, moet je voor Aqua Drum Vibes gaan.

Sinds de oudheid wordt onderdompeling in water gezien als een bron van voordelen voor het lichaam. Sinds de jaren 70 zijn er verschillende disciplines van water aerobics ontstaan ​​en dit succes is niet opgehouden.

Het is namelijk super easy te bewegen in het water en het zorgt voor een volledige lichaamsbeweging. Te midden van alle voorgestelde water aerobics lessen, moet u zich soms afvragen wat de voordelen van de een of de ander zijn.

Wij helpen je de balans op te maken van de verschillen en voordelen van aqua drum vibes.

De 3 beste voordelen van Aqua Drum Vibes

Verbetering van het uithoudingsvermogen

Net als intensieve training verlegt dit type aquafitness je atletische grenzen en verhoogt het je uithoudingsvermogen.

Water is bijna 800 keer dichter dan lucht en oefent daarom een ​​continue weerstand uit over je hele lichaam.

Om het beter uit te leggen, bedenk gewoon dat elke slag van de stok die je slaat en schopt, een intense weerstandstraining is, waarbij vooral de romp, armen, schouders, benen en billen worden versterkt.

Het is niet voor niets dat professionele zwemmers hun lichaam allemaal stijf en praktisch vetvrij hebben.

Verlichting van angst

Meedoen aan aquadrum vibes is het water als trommel gebruiken, met je benen slingeren, terwijl je danst.

Na verloop van tijd groeit je mentale agressiviteit fysiek in je lichaam, waardoor je je strak en ongemakkelijk voelt. Intensieve training is een van de weinige manieren om deze spanning te verminderen, je stressvrij te voelen, en aqua-vibes werkt hier enorm goed bij.

Snel herstel

Vanwege de lage druk die het op het lichaam heeft en zonder gebruik van zware apparatuur is deze groepsles uniek.

De droge gym en andere watersporten die gebruik maken van rigoureuze hulpmiddelen die het lichaam belasten en onder hoge druk zetten zorgen voor een minder snel herstel.  

De drum vibes oefeningen kunnen helpen bij herstel.

Bijvoorbeeld als je:

  • een lichte beroerte hebben gehad: verbetering van het evenwicht, versterking van spieren, uitbreiding van bewegingen en helpen bij het herstellen van bewegingen die in het dagelijks leven worden uitgevoerd.

 

  • spierblessures hebt opgelopen: het revalidatieproces versnellen en de geblesseerde spieren versterken.

 

  • lijdt aan rugpijn en spierontsteking: pijn verlichten en houding verbeteren.

 

  • in coma hebt gelegen: het stimuleren van sensorische en motorische gebieden en het bieden van driedimensionale bewegingen.

 

  • therapeutische behandeling nodig hebt: Vanwege een kleinere impactzone wordt aqua drum vibe niet alleen aanbevolen voor mensen met artritisproblemen, maar ook voor mensen met gewichtsproblemen.

 

  • een fysieke beperking hebt, en vooral voor degenen die herstellen van ongevallen of verwondingen. Water vergemakkelijkt momenten, vermindert pijn en dient zelfs als spiermassage.

 

  • last hebt van de luchtwegen. Zwembadactiviteiten worden ook ten zeerste aanbevolen voor mensen met astma, irritaties van de luchtwegen.

 

  • een lage bloeddruk hebt. Voor mensen die zich constant ziek voelen vanwege de hitte en kracht die nodig is zodra je naar een ‘droge’ sportschool gaat.

Image2

Aqua Drum Vibes is nu een maal het leukste in een groep

Als sport al leuk en gezond is als het individueel wordt gedaan, stel je dan voor hoe geweldig het kan zijn om als team te sporten, ervaringen te delen en te beleven met mede lotgenoten en (nieuwe) vrienden.

Gezamenlijk bewegen met andere mensen is iets waar de meeste mensen van kunnen genieten, van de jong tot oud.

Voor tieners helpt sporten niet alleen bij de ontwikkeling van je lichaam, maar zodra je sport of veel beweegt denk je automatisch meer aan je gezondheid.

Hierdoor ben je ook minder bezig met ongezonde gewoonten zoals tabak, alcohol of drugs.

Het frequent bewegen komt zowel fysieke als mentale gezondheid ten goede.

Het is bekend dat water aerobics in zijn algemeenheid één van de leukste activiteiten is die tegenwoordig bestaan.

In de aquasportlessen wordt het plezier na de les beloond door hangend op het water te dobberen. Hier wordt een flexibeam voor gebruikt waarbij je de benen en handen tegelijkertijd vrij kunt bewegen.

Dit geeft de mogelijkheid om te communiceren en een plezierige en leuke tijd te hebben met anderen.

Is Aqua Drum Vibes zwaar voor beginners?

Over het algemeen is deze les niet zwaarder dan de andere high aerobic lessen.

Door het gebruik van de drumstokken ben je wel veel meer actief met je armen. Dus je biceps en je triceps train je meer en dit zul je vooral in het begin erg goed voelen.

Dus in het begin even wennen en daarna door pakken om vooral sterker te worden in de armen, want dat maakt deze groepsles ten opzichte van de andere groepslessen wel het verschil. 

Een tips is om van tevoren te checken of je moet reserveren. Soms zitten de groepen vol. 

Het advies is om te kijken of er een zwembad in de buurt is die Aqua Drum Vibes aanbiedt. In de vergelijker van zwembadvergelijker.nl kun je dit snel terugvinden.

Vraag dan een vrijblijvende proefles aan bij het zwembad in de buurt of doe een keer mee op basis van een ‘losse entree’. 

2 Comments.

Comments are closed.

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.