Loading...

Heb je ooit aquajoggen geprobeerd? Deze bewegingsactiviteit in het water is een groepsles met oefening die zo effectief is in het verbranden van calorieën en het versterken van spieren zonder het te beseffen!

Aquajoggen; de beste manier om af te vallen

Je kunt deze oefeningen natuurlijk ook individueel uitvoeren door een zwemgordel aan te schaffen en naar het zwembad te gaan tijdens het vrijzwemmen. (klik op beide plaatjes hieronder en kies degene uit die het beste bij je past)

Aquajogging biedt mensen niet alleen talloze gezondheidsvoordelen, maar zorgt er ook voor dat gewrichten ondersteund blijven door water terwijl we ons door het oppervlak voortstuwen.

Aqua Joggers kunnen hun workouts op elk moment van de dag doen gedurende ongeveer 50 minuten – 1 uur, afhankelijk van hoe snel/langzaam ze willen dat ze zichzelf vooruit helpen in het leven

Dit kan natuurlijk alleen als je een zwembad in de buurt heb die ook nog open is zodat je kunt starten met aquajoggen. Klik hier voor het vinden van een zwembad in jouw buurt.

Welkom op Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor ouders die op zoek zijn naar onder andere de beste zwemles in de buurt voor jouw kind!

Ook is de Zwembadvergelijker voor iedereen die meer wil weten over zwembaden, zwemscholen, zwemlessen en zwemactiviteiten in de breedste zin. Alle blogs over bijvoorbeeld Aquajoggen, Aquarobics en babyzwemmen vind je hier. 

Aquajoggen is geschikt voor iedereen

Of je het nu in groepsverband doet of individueel, aquajogging is geschikt voor iedereen, omdat iedereen op zijn of haar eigen tempo deel kan nemen aan een groepsles aquajoggen in het zwembad.

Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig aquajogging oefeningen te doen tijdens bijvoorbeeld het vrijzwemmen 

In het bijzonder is aquajoggen is een ideale manier voor mensen die:

– geen of weinig sportieve activiteiten uitvoeren;

– (te) veel kilo’s kwijt willen;

– willen aansterken of spiermassa willen opbouwen;

– (te) moeilijk lopen;

– last hebben van gewrichtspijn en/of reumatische klachten.

zwemmen en afvallen 5 supertips 1
Lees hier de blog 'Zwemmen en Afvallen'
Wat is het verschil tussen. aquarobics en aquajoggen1
Lees hier het verschil tussen Aquajoggen en Aquarobics

Aquajogging is een low impact bewegingsactiviteit waarbij je gewrichten niet (of in ieder geval minder) belast worden. Aquajogging is een sport die je rustig op kunt bouwen en waarbij je zelf bepaalt hoeveel inspanning je levert.

Deze leuke en in een groep vaak gezellige beweegactiviteit is verder ook een ideale sport als je (tijdelijk) geblesseerd bent en is een ideale manier van calorieën verbranden en afvallen.

Waarom verbrand je (meer) calorieën met aquajoggen?

Aquajoggen is een ideale manier van beweging als je wilt afvallen. Je calorieën verbranden, maar je belast je lichaam niet teveel.

Aquajoggen is dan ook low-impact training. Het is een stuk milder voor je lichaam dan andere vormen van intensief sporten. Aquajoggen is echter niet minder effectief.

Als je de oefeningen van aquajoggen op de juiste manier doet, kan het je zeker helpen met het verbranden van calorieën waardoor je afvalt.

Wat bekent low-impact aquajoggen?

De term ‘low-impact’ betekent “lichte” of zachte oefening. Low-impact training, afgekort LIT (soms geschreven als verlicht), is een soort fysieke oefeningen die gedaan kunnen worden onder minimale belasting.

Dan kun je denken aan aquajoggen en droog joggen of snel wandelen. Deze activiteiten kun je doen door oefeningen te doen met een hoge of lage intensiteit.

Welke hartslag moet ik aanhouden om af te vallen met aquajoggen?

Gemiddeld zit je zo rond de  60% tot 80% van je maximale capaciteit wat vaak neerkomen op ongeveer 120-140 hartslagen per minuut.

Je maximale hartslag per minuut kunt je berekenen door je leeftijd af te trekken van 220. Dus ben je 50 jaar jong, dan is je maximale hartslag 170.

Als je dan wilt afvallen dien je rond de 120 hartslagen per minuut te zitten. Voor jou is dit dan de ideale hartslag om af te vallen. 

Ga je voor specifiek verbranding, dat moet je nog lager zitten als het gaat om hartslag. De ideale hartslagzone voor gewichtsverlies ligt tussen 50 en 65% van je maximale hartslag.

Wil je weten hoe het zit met je hartslag tijdens de Aquajogging? Check hier de beste smartwatches voor in het water.

Hoe weet je op hoeveel hartslagen per minuut je zit? 

Als je wilt weten hoe vaak jouw hart klopt per minuut dan kun je dat op verschillende manier meten. Ik noem er twee.

1. Om de hartslag te voelen, plaats je twee vingers op je borst of in je nek en wacht je een minuut tot je hem voelt.

Tel vervolgens hoeveel slagen per minuut (BPM) dat is door op te tellen van 1-90 om erachter te komen welk getal precies gelijk is aan 60 seconden
de hoeveelheid tijd die wordt besteed aan een activiteit, zoals sporten of gewoon ’s nachts slapen.

2. check hier de beste waterproof smartwatches om te aquasporten, schaf er eentje aan doe deze om tijdens de groepsles of als je zelf aan de slag gaat met aquajoggen. Je smartwatch wordt je beste vriend als je regelmatig en frequent gaat aquajoggen. 

Wil je weten wat de 16 voordelen zijn van aquajogging? Lees dan deze blog

Conclusie

Aquajoggen is een ideale manier van afvallen, omdat het impact op je gewrichten vermindert.

Aquajoggen is een vorm van cardio waarbij je in het water jogt. Dit kan in een zwembad, maar ook in de zee of in een meer.

Aquajoggen is een ideale workout voor mensen die willen afvallen, want je verbrandt er veel calorieën mee en het is goed voor je hart- en vaatstelsel. Ook is het een goede workout voor mensen met gewrichtsklachten, omdat de impact op je gewrichten vermindert.

Aquajoggen is dus een ideale workout voor mensen die willen afvallen of die last hebben van gewrichtsklachten. Aquajoggen is een leuke en gezonde manier van afvallen!

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€9,95)
bol.com (€13,95)
Laatst bijgewerkt op: 14 juli 2024 - 02:44

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€18,95)
bol.com (€22,95)
Laatst bijgewerkt op: 14 juli 2024 - 02:40

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€29,95)
amazon.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 14 juli 2024 - 05:36

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€43,95)
bol.com (€52,95)
Laatst bijgewerkt op: 14 juli 2024 - 02:11

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€32,95)
bol.com (€39,25)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 14 juli 2024 - 05:41

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.