Loading...

Wil je graag wat afvallen of conditie opbouwen? Wil je niet naar een sportschool? Ga dan naar een zwembad en ga lekker aquasporten!

7 verschillende aquasporten die je beslist moet proberen

Welkom bij Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor mensen die op zoek zijn naar een openbaar zwembad met als doel in het water aan hun gezondheid te werken.

Tevens schrijft de Zwembadvergelijker blogs over zwemgerelateerde onderwerpen waaronder de blog, wat is het verschil tussen Aquajogging en Aquaerobics.

Aquasporten is een verzamelnaam voor groepslessen die in een zwembad worden gegeven. Er bestaan namelijk een hoop verschillende aquasporten die allemaal hun eigen unieke voordelen bieden. We geven je hieronder een overzicht van 7 van deze sporten.

7 verschillende aquasporten

Elke les heeft zijn eigen specifieke kenmerken, maar ze zijn allemaal gericht op één doel: meer bewegen en plezier in het water. Benieuwd naar de verschillende aquasporten? Lees dan snel verder!

Aquajoggen

Aquajogging is een low impact groepsles voor alle leeftijden waarbij er door middel van drijfmiddelen, veelal op muziek, onder deskundige begeleiding uitvoering wordt gegeven aan jog bewegingen in het water.

Aquajogging is, zoals de benaming al zegt, joggen in het water en is dus vergelijkbaar met joggen op het droge. Door het gebruik van drijfmiddelen blijf je enerzijds met je hoofd boven water en anderzijds zorgen de drijfmiddelen voor meer weerstand.

Lees hier meer over Aquajoggen

Aquacycling

Aqua Cycling, vaak ook wel Aquabiking of Aquafietsen genoemd is een groepsactiviteit die, onder begeleiding van een deskundige coach, de voordelen van fietsen combineert met de deugden van trainen in het water.

In een lichtelijk voorover gebogen houding zit de gebruiker in het water tot aan de taille of borst, terwijl je 30 tot 45 minuten tegen de weerstand van het water in fietst.

Deze specifieke combinatie maakt deze activiteit bijzonder nuttig voor het hele lichaam, terwijl het bruisende water dat wordt gegenereerd door het fietsen, het lichaam masseert en de bloedsomloop verhoogt.

Lees hier meer over Aquacycling

Aquarobic

Aquarobics is een high impact groepsles voor alle leeftijden waarbij er, veelal op muziek, uitvoering wordt gegeven aan bewegingen in het water. De waterdiepte is vaak 1.40 meter en je staat in het water.

Aquarobics is qua bewegingen vergelijkbaar met Aerobic alleen is de uitvoering trager in verband met de weerstand van het water. Vaak worden er oefeningen per spier onderdeel uitgevoerd. Het ideale tempo voor Aquarobics ligt tussen de 100 en 120 bpm (beats per minute).

Lees hier meer over Aquarobics

Floatfit

Floatfit is een groepsles die op het water wordt gegeven met behulp van een opblaasbare drijvende oefenmat genaamd “The AquaBase”.

Dit indrukwekkende trainingsapparaat – ontworpen door AquaPhysical – is gebouwd om stationair op het water te blijven en uw activiteiten te ondersteunen. De groepsles wordt vaak begeleid door een deskundige groepslesdocent met behulp van muziek op de achtergrond.

Het stationaire vermogen van de AquaBase kan wel 100kg dragen wanneer het tot de juiste maat is opgeblazen. Eenmaal opgeblazen, vormt de mat een hard oppervlak. Dit zorgt ervoor dat het comfortabel is om bewegingen uit te voeren op het oppervlak.

Lees hier meer over Floatfit

Seniorenzwemmen

Senioren zwemmen of ‘Zwemmen voor Ouderen’ is in de meeste gevallen een groepsles op passende muziek ,waarbij er in groepsverband oefeningen worden gedaan. Het senioren zwemmen heeft als doel om je spieren te versterken en je gewrichten ontlastend te gebruiken.

Er worden alledaagse bewegingen voorgedaan die in het water (zowel diep als ondiep) worden uitgevoerd. De groepsles voor ouderen zorgt naast bewegen ook voor veel plezier en ontspanning.

Lees hier meer over Seniorenzwemmen

Aqua Zumba

Aqua Zumba is een leuke swingende groepsles in het water waarbij je salsa en merengue dansoefeningen doet, terwijl je jezelf laat meevoeren op de heerlijke Spaanse en Latijnse muziek.

Aqua Zumba bestaat uit het reproduceren van deze salsa-bewegingen onder deskundige begeleiding, terwijl er intensieve fitnessoefeningen worden toevoegt. Super leuk, en het verbetert teven je uithoudingsvermogen.

Lees hier meer over Aquazumba

Aquadrum vibes

Aqua Drum Vibes is een speciale groepsles in het water, waarbij er met speciale ‘drum’ stokken oefeningen worden gedaan op drum ritmische muziek die zorgen voor een variatie van bewegingen in het water. De groepsles wordt begeleid door deskundige Aqua Drum Vibes trainers.

Aqua Drum Vibes is een programma van bewegingen en oefeningen in het water met als doel cardiovasculaire training gecombineerd met training van spierweerstand.

Deze oefeningen worden op het ritme van de muziek uitgevoerd met behulp van een paar drumsticks op verschillende tijdstippen en snelheden die percussies genereren terwijl ze in water hangen.

Lees hier meer over Aquadrum Vibes

Conclusie

Wil je graag wat meer uitdaging in het bewegen en specifiek in binnen de Aquasporten, zoek je plezier of zoek je een activiteit om af te vallen? Dan is één van deze aquasporten misschien wel iets voor jou. 

Kies de aquasport die het beste bij je past en ga ervoor! We wensen je veel plezier tijdens het beoefenen van één van deze 7 aquasporten. Heb jij al eens één van deze sporten gedaan? Welke vind jij het leukste? Laat ons dan weten hoe het was in de reacties hieronder.

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.