Loading...

Banenzwemmen in Amsterdam is een ideale manier om fit te blijven en jouw beweegdoelen te bereiken.

Of je nu net begint met zwemmen of het al jaren doet, banenzwemmen kan helpen bij het verbeteren van techniek, uithoudingsvermogen en af en toe een persoonlijke beste tijd.

Banenzwemmen in Amsterdam

Geniet van een ontspannen zwemmomentje op een rustig moment in een ‘langzame baan, of pak het tempo op met een paar snelle baantjes.

Ongeacht je voorkeur zul je hier zeker vinden wat voor jou het beste werkt in een van de vele openbare zwembaden in Amsterdam die banenzwemmen aanbieden.

Met een tiental zwemlocaties in en rondom de stad Amsterdam om uit te kiezen, zal het niet moeilijk zijn om mogelijkheden te vinden om te gaan banenzwemmen!

Welkom op Zwembadvergelijker.nl!

Wil jij aan jouw lichamelijke gezondheid werken terwijl je een duik neemt in het zwembad?

Dan is de website Zwembadvergelijker.nl voor jou – wij stellen jou in staat openbare zwembaden te vergelijken, zodat je gemakkelijker een zwembad kunt vinden dat aan jouw wensen voldoet!

Bovendien hebben we ook interessante blogs op onze website, zoals Wat is het verschil tussen Aquarobics en Aquajogging of De 11 meest gestelde vragen over de zwemlessen in Amsterdam.

Onze blogs geven nuttig advies en begeleiding zodat je het meeste uit jouw zwemervaring kunt halen. Welkom en veel plezier!

Waar kun je banenzwemmen in Amsterdam?

Zwemmen in Amsterdam is voor zowel inwoners als bezoekers een geweldige manier om actief te blijven.

Er zijn tal van zwembaden in de stad waar u kunt zwemmen, elk met zijn eigen unieke voorzieningen en sfeer.

Of je op zoek bent naar een plek om een paar flinke baantjes te trekken of gewoon om af te koelen op een warme zomerdag, er is zeker iets wat aan jouw wensen voldoet.

De meeste zwembaden bieden redelijk betaalbare tarieven om een uurtje banen te kunnen zwemmen, wetende dat een zwembad ‘in de lucht houden’ nogal wat geld kost.

Met een beperkt budget kun je lekker banenzwemmen. Een fitnesscentrum kost al gauw €60,- per maand. Ga je vaker zwemmen neem dan een abonnement of een meerbadenkaart. Dat is voordeliger dan een losse entree ticket.

 

Bekijk hieronder in het tabel waar en tegen welk tarief kunt gaan banenzwemmen in Amsterdam.

Dit is een tabel met de zwembaden waar je kunt banenzwemmen in Amsterdam.

Wat is banenzwemmen?

Bij banenzwemmen worden banen gezwommen. Deze banen zijn gemarkeerd door drijvende lijnen en vormen een duidelijke leidraad voor elke zwemmer, zodat men zich geen zorgen hoeft te maken over toevallige botsingen.

Om de duidelijkheid te waarborgen, worden verschillende banen aangewezen voor snellere en langzamere zwemmers, zodat langzamere zwemmers minder worden belast.

Op sommige momenten en bij sommige zwembaden zwemmen mensen naast elkaar en maken meer kaakoefeningen (veel praten) dan zwemoefeningen.

Ondanks banenzwemmen niet primair bedoeld is om lekker met elkaar te kletsen tijdens het zwemmen, gebeurt dit toch regelmatig.

 

Wil je meer lezen over wat banenzwemmen is, de 6 belangrijkste voordelen lezen en voor wie dit is bedoeld? Lees dan hier de blog die antwoord geeft op de vraag wat is banenzwemmen?

Eén van de belangrijkste voordelen van banenzwemmen

Banenzwemmen heeft veel gunstige eigenschappen dat het een uitstekende vorm van lichaamsbeweging is.

Tot de voordelen behoren de mogelijkheid om in je eigen tempo te zwemmen, je eigen doelen te stellen en verschillende slagoefeningen uit te proberen.

Een van de belangrijkste voordelen van banenzwemmen is dat het je volledige vrijheid geeft als het gaat om de planning – je hoeft je niet aan te passen aan andere mensen betreffende je agenda.

Als je het geluk hebt een zwembad te vinden waar je de hele dag kunt zwemmen, kun je precies kiezen wanneer en hoe vaak je wilt zwemmen! Laat het ons weten waar dat is 😉

Professionele begeleiding tijdens banenzwemmen is vaak aanwezig.

Professionele begeleiding kan ongelooflijk nuttig zijn als het gaat om het verbeteren van je zwemtechniek.

Tijdens het banenzwemmen is er vaak een begeleider aanwezig die kan helpen met tips om je zwemslag te verbeteren en persoonlijke doelen te bereiken.

Het kan zelfs zo zijn dat de aanbieder van het zwembad extra ondersteuning biedt door middel van oefeningen tijdens het banenzwemmen – maar de beschikbaarheid varieert sterk per locatie.

Voor wie echt vooruitgang wil boeken in zijn zwemprestaties kan een gespecialiseerde cursus op zijn plaats zijn: deze worden steeds vaker aangeboden, maar nog niet overal.

Je gaat voor de eerste keer banenzwemmen en je wilt weten wat de belangrijkste regels zijn? Lees dan hier de 13 belangrijkste regels bij het banenzwemmen

Wat neem je mee als je gaat banenzwemmen?

Een typische lijst van items die u moet hebben als u van plan bent te gaan banenzwemmen omvat een waterdichte tas om op te bergen, samen met ten minste één handdoek om jezelf af te drogen.

Je moet ook je zwemkleding meenemen en een gezonde snack om je energie tijdens het sporten op peil te houden.

Een flesje sportdrank is handig om gehydrateerd te blijven, evenals een portemonnee of e-ticket, een muntstuk van 50 cent en gemakkelijke kleding voor als je klaar bent.

Het is ook handig om een zwembril mee te nemen en een badmuts of elastiekjes voor je haar, zodat het niet in de weg zit.

Vergeet ook niet shampoo en conditioner, een kam of borstel, deo en slippers mee te nemen, zodat je je na het zwemmen weer fris voelt.

Wat neem je mee met banenzwemmen?

Het antwoord kan per persoon verschillen, maar dit zijn over het algemeen onderdelen die je meeneemt naar het zwembad om te gaan banenzwemmen.

Hierboven voor jou uitgezocht in een carrousel de beste zwembril en badmuts qua prijs en kwaliteitsverhouding om te starten met banenzwemmen.

Last van water in de oren of wat in de neus? Een neusklem en oordopjes vind je hieronder. 

Wie doet aan banenzwemmen?

Bijna iedereen! Banenzwemmen is een geweldige manier om fit te blijven, of je nu een wedstrijdzwemmer bent of gewoon in vorm wilt blijven.

Banenzwemmen om te trainen voor een goed doel.

Het bekendse doel als het om zwemmen gaat in Amsterdam is natuurlijk de City Swim te kunnen volbrengen moet je veel trainen.

Dit kan niet altijd in open water, dus om te trainen heb je een zwembad nodig.

Amsterdam City Swim begon in 2011 als een inzamelingsactie voor ALS door 14 vrienden, nadat bij hun vriend Weert-Jan Weerts de dodelijke zenuw-spierziekte was geconstateerd.

Verbaasd en gemotiveerd door de stortvloed aan steun en donaties die ze ontvingen, besloten ze de actie uit te breiden, wat nu een jaarlijks evenement is waaraan mensen uit heel Amsterdam deelnemen.

Amsterdam City Swim is een inzamelingsactie die wordt geleid door een stichting die vastbesloten is zoveel mogelijk geld in te zamelen om wetenschappelijk onderzoek naar ALS te financieren en de kwaliteit van leven voor de ALS-patiënten te verbeteren.

Samen hoopt Amsterdam City Swim een positief verschil te maken in de strijd tegen deze vreselijke ziekte.

Dus ga trainen tijdens de banenzwemmomenten in het zwembad en meld je aan en zamel dan ook meteen geld in. Meld je hier aan!

Trimzwemmen iets voor jou?

Trimzwemmen is een geweldige oefening voor wie zijn algemene zwemtechniek en prestaties wil verbeteren. Dit is eigenlijk banenzwemmen onder begeleiding.

Trimzwemmen is een techniek die zich richt op de uitlijning van het lichaam, de balans van het massamiddelpunt en de rotatie in het water om de efficiëntie te vergroten.

Door een goede techniek te simuleren kunnen Trimzwemmers in de kortst mogelijke tijd snellere zwemmers worden.

Trimzwemmen is ook geweldig voor het opbouwen van kracht en het verbeteren van je uithoudingsvermogen in het zwembad. Of u nu een wedstrijdzwemmer bent die zijn vaardigheden wil verfijnen of een recreatieve zwemmer die efficiënter wil worden,

Trimzwemmen kan iets voor u zijn. Bekijk deze blogpost voor meer informatie over de geweldige voordelen van Trimzwemmen!

Conclusie

Of je nu een beginner of een ervaren zwemmer bent, In alle openbare zwembaden kun je banenzwemmen. De vraag is alleen wanneer. 

De tarieven worden over het algemeen bepaald door de gemeente, want wat je misschien niet weet is dat bijna alle zwembaden eigendom zijn van de gemeente.

Het doel van de gemeente moet zijn om iedereen te kunnen laten bewegen. Lukt dit niet bij jou doordat je het niet kunt betalen, neem dan contact met hen op.

Zorg ervoor dat je een zwembad bij jou in de buurt vindt, zodat je zelf van deze voordelen kunt genieten! Kijk snel waar het dichtstbijzijnde zwembad bij jou in de buurt is.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€103,00)
coolblue.nl
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:49

Verkrijgbaar bij

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:48

Verkrijgbaar bij

bol.com (€144,95)
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 04:43

Verkrijgbaar bij

plutosport.nl (€22,95)
bol.com (€29,95)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 03:45

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,95)
plutosport.nl (€14,95)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 03:14

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,95)
blokker.nl (€14,95)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 03:47

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€5,30)
bol.com (€11,95)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 05:04

Verkrijgbaar bij

plutosport.nl (€13,95)
bol.com (€15,00)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 02:59

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€6,95)
bol.com (€11,50)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 02:52

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.