Loading...

Is The Magic5 zwembril de beste bril en de standaard voor de toekomst? In deze blog het antwoord op deze vragen.

De beste zwembril THEMAGIC5!

Om daadwerkelijk het gevoel te krijgen een goede zwembril, moet je deze bestellen en gebruiken. Vervolgens weet je eigenlijk pas of de zwembril op je gezicht past. 

Maar als deze niet past wat dan? Geen garantie omdat je de bril hebt gebruikt en hygiëne in deze een grote rol speelt.

The Magic5 zwembril is de eerste en voor zover wij weten de enige op maat gemaakte zwembril dat door middel van een 3D scan via een telefoon applicatie wordt gemaakt. 

Welkom op Zwembadvergelijker.nl!

Wil jij aan jouw lichamelijke gezondheid werken terwijl je een duik neemt in het zwembad?

Dan is de website Zwembadvergelijker.nl voor jou – wij stellen jou in staat openbare zwembaden te vergelijken, zodat je gemakkelijker een zwembad kunt vinden dat aan jouw wensen voldoet!

Bovendien hebben we ook interessante blogs op onze website, zoals Wat is het verschil tussen Aquarobics en Aquajogging of de 13 belangrijkste regels tijdens het banenzwemmen. 

Onze blogs geven nuttig advies en begeleiding zodat je het meeste uit jouw zwemervaring kunt halen. Welkom en veel plezier!

Over The Magic5 zwembril

Het bedrijf dat de The Magic5 zwembril verkoopt en fabriceert, is gevestigd in Charlotte, North Carolina USA.

The Magic5 is een bedrijf dat is opgericht door een groep vrienden die een passie hebben voor zwemmen. Ze kwamen op het idee om een ​​zwembril te creëren die op maat gemaakt is voor elke individuele zwemmer.

Door gebruik te maken van 3D-printing en gezichtsscanningtechnologie hebben ze een revolutionaire zwembril gemaakt die perfect past en voor een ultieme zwemervaring zorgt.

Het bedrijf werd wereldwijd bekend na hun deelname aan het tv-programma Shark Tank, waarbij ze een deal sloten met de bekende ondernemer Mark Cuban.

Dit gaf The Magic5 de mogelijkheid om hun producten naar een hoger niveau te tillen en uit te breiden naar nieuwe markten.

Het bestelproces van The Magic5 zwembril

Omdat het bedrijf is gevestigd in North Carolina, USA, ben je misschien wat huiverig om een product aan te schaffen van rond de €65,-. Toch hebben wij de proef op de som genomen. 

Als fanatieke zwemmer weet je als geen ander dat een goede zwembril essentieel is. Het is dan ook belangrijk om een zwembril te vinden die goed aansluit op de vorm van je gezicht en die comfortabel zit tijdens het zwemmen.

The Magic5 biedt de oplossing met hun gepersonaliseerde zwembrillen.

Maar hoe gaat het bestellen van zo’n zwembril bij The Magic5 precies in zijn werk? In deze blog nemen we je stap voor stap mee in het bestelproces.

Oriënteren op de website

Voordat je een bestelling plaatst bij The Magic5, is het belangrijk om je goed te oriënteren op de website van The Magic5.

Hier vind je alle informatie over de verschillende soorten zwembrillen die The Magic5 aanbiedt, de kleurkeuzes en de aanpasbaarheid van de bril.

Op de website vind je ook heel veel reviews van andere klanten, die je kunnen helpen bij het maken van je keuze.

Kijken welke zwembril bij jou past

Als je eenmaal een geschikte zwembril hebt gevonden op de website, is het tijd om te kijken of de bril ook daadwerkelijk bij jou past.

The Magic5 biedt namelijk gepersonaliseerde zwembrillen aan, die worden aangepast aan de vorm van jouw gezicht. Om erachter te komen of de bril bij jou past is het goed om even na te denken wanneer je de bril gebruikt.

Ga je de The Magic5 zwembril buiten gebruiken, in de zon of alleen in het zwembad? Is het binnen in een zwembad waar veel licht is? Wil je spiegelglazen etc? 

Wij hebben gekozen voor de Smoke Magic

Kanttekening: vanaf heden worden douane gelden (country tax) vooraf in rekening gebracht. Dit betekent dat er nog ongeveer €15,- bijkomt.

De verzendkosten die je hieronder niet ziet zijn voor Nederland €7,50. Dus een zwembril van The Magic5 zal afgerond naar boven in totaal voor een Nederlander of Belg ongeveer €90,- zijn.

“SMOKE MAGIC is perfect for both indoor and outdoor swimming in general, and sunny days in particular. The SMOKE tint in the glass makes sure that you are well protected against the sun while at the same time provide a clear view in both indoor and outdoor conditions.”

De bestelling

Als je zeker weet dat de zwembril bij jou past, kun je de bril bestellen op de website van The Magic5.

Vervolgens krijg je een email met de bevestiging om een app te downloaden waarmee je de gezichtscan kunt maken. 

Downloaden van The Magic5 app

In de bevestigingsmail vind je ook een instructie om de app van The Magic5 te downloaden.

Deze app is nodig om de gezichtsscan te maken, die nodig is om de zwembril aan te passen aan de vorm van jouw gezicht. Na het downloaden van de app kun je de scan maken, die vervolgens wordt verstuurd naar The Magic5.

De app geeft aan dat de scan goed is gegaan of niet. Bij ons ging deze meteen goed. Enkele uren later krijg je een formele bevestiging of het gelukt is. Zo niet, dan dien je de scan opnieuw te maken.

Check hier hoe de scan precies werkt!

Levering

Na het doorlopen van bovenstaande stappen is het tijd om te wachten op de levering van je gepersonaliseerde zwembril.

The Magic5 streeft ernaar om de zwembril binnen 2 weken te leveren. De levering naar Nederland vanaf het moment van bestelling van maar 9 dagen. 

Als de bril eenmaal is geleverd, kun je hem direct uitproberen tijdens je volgende zwemsessie.

Conclusie bestelproces

Het bestelproces bij The Magic5 is gemakkelijk en overzichtelijk. Door het volgen van de stappen op de website en het downloaden van de app, kun je binnen no-time een gepersonaliseerde zwembril bestellen.

En met de snelle levering hoef je niet lang te wachten voordat je de zwembril kunt uitproberen. Zo ben je verzekerd van een comfortabele en goed aansluitende zwembril

Tips vanuit The Magic5 emails terwijl je wacht

Hoe strak moet de bril aangrokken worden?

Aangezien de afdichting is gevormd naar de kromming van je oogkas, zou je de bril moeten kunnen dragen met een zeer losse band.

Dit om elke ongemak en lekkage te vermijden. De spanning van de band moet veel losser zijn dan bij je normale zwembril.

De band positie

The straps should be placed 1-2 inch (2.5 – 5cm) apart, and have a slight upward going pull like the picture below.

Neusstukje tussen de brillenzen

Je vraagt je misschien af waarom we een paar extra neusstukjes hebben bijgevoegd als ze op maat gemaakt zijn?

De neusstukjes worden geselecteerd uit een reeks maten die minder dan 1 mm van elkaar verschillen.

De technologie van The Magic5 scan kiest de verwachte beste maat, maar de ervaring leert dat sommige zwemmers individuele voorkeuren hebben voor een strakkere of lossere pasvorm over de neus .

Daarvoor zijn er extra neusstukjes zijn toegevoegd. Op onderstaande foto kun je zien waar deze zijn te vinden.

Gebruik de doos voor bescherming

Super makkelijk om je zwembril in de tas te gooien, zodat je die er de volgende keer zo weer uit kunt halen. 

Bij de goedkopere zwembrillen kun je dit zeker doen, maar bij de deze op jou gezicht afgestemde zwembril is het een zonder denken wij.

Kortom: gebruik de doos tegen bescherming en doe de bril erin zodra je klaar bent met zwemmen.

Altijd afspoelen met kraanwater

Spoel de bril altijd na het zwemmen af met kraanwater.

Zowel Chloor als het buitenwater, waaronder zout, kan er op den duur voor zorgen dat het zicht van de glazen minder wordt. 

Raak de binnenkant van de zwembril niet!

Heel belangrijk om de binnenkant van de bril niet aan te raken met bijvoorbeeld je vingers. 

Om ervoor te zorgen dat de zwembril glazen niet beslaan is er een ‘antifog’ verbinding gemaakt op de glazen van de birl. 

Antifog is een verbinding die aan de binnenkant van je zwembril is aangebracht.

The Magic5 heeft de beste antifog gevonden die er is, dus je kunt dezelfde duurzaamheid verwachten als bij andere hoogwaardige zwembrillen.

De antifog-coating is een speciale substantie die door de geringste aanraking kan worden aangetast. Als je het aanraakt, veeg je het eigenlijk weg.

Daarom is het heel belangrijk dat je de binnenkant van de zwembril (het glasgedeelte) niet aanraakt met je vingers, handdoeken, enzovoort.

Wat zijn de voordelen en enkele nadelen van The Magic5 zwembril?

We hebben de bril nu 3 keer gebruik en dit zijn onze ervaringen.

Op de site van The Magic5 vind je nog veel meer reviews die je eventueel door kunt strollen om een nog beter gevoel te krijgen. 

Voordelen:

Op maat gemaakt voor jouw gezicht: De Magic5 zwembril wordt op maat gemaakt door middel van een gezichtsscan. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en voorkomt bij ons lekkages tijdens het zwemmen.

Verbeterde zichtbaarheid: Ten opzichte van mijn andere zwembrillen zorg het ontwerp van de zwembril voor een breed gezichtsveld, waardoor je meer van de omgeving kunt zien tijdens het zwemmen. Bovendien zorgt de antifog coating voor een helder zicht, zonder dat de bril bij ons op dit moment beslaat.

Comfortabel dragen: De zwembril is draagt zeer comfortabel, zelfs tijdens langere zwemsessies. Het zachte siliconenmateriaal zorgt voor een goede afdichting zonder dat het oncomfortabel aanvoelt.

Duurzaamheid: De Magic5 zwembril is gemaakt van hoogwaardige materialen en is ontworpen om lang mee te gaan. Zo voelt de bril ook aan. 

Vet Cool: The Magic5 zwembril zit niet alleen lekker maar ziet er ook super cool uit, althans dat vinden wij 😉

Nadelen

Eigenlijk hebben wij geen praktische nadelen kunnen ontdekken.

De zwembril zit bij ons vanaf het begin goed en we hebben de andere neusstukjes vooralsnog niet nodig.

We hebben geen kringen rond de ogen en de zwembril zorgt niet voor een vervelende druk op de ogen. 

Is The Magic5 de beste zwembril?

Of The Magic5 de beste zwembril is en de standaard zal worden voor de toekomst, is een vraag die niet eenduidig te beantwoorden is.

De Magic5 biedt zeker voordelen ten opzichte van traditionele zwembrillen, omdat ze op maat gemaakt zijn en daardoor een perfecte pasvorm bieden, waardoor ze comfortabeler zijn om te dragen en beter afsluiten.

Dit zorgt ervoor dat zwemmers geen last hebben van waterlekkage of pijnlijke drukpunten. Bovendien biedt de mogelijkheid om de bril aan te passen aan de individuele gezichtsvorm en -grootte een meer gepersonaliseerde en geoptimaliseerde zwemervaring.

Dat gezegd hebbende, zijn er ook andere factoren die meespelen bij het kiezen van een zwembril.

Te denken van aan de kleur van de lenzen, het type lens (bijvoorbeeld gepolariseerd of spiegelend), en of de bril geschikt is voor indoor of outdoor zwemmen. Ook is het persoonlijke voorkeur en het budget van de zwemmer van belang.

Dus om te concluderen, The Magic5 biedt zeker enorme voordelen voor zwemmers die op zoek zijn naar een op maat gemaakte en comfortabele zwembril, maar er zijn nog steeds andere factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een zwembril.

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.