Loading...

Zwemdiploma behaald? Hier een super cool cadeau!

Nou, dan is het dan eindelijk zover. Na maanden (en soms jaren) van wekelijkse en soms twee wekelijkse bezoeken aan je zwembad of zwemschool is het dan zover. Je mag afzwemmen voor je zwemdiploma!

En ja, daar wordt in de meeste gevallen door je zweminstructeur serieus werk van gemaakt. Dus super belangrijk om je familie en vrienden uit te nodigen en vooraf aan te geven wat voor een afzwem cadeau je wilt hebben voor het behalen van je zwemdiploma. Dus mama, even checken 😉

Welkom bij Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor mensen die op zoek zijn naar een openbaar zwembad met als doel in het water aan hun gezondheid te werken.

Tevens schrijft de Zwembadvergelijker blogs over zwemgerelateerde onderwerpen waaronder de blog, wat is het verschil tussen Aquajogging en Aquaerobics.

Het moment is daar. De dag dat je gaat afzwemmen. Superrrr spannend natuurlijk. Je stapt uit je bed en je rekt en strekt alvast je spieren zodat je vandaag een topprestatie kan leveren. Het voelt een beetje als een verjaardag, maar dan anders. Je moet namelijk iets groots presteren om zowel je diploma als je cadeautje te ontvangen.

Je pakt samen met je moeder of vader je zwemtas in en gaat op de fiets, lopend of met de auto naar het zwembad. Dan zie je hopelijk al wat bekenden van je. Vriendjes, vriendinnetjes maar misschien ook je oom, tante, opa en oma?

Je loopt het zwembad binnen en je gaat omkleden. De spanning stijgt. En niet alleen bij jou maar ook bij je moeder en je vader.

Je wordt als het goed is met slingers ontvangen en je hebt het gevoel dat je het belangrijkste examen tot nu toe gaat afleggen.

Je stapt met je vriendjes en je vriendinnetjes het zwembad in en daar zitten alle familieleden en vrienden te wachten. De vlaggen hangen in het zwembad en je voelt de spanning van iedereen in het zwembad.

Jouw zwemonderwijzer roept je en zet je in een groepje. Je kijkt de andere kinderen aan en dan hoor je dat we gaan beginnen. Je begint met wat baantjes zwemmen, de schoolslag, borstcrawl en dan mag je maar liefst 3 meter onder water door het gat.

Gehaald! YES! Dan 2 vingers in de lucht tijdens het watertrappelen. Je kunt je mond maar net boven water houden, maar het gaat goed. Je hebt vooraf met je moeder bekeken wat je nog meer moet doen die dag, dus je weet dat het moeilijkste voorbij is.

Iedereen is klaar met zwemmen en er wordt gewacht totdat……JAAAA, iedereen is geslaagd! Helemaal te gek. Nu heb je eindelijk je zwemdiploma waar je zo hard voor hebt gewerkt.

Zodra je A hebt gehaald denk je natuurlijk nog niet aan diploma B, maar de meeste kinderen gaan door. Maar je eerste en ook alle andere diploma’s moeten gevierd worden. Taart, slingers en daar hoort natuurlijk ook een cadeautje bij.

Want hoe gaaf is het dat je over een jaar nog kunt terugdenken aan het behalen van je zwemdiploma. Of je wilt natuurlijk aan iedereen laten weten dat je je zwemdiploma hebt gehaald.

Zwemles herinnering

Het niet is niet alleen belangrijk om je afzwemdatum aan iedereen te vertellen zodat je hele familie daarbij aanwezig kan zijn, maar hoe ga je ervoor zorgen dat je in de toekomst nog eens door middel van een leuke herinnering terugdenkt aan die bloed, zweet en tranen die je in het zwembad hebt achtergelaten?

Stel dat je nu je zwemdiploma A gaat halen, waardoor je de basis zwemvaardigheden beheerst. Dit betekent echter niet dat je al een volleerd zwemmer bent.

Volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid ben je nog niet in staat om goed om te gaan met bijvoorbeeld stroomversnellingen, wildwaterbanen en andere attracties in binnen en buiten zwemgelegenheden.

Hiervoor dien je minimaal je zwemdiploma B  te bezitten. Ik zie je al denken dat je dan nog wel even door moet zetten. Ook wordt het er niet gemakkelijker op.

Diploma C?

Denk maar alvast aan een mooie zomerse dag waar je zelfstandig met je vriendjes en vriendinnetjes naar het zwembad mag. Je laat aan iedereen zien dat je diploma A, diploma B en waarschijnlijk ook diploma C in de pocket hebt waar.

Voor diploma C leer je hoe jezelf kan redden zodra je onverwacht in het water valt, dus waarbij je ‘per ongeluk’ in het water valt.

Volgens de Nationale Norm Zwemveiligheid beheers je met zwemdiploma C de vaardigheden om met attracties in open water te zwemmen. Dit dan nog zonder grote golfslag en harde stroming, want hiervoor dien je nog meer diploma’s te halen of gewoon heel veel te gaan zwemmen zodra je je zwemdiploma hebt behaald.

Voor je C zwemdiploma betekent dit vooral dat je veel met kleding oefent. Mocht je echt dichtbij een vijver, gracht, rivier of de zee wonen dan is het aan te raden om letterlijk je mouwen op te stropen en te gaan voor diploma C.

Welkom bij Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor mensen die op zoek zijn naar een openbaar zwembad met als doel in het water aan hun gezondheid te werken.

Tevens schrijft de Zwembadvergelijker blogs over zwemgerelateerde onderwerpen waaronder de blog, wat is het verschil tussen Aquajogging en Aquaerobics.

Het zoeken naar een super gaaf afzwem cadeau voor het behalen van een zwemdiploma is niet moeilijk. De Zwembadvergelijker heeft veel unieke designs met verschillende functionele producten.

Daarbij is er ook een mogelijkheid om je design qua grootte aan te passen, tekst met verschillende soorten fonts toe te voegen, je lettertype te kiezen en ook nog een keuze kunt maken of je het design op bijvoorbeeld de achterkant van je t-shirt wil, aan de voorkant of op beide zijde.

Kijk hierboven wat de mogelijkheden zijn en klik dan hier om je originele unieke cadeau te kiezen voor het volgende afzwemmoment.

Het lijkt wat onwaarschijnlijk, maar mocht je echt geen cadeau kunnen vinden op de Zwembadvergelijker van Nederland dan verwijs ik je door naar Decathlon.

Zelf shop ik graag bij Decathlon. Ze hebben veel sportgerelateerde cadeaus tegen een zeer schappelijke prijs. De kwaliteit is altijd top en ze doen niet moeilijk als je aangeschafte zwem cadeau toch niet is wat je zocht. Enjoy shopping!

Alvast van harte gefeliciteerd met het behalen van je zwemdiploma! 

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.