Loading...

Inschrijven voor zwemles in Amsterdam is vrij simpel.

Je gaat naar een zwembad en je schrijft je kind in. Maar is het niet verstandig om eerst wat onderzoek te doen voordat je jouw kind doet inschrijven voor zwemles in Amsterdam

Inschrijven voor zwemles in Amsterdam, 6 stappen

Ongeacht de leeftijd van je kind, zal je kind waarschijnlijk op een wachtlijst terechtkomen voordat de zwemlessen kunnen beginnen.

Daarna kom je er waarschijnlijk pas achter of het een goed idee was om je kind bij die betreffende zwembad of zwemschool in te schrijven. 

Welkom bij Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor mensen die op zoek zijn naar een openbaar zwembad met als doel in het water aan hun gezondheid te werken.

De Zwembadvergelijker schrijft blogs over zwemgerelateerde onderwerpen waaronder de blogs: op zoek naar een buitenbad in Amsterdam; de 14 beste tips voor zwemlesouders; goedkope zwemles; 10 manieren om kosten te besparen. 

Het is verstandig om vooruit te plannen en je zo snel mogelijk in te schrijven, zodat je kind de beste kans heeft om tijdig met de lessen te beginnen.

Voordat je jouw kind inschrijft, is het verstandig om alle details lezen, zoals beschikbare uren of kosten. Op die manier bent je goed voorbereid en kun je de best mogelijke ervaring opdoen.

Waarom inschrijfgeld voor zwemles in Amsterdam?

De belangrijkste reden voor een inschrijfgeld is dat aanbieders van zwemlessen ervoor kunnen zorgen dat ouders van de kinderen die worden ingeschreven toegewijd zijn en niet naar een andere zwemlesaanbieder zullen gaan.

Verder zijn er bij inschrijven voor zwemles in Amsterdam administratiekosten verbonden waarbij er vaak ook een abonnement pasje wordt verstrekt. Hier betaal je ook voor, vaak indirect maar soms ook direct. 

6 stappen die je kunt zetten voordat je gaat inschrijven voor zwemles in Amsterdam

Vind een zwemschool of zwembad

De eerste stap om jouw kind veilig te leren zwemmen is het vinden van een zwembad of zwemschool.

Om je te helpen de meest geschikte optie te vinden, kun je gebruik maken van de zwembadzoeker van de Zwembadvergelijker. Met deze gebruiksvriendelijke vergelijkingstool is het vinden een zwemles in de buurt een fluitje van een cent zijn.

Voordat je zwemles gaat volgen in Amsterdam zul je eerst op zoek moeten gaan naar een zwemschool of zwembad dat de zwemlessen aanbiedt.

Er zijn veel zwemscholen en zwembaden in Amsterdam waar zwemlessen worden aangeboden, dus zorg ervoor dat je eerst alle opties doorneemt voordat je jouw kind laat inschrijven voor zwemles in Amsterdam.

Kijk bijvoorbeeld naar de locatie, kosten en leeftijdsklassen die zij aanbieden zodat je zeker weet dat het zwembad of de zwemschool geschikt is voor jouw behoeften.

Neem ook contact op met de zwemlesaanbieder om meer informatie te vragen zodat je zeker weet dat zij de zwemlessen aanbieden die jij zoekt.

Als je ervoor zorgt dat het zwembad of zwemschool geschikt is en dat ze de juiste lessen aanbieden, zul je zeker weten dat je het beste uit je zwemles haalt.

Eenmaal als je een zwemschool of zwembad gevonden hebt die de zwemlessen aanbiedt die jij zoekt, is het tijd om verder te gaan met de volgende stap.

Bij een overstap van de ene zwemschool naar een andere zwemschool moet je aangeven wat het zwemniveau is van je kind. Denk na over de zwemvaardigheden van je kind, zodat je zeker weet dat je inschrijft voor de juiste zwemles.

Als je kind al zwemervaring heeft, kun je vaak een zwemtest doen zodat de zwemschool je kan plaatsen in het juiste niveau de juiste zwemles in Amsterdam.

Check de inschrijfleeftijd zodra je jouw kind gaat inschrijven voor zwemles in Amsterdam

De inschrijfleeftijd verschilt per zwemschool en zwembad, dus zorg ervoor dat je vooraf weet op welke leeftijd je jouw kind kunt inschrijven.

Om het je gemakkelijk te maken hebben we hieronder een lijst waarin exact staat op welk moment je kunt inschrijven voor zwemles in Amsterdam en wanneer je kunt starten met de betreffende zwemles.

Wil je deze blog delen op social media als dit je heeft geholpen? Zo help je ook andere mensen in jouw netwerk.

NaamInschrijfleeftijdStartleeftijd
Zwemschool de Zwaantjes - locatie Optisport Sloterparkbad 4,5 jaar5 jaar
Zwemschool de Zwaantjes - locatie Zwembad Mytylschool 4,5 jaar5 jaar
Zwemschool Anemoon - locatie Zwembad Drostenburgschool 5 jaar5 jaar
Zweminstituut Siemons - locatie Zwembad IJburg 4 jaar4 jaar
Zwemschool Amsterdam - locatie Friendship Sports Center 5 jaar5 jaar
Zwemschool Bubbels - locatie Zwembad Drostenburgschool NVT5,5 jaar
Zwemschool de Oceaan - locatie Sloterparkbad 4 jaar5 jaar
Zwemschool Robbedoes - locatie Sportpaza Mercator 4 jaar4 jaar
Zwemschool Robbedoes - locatie Sloterparkbad 4 jaar4 jaar
Zwemschool Zwempret - locatie Friendship Sports Center 4 jaar4 jaar
Zwemschool Spetter - locatie Friendship Sports Center 4 jaar4 jaar
Zwemschool Spetter - locatie Zwembad de Werf 4 jaar4 jaar
Zwemschool Kids Actief Amsterdam - locatie Friendship Sports Centre 4 jaar5 jaar
Zwemschool Zwemmaatjes - locatie Sloterparkbad 4 jaar4 jaar
Zwemschool Het Kikkertje - locatie Het Zuiderbad 5 jaar5 jaar
RA Sports Amsterdam - locatie Mirandabad 3,5 jaar4 jaar
Van der Wal Sport- & zwemacademie - locatie Westpoort 3,5 jaar4 jaar
Zwemschool Aquakidzz - locatie Sloterparkbad 4 jaar4 jaar
Zwemschool Pardoes - locatie Het Reade / Sloterparkbad 4,5 jaar5 jaar
Zwemschool De Waterparels - locatie Zwembad de Werf 2 maanden2 maanden
Zwemschool Druppel - locatie Het Sloterparkbad 4 jaar4,5 jaar
Zwemschool de Zwaantjes - locatie Zwembad Amsterdam Oost 4,5 jaar5 jaar
Zwemschool Vrijzwemmen - locatie Reade op de Overtoom 4,5 jaar5 jaar
Zwembad Bijlmerbad 4 jaar4 jaar
Zwembad Het Marnix 4 jaar5 jaar
Zwembad Zuiderbad 4 jaar5 jaar
Zwembad Noorderparkbad 4 jaar5 jaar
Zwembad De Mirandabad 4 jaar5 jaar
Zwembad Het Sloterparkbad 4 jaar4 jaar
Zwembad Amsterdam Oost 4 jaar4 jaar
Zwembad Mercator Amsterdam West 4 jaar4 jaar

Dit is een tabel met alle zwemscholen en zwembaden in Amsterdam waarin het inschrijfgeld en inschrijf URL’s  worden vermeld. 

Kijk wat de kosten zijn van een zwemles in Amsterdam

De kosten zullen variëren afhankelijk van welk zwembad je kiest, wat voor zwemles je wilt volgen en hoeveel lessen je wilt nemen.

Er zijn namelijk verschillende kosten bij een zwembad, denk aan inschrijfgeld, diplomakosten, de zwemleskosten en eventuele extra kosten voor diplomazwemmen.

Wees gerust, de Zwembadvergelijker heeft de meeste kosten voor Amsterdam in kaart gebracht. Klik hier voor de blog wat een zwemles kost in Amsterdam en klik hier voor de blog ‘zwemles in Amsterdam, dit moet je weten!

Wat kost een zwemles in Amsterdam
Lees in deze blog wat een zwemles in Amsterdam kost.

Abonnementskosten voor de zwemles zijn natuurlijk ook iets om rekening mee te houden voordat je zwemles gaat volgen in Amsterdam.

De kosten zullen variëren afhankelijk van de zwemschool of zwembad waar je inschrijft, dus zorg ervoor dat je eerst alle kosten doorneemt voordat je inschrijft.

Let hierbij vooral om de grootte van de groepen, want vaak is het zo dat hoe kleiner de groepen deze te duurder de zwemles.

Wat zijn de totale kosten voor zwemdiploma A in Amsterdam?

De totale investering voor het behalen van het zwemdiploma A in Amsterdam.

Dit is een tabel met de berekening van de totale kosten voor de zwemles in Amsterdam betreffende zwemdiploma A. 

Heb je geen geld om je kind te laten genieten van de zwemles? Neem dan contact op met Stichting Leergeld, Jeugd Sportfondsen of klik op deze link van de gemeente Amsterdam. Mogelijk komt jouw kind in aanmerking voor een vergoeding van de zwemles!

Neem een kijkje bij een zwemles bij een zwemschool in Amsterdam

Als je zeker wilt weten dat de zwemles bij een zwemschool in Amsterdam geschikt is voor jouw kind, is het ook mogelijk om vooraf een kijkje te nemen.

Veel zwemscholen en zwembaden bieden de mogelijkheid om een proefles te boeken zodat je zeker weet dat het zwembad of zwemschool geschikt is voor jouw kind.

Check meteen of de sfeer past bij jou en je kind en of de zwemonderwijzers prettig reageren.

Dit zegt natuurlijk niets over de kwaliteit, maar niet onbelangrijk om plezier te beleven tijdens de zwemlessen. Dan is een prettige sfeer met leuke zwemonderwijzers natuurlijk van wezenlijk belang.

Kijk wat het zwemlesaanbod is in Amsterdam?

Het zwemlesaanbod in Amsterdam is zeer divers. Er zijn verschillende zwemlessen zoals babyzwemmen, peuterzwemmen en schoolzwemmen.

Maar specifiek voor de zogenaamde ‘particuliere zwemlessen’ heb je verschillende vormen van privelessen, turbocursussen, snelcursussen, zwemles in kleine groepjes etc….

Wees zo flexibel mogelijk bij de inschrijving van een zwemles

Flexibiliteit is essentieel bij het inschrijven voor zwemles.

Probeer jezelf niet te beperken tot één bepaalde dag of tijd, want dat kan leiden tot gemiste oproepen wanneer je niet beschikbaar bent.

Dit kan het proces vertragen en de inschrijving van de zwemles van jouw kind vertragen. Wees zo flexibel mogelijk met je tijden en dagen bij het inschrijven, zodat je niet de kans mist om snel met de lessen te beginnen.

Houd er echter rekening mee dat het belangrijk is om flexibel te zijn wat betreft het tijdstip waarop je kunt beginnen. Als je op elke dag van de week kunt komen, kan dit de wachttijd aanzienlijk verkorten.

Vergeet echter niet dat je nog steeds een voorkeursdag en -tijdstip kunt opgeven als dat beter uitkomt.

Samenvatting

Als jouw kind wilt inschrijven voor zwemles in Amsterdam zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je dit doet.

De inschrijfleeftijd verschilt per zwemschool en zwembad, dus zorg ervoor dat je hier vooraf kennis van neemt. Kijk ook naar de kosten, want het is verstandig om alle kosten te doorlopen voordat je inschrijft.

Neem zeker een kijkje bij een zwemles in Amsterdam zodat je zeker weet dat de sfeer past bij jou en je kind en of de zwemonderwijzers prettig reageren.

Wees zo flexibel mogelijk met je tijden en dagen bij het inschrijven, zodat je niet de kans mist om snel met de lessen te beginnen.

Zo ben je voorbereid als je gaat inschrijven!  Veel succes!  

Wil je de zwemlessen als volwassen zelf volgen? Kijk dan zeker hier voor een volwassen zwemles in Amsterdam bij jou in de buurt!  ​Happy Swimming!  ​😁.

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€16,95)
bol.com (€22,49)
Laatst bijgewerkt op: 27 februari 2024 - 06:54

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€16,95)
bol.com (€22,49)
Laatst bijgewerkt op: 27 februari 2024 - 06:53

Verkrijgbaar bij

bol.com
badjes.com
Laatst bijgewerkt op: 27 februari 2024 - 05:22

Verkrijgbaar bij

badjasparadijs.nl (€28,50)
bol.com (€28,50)
badjas.com
Laatst bijgewerkt op: 27 februari 2024 - 05:22

Verkrijgbaar bij

bol.com
badjas.com
Laatst bijgewerkt op: 27 februari 2024 - 05:17

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€19,95)
bol.com (€21,99)
Laatst bijgewerkt op: 27 februari 2024 - 08:18

Verkrijgbaar bij

bol.com (€30,68)
zwemshop.com (€39,95)
reddingshop.nl (€39,95)
Laatst bijgewerkt op: 27 februari 2024 - 05:47

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.