Loading...

Je bent op zoek naar een privé zwemles in Amsterdam? Dan ben je bij de Zwembadvergelijker op het juiste adres.

Want hoe kom je erachter welk zwembad of zwemschool privé zwemles in Amsterdam aanbiedt? Heel simpel, door deze blog te lezen en vervolgens naar de zwemschool of het zwembad in de buurt te gaan.

Prive zwemles in Amsterdam

Welkom op Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor ouders die op zoek zijn naar onder andere de beste zwemles in de buurt voor jouw kind!

Ook is de Zwembadvergelijker er voor iedereen die meer wil weten over zwembaden, zwemscholen, zwemlessen en zwemactiviteiten in de breedste zin. Alle blogs over bijvoorbeeld Aquajoggen, Aquarobics, zwangerschapszwemmen en babyzwemmen vind je hier. 

Een privé zwemles, wat is dat?

Een privé zwemles is een zwemles waarbij er 1 zwemleskind zwemles krijgt van 1 zwemonderwijzer. Dit noemen we in de volksmond een één op één zwemles.

Soms is dit één op twee of zelf één op drie. Dus drie kinderen met één zwemonderwijzer. Als het gaat om één op drie dan noemen wij dit geen prive zwemles meer, maar zwemles in kleine groepjes. Wil je hier meer over weten klik dan hier

Prive zwemles ongewoon

De meeste kinderen die leren zwemmen doen dit in een openbaar zwembad, waarbij de groepsgrootte vaak maximaal twaalf kinderen is.

Dit is dus twaalf kinderen per groep met één zwemonderwijzer. Dit noemt men ook wel een particuliere zwemles

De reden waarom deze keuze wordt gemaakt is relatief simpel. Het is de goedkoopste manier om deel te nemen aan de reguliere zwemlessen.

Toch is er een aantal zwemscholen en zwembaden die tegen dezelfde tarieven toch kleinere groepen aanbieden.

De Zwembadvergelijker heeft een blog geschreven over wat de kosten zijn voor een zwemles in Amsterdam. In deze blog worden ook de groepsgroottes vergeleken. Klik hier om te lezen wat een zwemles in Amsterdam kost. 

Waar vind ik een prive zwemles in Amsterdam?

Het is niet zo dat je voor een privé zwemles in Amsterdam zo maar bij elke zwemlesaanbieder terecht kan. De ene biedt wel privélessen aan en de andere niet.
 
De redenen zijn vaak vraag en aanbod, of zelfs de bewust keuze dat een privé zwemles in Amsterdam minder omzet maakt. Dit in tegenstelling tot een volle groep zwemleskinderen, zoals geschets bij een particuliere zwemles. 
Een andere reden is dat er zoveel vraag is naar een zwemles, dat je een zwemlesaanbieder kiest voor alleen een aanbod voor grote of iets kleinere groepen.
 
De reden hiervan is dat je als zwemlesaanbieder in dezelfde tijd meer kinderen kunt bedienen met als doel hun zwemdiploma te halen.
 
Hieronder vind je alle zwemlesaanbieders. In deze tabel kun je in één oogopslag zien welke aanbieder een privé zwemles in Amsterdam aanbiedt. 

Wat zijn de voordelen van een prive zwemles?

In tegenstelling tot een grote zwemlesgroep zijn er veel voordelen aan een privé zwemles. 

Een privé zwemles zorgt voor meer motivatie, aanmoedigingen en complimentjes

Gedurende de zwemles ben je als kind alleen met de zwemonderwijzer en vaak kan je als ouder aan de badrand meekijken. Dus de aandacht voor het kind is optimaal te noemen. 

Bij veel aandacht krijg je veel ondersteuning vanuit de zwemonderwijzer, maar ook vanzelfsprekend veel meer complimentjes. Dit zorgt per definitie voor meer motivatie zodra er een goede balans is tussen complimentjes en aandachtspunten.

NaamPrivélessen
#REF!Nee
#REF!Ja
#REF!nee
#REF!Ja
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Ja
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Ja
#REF!Ja
#REF!Nee
#REF!Ja
#REF!Ja
#REF!Ja
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Ja
#REF!Ja
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!nee
#REF!Nee

Dit is een tabel met een overzicht van alle aanbieders van een prive zwemles in Amsterdam

Een privé zwemles is minder stressvol

Als je geluk hebt als ouder en kind krijg je een privé zwemles zodra het wat rustiger is in het zwembad. Dit betekent meer ruimte in de kleedkamers, minder mensen in de rij bij de receptie. 

Als het tegenzit, sta je in de rij bij de receptie, kleed je kind zich om met alle andere kinderen, maar kun je daarna als het goed is de rust vinden tijdens de privé zwemles, maar niet als de privé zwemles wordt gegeven tussen alle andere volle groepen. Wel de aandacht, maar niet de ‘rust’. 

Een privéles geeft een betere kans om vragen te stellen.

Als je kind deelneemt aan een reguliere particuliere zwemles, dan wordt er in veel gevallen gebruik gemaakt van een leerlingvolgsysteem.

Als dit niet het geval is kun je bij de receptie een briefje afgeven dat je graag gebeld wilt worden voor een update van de voortgang van de zwemles van je kind. Klinkt allemaal lastig nietwaar?

Als je een prive zwemles in Amsterdam neemt dan weet je welke zwemlonderwijzer je kind zwemles geeft, heb je als ouder direct contact met de zwemdocent zodat je ook meteen vragen kan stellen, waarbij je dan ook meteen een antwoord krijgt.

Zorg wel dat je de vragen tijdens de zwemles van je kind stelt, want het kan zomaar zijn dat er meteen na de zwemles een volgende zwemles volgt.

Dan is er voor de zwemonderwijzer geen of te weinig tijd om je vragen te beantwoorden. Dan word je alsnog doorverwezen naar een ‘bel briefje’. 

Wil je weten of er nog meer voordelen zijn van het nemen van een privé zwemles? Lees dan hier de blog over de 14 voordelen van een privé zwemles.

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.