Loading...

Zwemmen met je baby is een geweldige manier om baby’s te helpen hun motorische vaardigheden te ontwikkelen terwijl ze spelenderwijs kennis maken met water. 

Waar Zwemmen Met Je Baby

Er zijn veel babyzwemmogelijkheden beschikbaar, van zwemmen met je baby bij lokale zwemscholen tot baby- en peuterprogramma’s in publiekelijke zwembaden.

Zwemen met je baby kan een geweldige ervaring voor baby’s en hun ouders zijn, dus het is belangrijk om een babyzwemlocatie te vinden die veilig, leuk en gemakkelijk toegankelijk is.

Welkom bij Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor mensen die op zoek zijn naar een openbaar zwembad of zwemschool voor onder andere zwemlessen.

De Zwembadvergelijker schrijft blogs over zwemgerelateerde onderwerpen waaronder de blog de 24 beste tips voor babyzwemmen

Begin bij de vergelijker filter van De Zwembadvergelijker

Je kunt een babyzwemles in jouw buurt zoeken door op zoek te gaan naar zwembaden in de buurt of door het kopje ‘zwemles’ aan te klikken en babyzwemmen als optie te selecteren.

De Zwembadvergelijker biedt een handige vergelijkingsfilter waarmee je babyzwemmen in de buurt kunt vinden.

Het resultaat bevat informatie over babyzwemmen, waaronder lessen, tarieven, verschillende baden, de temperaturen van de zwembaden en locaties.

Zo kun je een bij jou in de buurt zwembad vinden waar je kunt zwemmen je baby of kun je een babyzwemles vinden die wordt georganiseerd door een zwembad of zwemschool die bij jou past!

Een zwembad met voldoende supervisie

Een van de belangrijkste punten als je gaat zwemmen met je baby in een georganiseerde omgeving is het niveau van de zwemonderwijzer.

Kies daarom altijd een babyzwemlocatie met voldoende professionele instructeurs die gecertificeerd zijn om baby’s te onderwijzen.

Kijk ook naar het aantal babyzwemmers dat wordt toegelaten in een babyzwemles, zodat baby’s de juiste hoeveelheid persoonlijke aandacht krijgen en nooit overweldigd worden of te veel baby’s in het water zijn.

Een veilig zwembad

Verder is het ook belangrijk om er zeker van te zijn dat het zwembad veilig is.

Ligt het peuterbadje in de buurt van een diep bad, dan is het misschien een idee om je kind of heel dicht in de buurt te houden of elders te gaan zwemmen met je baby.

De juiste temperatuur

Het is ook belangrijk om een babyzwemles te vinden die de juiste watertemperatuur voor baby’s heeft.

Als je informatie over de temperatuur van het babybad wil weten, kun je altijd op zoek gaan naar het kopje ‘voorzieningen’ op de website van De Zwembadvergelijker. Daar staat meestal of er een babybad is met een watertemperatuur van 30 graden of 32 graden.

Voldoende omkleedmogelijkheden met voldoende ruimte?

Het is ook belangrijk om babyzwemlessen te vinden met voldoende omkleedmogelijkheden.

Kijk naar de zwembadfaciliteiten en of er voldoende kluisjes, cabines en andere omkleedfaciliteiten aanwezig zijn om baby’s en hun ouders te helpen met het klaarmaken voor babyzwemlessen.

Controleer ook of er genoeg ruimte is voor baby’s, zodat ze er comfortabel bij kunnen zitten. Zo kunnen baby’s en hun ouders optimaal genieten van babyzwemlessen!

Voldoende omkleedkussens aanwezig?

Het is ook belangrijk om babyzwemlocaties te vinden met voldoende baby omkleedkussens.

Het liefst heb ik omkleedkussens die naast het zwembad worden geplaatst, zodat mijn baby het niet koud krijgt. 

Baby’s moeten comfortabel zijn tijdens babyzwemlessen, dus er moeten voldoende babykussens aanwezig zijn om te zorgen dat je jouw baby snel kunt omkleden aan de rand van het zwembad.

Als dit te lang duurt kan het je baby een koudje oplopen.

Wat neem je mee naar het zwembad met babyzwemmen?

Zwemmen met je baby is een leuke en educatieve activiteit voor baby’s, maar ook super leuk voor jou als ouder of grootouder.

Tijdens de babyzwemlessen worden er vaak externe drijfmiddelen zoals flexibeams en baby floats gebruikt om baby’s te helpen bij het zwemmen. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden meeneemt als je babyzwemmen gaat, zoals:

Vader of moeder: Grote badhanddoek; zwemkleding; haarborstel; deodorant; shampoo; badjas.

Voor baby: Zwemluiers; extra zwemluier; babyshampoo; babyolie; grote badcape of badhanddoek; hydrofieldoek; fles/voeding en eventueel een drijfmiddel zoals een babyfloat of swimtrainer.

Algemeen: Maxi-Cosi; mobiele telefoon voor mobiel betalen, foto’s of filmopname; pinpas of portemonnee; 50 cent of 20 cent muntje voor de kluis en natuurlijk een goed humeur 😉

Door al deze benodigdheden mee te nemen naar babyzwemmen, kun je er zeker van zijn dat je baby optimaal kan genieten van de babyzwemlessen.

Wat is de duur van een babyzwemles?

De georganiseerde babyzwemles in een zwembad duurt meestal tussen de 15 en 30 minuten.

Dit betekent niet dat je baby die gehele les in het water zal zijn. Er is vaak ook tijd voor voeding, verschonen, kleden en douchen. De babyzwemlessen zullen dus meestal langer dan 15 á 20 minuten duren.

Ga je alleen zwemmen met je baby dan kun je de duur van het zwemmen natuurlijk zelf bepalen.

Tip: Geef niet te snel op als je baby continue huilt.

Wat doet babyzwemmen met de gezondheid van de baby?

Zwemmen met je baby heeft veel voordelen voor baby’s. Het is zeer goed voor de gezondheid en ontwikkeling van baby’s, omdat baby’s hun longen en hart versterken tijdens babyzwemlessen.

Bovendien draagt babyzwemmen bij aan de ontwikkeling van baby’s hersenen en stimuleert het de 5 zintuigen, te weten reuk, smaak, gezicht, tast en gehoor. Heel erg belangrijk dat je baby regelmatig actief en bewust beweegt. 

Daarnaast draagt babyzwemmen bij aan baby’s motoriek, coördinatie en balans. Baby’s die babyzwemlessen volgen, ontwikkelen vaardigheden zoals watervertrouwen, ademhalingstechnieken en babyzwemslagen.

Al deze vaardigheden helpen baby’s om in de toekomst beter te kunnen zwemmen.

Kortom, zwemmen met je baby heeft veel voordelen voor baby’s.

Door babyzwemlessen te zoeken met de juiste watertemperatuur, voldoende omkleedmogelijkheden en babykussens, kunnen baby’s optimaal genieten van babyzwemlessen.

Met behulp van De Zwembadvergelijker kun je babyzwemmogelijkheden vinden die bij jou en je baby passen. Kies een babyzwemlocatie met voldoende supervisie, een veilig bad en de juiste watertemperatuur. Zo maak je niet alleen babyzwemmen leuk voor baby’s, maar ook veilig!

Happy swimming! 🙂

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 07:04

Verkrijgbaar bij

bol.com (€32,95)
blokker.nl (€39,98)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 07:05

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,46)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 07:11

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€7,95)
bol.com (€8,99)
blokker.nl (€11,99)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 07:28

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€24,95)
bol.com (€31,25)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 07:37

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,89)
blokker.nl (€29,00)
zwemshop.com (€29,95)
Laatst bijgewerkt op: 16 april 2024 - 07:36

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.