Loading...

Als je wilt weten wat de kosten zijn voor een zwemles in Amsterdam, dan vind je hier alle informatie.

In deze blog vergelijkt De Zwembadvergelijker van Nederland de zwemlestarieven in Amsterdam.

De missie van De Zwembadvergelijker is het voor ouders heel makkelijk een keuze te maken op het gebied van zwembaden in de breedste zin en zwemlessen in het bijzonder. 

Wat kost een zwemles in Amsterdam

Mis je informatie of is er informatie onjuist? Wij stellen een reactie dan zeer op prijs. Zo kunnen we de gegevens up-to-date houden. Dit voor de andere ouders die voor hun kind op zoek zijn naar een zwemles in Amsterdam.

De uitgangspunten om antwoord te geven op de vraag: wat kost een zwemles in Amsterdam? 

1. De zwemlestarieven zijn gebaseerd op een enkele zwemles;

2. De tarieven zijn teruggerekend op basis van een 45 minuten zwemles;

3. De zwemlestarieven zijn altijd de tarieven van de reguliere zwemlessen;

4. De zwemlestarieven zijn gebaseerd om de meest afgenomen abonnementen. Dus een 12 wekenkaart wordt vaker afgenomen dan een duurdere 4 wekenkaart;

5. Er wordt geen rekening gehouden met groepsgrootte in de tariefstelling. Sommige zwemscholen in Amsterdam bieden alleen maar kleinere groepjes aan.  Er wordt wel een kanttekening bij gemaakt in deze blog.

Als je wilt weten wat een zwemles kost in andere grote steden, dan hebben we voor de 4 grootste steden een blog geschreven. Lees hier ‘wat kost een zwemles in Rotterdam’, hier ‘wat kost een zwemles in Den Haag’ en hier ‘wat kost een zwemles in Utrecht’.

22 cadeautips zwemles afzwemmen
Check hier te gekke cadeaus voor het behalen de zwemdiploma's1

Wat kost een zwemles in Amsterdam?

Op basis van een gemiddelde van alle zwemlesaanbieders in Amsterdam komt de gemiddelde zwemles uit op € 12,60 per zwemles voor een zwemles van 45 minuten.

Als we de twee duurste en de twee goedkoopste weghalen en we delen het bedrag door de overige zwemlesaanbieders dan komt het gemiddeld uit op €12,23 per zwemles. 

Aan het einde van deze blog zullen we een klein rekensommetje maken wat het kost in totaal om je A, B en C diploma te halen. Klik hier om direct naar het totaal overzicht te gaan. 

Wat is de duurste zwemles in Amsterdam?

De duurste zwemles in Amsterdam kost €26,80 op basis van 45 minuten zwemles.

Wat is de goedkoopste zwemles in Amsterdam?

De goedkoopste zwemles in Amsterdam kost €9,- op basis van 45 minuten zwemles.

Note: 

Omdat de zwemles  feitelijk een wekelijkse investering is voor de zwemles van jouw kind, houden we geen rekening met de groepsgrootte.

De reden hiervan is het dat we alleen het regulier zwemlesaanbod tonen. We vermelden de groepsgrootte echter wel later in deze blog.

Voor de minima zijn er bepaalde regelingen om de kinderen zwemles te kunnen laten volgen. Deze personen hebben hulp nodig hebben om de zwemles in Amsterdam te kunnen betalen. Zij kunnen onder andere terecht bij Jeugd Sportfonds of bij de gemeente Amsterdam.

De top 5 duurste zwemles in Amsterdam

De 5 duurste zwemlessen in amsterdam worden aangeboden door:

1. Van der Wal Zwemacademie  biedt een zwemles aan voor € 26,80 per 45 minuten zwemles. (maximaal 4 kinderen in de groep);

2. Zwemschool Amsterdam biedt een zwemles aan voor € 24,80 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 6 kinderen in de groep);

5. Zwemschool Kids Actief biedt een zwemles aan voor € 20,80 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 10 kinderen in de groep).

3. Zweminstituut Siemons in IJburg biedt een zwemles aan voor € 20,60 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 4 kinderen in de groep);

5. Zwemschool Pardoes biedt een zwemles aan voor € 19,90 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 7 kinderen in de groep).

Hieronder de 5 duurste zwembaden van Amsterdam samengevat in een tabel. 

Dit is een tabel met de top 5 duurste zwemles in Amsterdam.

De top 5 goedkoopste zwemles in Amsterdam

De 5 goedkoopste zwemlessen in amsterdam worden aangeboden door:

1. Zwembad Het Sloterparkbad biedt een zwemles aan voor € 9,00 op bais van 45 minuten zwemles. (maximaal 12 kinderen in de groep);

2. Zwembad Bijlmerbad biedt zwemles aan voor € 9,00 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 12 kinderen in de groep) ; 

3. Zwemschool Zwaantjes biedt een zwemles aan voor € 10,00 op basis van 45 minuten (maximaal 8 kinderen in de groep).

4. Zwemschool Spetter biedt een zwemles aan voor € 11,60 op basis van 45 minuten (maximaal 8 kinderen in de groep).

5. Zwembad Amsterdam-Oost biedt een zwemles aan voor € 12,20 op basis van 45 minuten (maximaal 12 kinderen in de groep).

Hieronder de 5 goedkoopste zwembaden van Amsterdam samengevat in een tabel.

Dit is een tabel met de top 5 goedkoopste zwemles in Amsterdam.

Alle tarieven voor de zwemles in Amsterdam opgesomd

In deze paragraaf laten we in  een tabel het volgende zien:

– alle zwembaden en zwemscholen die zwemles in Amsterdam aanbieden;

– of de zwemlesaanbieder een zwemschool of zwembad is.;

– de maximale groepsgrootte van een zwemlesgroepje per zwemlesaanbieder;

– de kosten per zwemlesaanbieder van een zwemles in Amsterdam op basis van een 45 minuten.

Wat zijn de inschrijf- en diplomakosten voor de zwemles in Amsterdam?

In Amsterdam, en overigens bijna overal in Nederland, wordt er voor de zwemles inschrijfgeld en zogenaamde diplomakosten in rekening gebracht

Het inschrijfgeld wordt vaak geheven, zodat je niet (ook) bij een andere zwemlesaanbieder inschrijft. Want soms kan je kind ergens eerder starten als  je jouw kind op verschillende wachtlijsten plaats. 

Diplomakosten zijn de kosten die je betaald voor de dag dat het afzwemmen wordt georganiseerd en voor de administratiekosten voor het opmaken van het zwemdiploma. 

Natuurlijk (althans, door de meeste zwemlesaanbieders) wordt er een super tof afzwemfeest met cadeautjes georganiseerd door de zwemlesaanbieder. Zo kun je de zwemles in Amsterdam met een goed gevoel afsluiten na het behalen van het Zwemdiploma A, Zwemdiploma B of Zwemdiploma C. 

Hieronder een tabel met het inschrijfgeld en de diplomakosten voor het volgen van een zwemles in Amsterdam. 

Dit is een tabel met alle zwemscholen en zwembaden in Amsterdam waarin het inschrijfgeld en diplomakosten worden vermeld. 

Wat zijn de totale kosten voor zwemdiploma A in Amsterdam?

De totale investering voor het behalen van het zwemdiploma A voor de zwemles in Amsterdam is € 904,30.

Dit is een tabel met de berekening van de totale kosten voor de zwemles in Amsterdam betreffende zwemdiploma A. 

De berekening van de totale investering voor het behalen van het zwemdiploma A in Amsterdam.

De gemiddelde kosten voor een zwemles in Amsterdam op basis van 45 minuten opnieuw berekend op basis van 60 minuten. Het tarief van 60 minuten wordt vermenigvuldigd met de aantal klokuren.

Vervolgens wordt het inschrijfgeld en de diplomakosten hierbij opgeteld. Dit maakt de totale kosten voor het zwemlestraject in Amsterdam voor het behalen van het zwemdiploma A. 

Aantal klokuren voor het behalen van de zwemdiploma’s

De totale kosten voor het behalen van de zwemdiploma’s in Amsterdam worden in kaart gebracht door middel resultaten uit een onderzoek van het Mullier Instituut uit 2016. 

Het Mullier Instituut heeft onderzoek gedaan bij zwembaden en zwemscholen met de vraag wat de duur is voor het behalen van de verschillende zwemdiploma’s. 

Hieronder worden de resultaten van het onderzoek over de duur van een zwemdiploma gepresenteerd. 

Dit is een tabel met de duur van het behalen van zwemdiploma A, B en C in klokuren.

Voor het zwemdiploma A gemiddeld 51 klokuren nodig, voor het zwemdiploma B 16 klokuren en voor het zwemdiploma C 17 klokuren

De Zwembadvergelijker houdt voor de berekening van de totale kosten voor een zwemles in Amsterdam gemakshalve de gemiddelde aantal klokuren aan. 

Natuurlijk is elk kind anders en valt het diplomazwemmen niet altijd op de dag dat jouw kind gereed is voor het afzwemmen.  Dus in de praktijk kan dit nog wel eens meevallen……of tegenvallen.

Wat zijn de totale kosten voor zwemdiploma B in Amsterdam?

De totale investering voor het behalen van het zwemdiploma B voor de zwemles in Amsterdam is € 293,80

In de berekening van de totale kosten van het zwemdiploma B in Amsterdam gaan we ervan uit dat je kind bij dezelfde zwemschool blijft. Hierdoor hoef je niet nog een keer het inschrijfgeld te betalen. 

Dit is een tabel met de berekening van de totale kosten voor de zwemles in Amsterdam betreffende zwemdiploma B. 

Wat zijn de totale kosten voor zwemdiploma C in Amsterdam?

De totale investering voor het behalen van het zwemdiploma C voor de zwemles in Amsterdam is € 310,60

In de berekening van de totale kosten van het zwemdiploma C in Amsterdam gaan we ervan uit dat je kind bij dezelfde zwemschool blijft. Hierdoor hoef je niet nog een keer het inschrijfgeld te betalen. 

Dit is een tabel met de berekening van de totale kosten voor de zwemles in Amsterdam betreffende zwemdiploma C. 

Zwemverenigingen in Amsterdam buiten beschouwing gelaten.

Zoals je ziet zijn er alleen zwemscholen en zwembaden opgesomd. We hebben de zwemverenigingen die zwemles in Amsterdam aanbieden buiten beschouwing gelaten..

Zwemverenigingen in Amsterdam werken vaak met contributies en extra een extra voor de zwemles. Helaas is deze constructie vrijwel onmogelijk te vergelijken. Mocht er toch een mogelijkheid zijn, dan zullen we waar mogelijk de zwemverenigingen in Amsterdam toevoegen. 

Kortom: vergeet als ouder niet te kijken naar de mogelijkheden om bij een zwemvereniging de zwemles te volgen. 

Samenvatting: wat kost een zwemles in Amsterdam?

In deze blog heeft De Zwembadvergelijker alle zwembaden en zwemscholen in Amsterdam in kaart gebracht. 

Van elke zwembad en zwemschool in Amsterdam zijn de zwemlestarieven, het inschrijfgeld en de diplomakosten zichtbaar gemaakt. 

De volgende conclusie kan er getrokken worden op basis van de data.

In deze tabel staat de samenvatting van de blog: wat kost een zwemles in Amsterdam?

In deze blog is een top 5 opgesteld met de duurste en van de goedkoopste zwemles in Amsterdam. 

Hoewel we veel moeite hebben gedaan om alle informatie zo zorgvuldig mogelijk te verzamelen en deze up-to-date te houden, kan het zijn dat we toch iets over het hoofd hebben gezien. Mis je informatie of is er informatie onjuist laat het ons hier weten. 

Heeft deze informatie jou geholpen als ouder?  laat het ons weten onderaan deze blog

Filter Categories
 • All ()
 • Afvallen ()
 • Aqua Combat ()
 • Aqua Drum Vibes ()
 • Aqua Sporten ()
 • Aquajoggen ()
 • Aquarobic ()
 • Babyzwemmen ()
 • Banenzwemmen ()
 • Buitenbad ()
 • Cadeau Diplomazwemmen ()
 • Diplomazwemmen ()
 • FAQ-lijsten ()
 • Featured ()
 • Seniorenzwemmen ()
 • Trimzwemmen ()
 • Veiligheid ()
 • Volwassen Zwemles ()
 • Watervrees ()
 • Zwanger en Zwemmen ()
 • Zwembad ()
 • Zwembadvergelijker ()
 • Zwemles ()
 • Zwemmen ()
 • Zwemschool (Particulier) ()
Load More (91)

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.