Loading...

Wil je weten wat de kosten zijn voor een zwemles in Den Haag? Dan ben je hier bij het goed adres.

In deze blog vergelijkt De Zwembadvergelijker van Nederland de zwemlestarieven in Den Haag.

De missie van De Zwembadvergelijker is om het voor vooral ouders van kinderen het makkelijk te maken om keuze te maken betreffende zwemles in Den Haag, een keuze te maken binnen zwembaden of zwemscholen in de breedste zin en zwemlessen in het bijzonder. 

Wat kost een zwemles in Den Haag

Welkom bij Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor mensen die op zoek zijn naar een openbaar zwembad of zwemschool voor onder andere zwemlessen.

De Zwembadvergelijker schrijft blogs over zwemgerelateerde onderwerpen waaronder de blog, wat neem je mee naar de zwemles?, hoe oud je kind op zwemles? of 14 beste zwemles tips voor kinderen (en ouders)

Het kiezen van de juiste zwemlessen voor je kinderen is een belangrijke beslissing. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen als het gaat om het vinden van geschikte zwemlessen in Den Haag.

Het is daarom belangrijk dat ouders goed geïnformeerd raken over wat er allemaal mogelijk is, zoals tarieven en inschrijf- en diplomakosten.

In deze blog wordt ingegaan op de vraag wat een zwemles kost in Den Haag, waarbij we onder andere stilstaan bij de duurste en goedkoopste opties, evenals de top 5 duurste en goedkoopste aanbieders van 45 minuten lessen.

Verder bekijken we ook wat de inschrijfkosten en de diplomakosten zijn. Tot slot geven we een overzicht weer van de totale kosten voor het behalen van een zwemdiploma A, zwemdiploma B en zwemdiploma C, specifiek voor Den Haag.

Mis je informatie of is er informatie niet correct? Wij stellen een reactie dan zeer op prijs. Zo kunnen we de gegevens up-to-date houden. Dit voor de andere ouders die voor hun kind op zoek zijn naar een zwemles in Den Haag.

De uitgangspunten om antwoord te geven op de vraag: wat kost een zwemles in Den Haag? 

1. De zwemlestarieven zijn gebaseerd op een enkele zwemles;

2. De tarieven zijn teruggerekend op basis van een 45 minuten zwemles;

3. De zwemlestarieven zijn altijd de tarieven van de reguliere zwemlessen;

4. De zwemlestarieven zijn gebaseerd om de meest afgenomen abonnementen. Dus een 12 wekenkaart wordt vaker afgenomen dan een duurdere 4 wekenkaart;

5. Er wordt geen rekening gehouden met groepsgrootte in de tariefstelling. Sommige zwemscholen in Den Haag bieden alleen maar kleinere groepjes aan.  Er wordt wel een kanttekening bij gemaakt in deze blog.

Als je wilt weten wat een zwemles kost in andere grote steden, dan hebben we voor de 4 grootste steden een blog geschreven. Lees hier ‘wat kost een zwemles in Amsterdam’, hier ‘wat kost een zwemles in Den Utrecht’ en hier ‘wat kost een zwemles in Rotterdam’.

Zwemles-Cadeau-Banner
Check hier te gekke cadeaus voor het behalen de zwemdiploma's1

Hoeveel kost een zwemles in Den Haag?

Op basis van het gemiddelde van alle zwemlesaanbieders in Den Haag bedraagt ​​de gemiddelde zwemles voor een zwemles van 45 minuten € 16,90 per zwemles.

Als we de twee duurste en de twee goedkoopste eruit halen, en het bedrag delen door de andere zwemlesaanbieders, dan is het gemiddelde 16,50 euro per zwemles.

Aan het einde van deze blog maken we een kleine berekening van de totale kosten van het behalen van een A-, B- en C-diploma. Klik hier om direct naar het overzicht te gaan.

Wat is de duurste zwemles in Den Haag?

De duurste zwemles in Den Haag kost €34,50 op basis van 45 minuten zwemles.

Wat is de goedkoopste zwemles in Den Haag?

De goedkoopste zwemles in Den Haag kost €6,10 op basis van 45 minuten zwemles, waarbij we geen rekening hebben gehouden met de zwemverenigingen.

Note: 

Omdat de zwemles  feitelijk een wekelijkse investering is voor de zwemles van jouw kind, houden we geen rekening met de groepsgrootte.

De reden hiervan is het dat we alleen het regulier zwemlesaanbod tonen. We vermelden de groepsgrootte echter wel later in deze blog.

Voor de minima zijn er bepaalde regelingen om de kinderen zwemles te kunnen laten volgen. Deze mensen hebben hulp nodig hebben om de zwemles in Den Haag te kunnen betalen. Zij kunnen onder andere terecht bij Jeugd Sportfonds of bij de gemeente Den Haag.

De top 5 duurste zwemles in Den Haag

De 5 duurste zwemlessen in Den Haag worden aangeboden door:

1. Waldos Zwemschool biedt een zwemles aan voor € 34,50 per 45 minuten zwemles. (maximaal 3 kinderen in de groep);

2. Zwemschool Max biedt een zwemles aan voor € 29,00 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 5 kinderen in de groep);

3. Zwemschool Swim Kids biedt een zwemles aan voor € 26,00 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 5 kinderen in de groep);

4. Zwemschool Zero2Hero biedt een zwemles aan voor € 25,00 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 5 kinderen in de groep);

4. Zwemschool Zwemster biedt een zwemles aan voor € 23,70 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 5 kinderen in de groep);

Hieronder de 5 duurste zwemscholen van Den Haag samengevat in een tabel. 

NaamMax groepsgrootteTarief zwemles obv 45 minuten
#REF!5€27,50
#REF!14€12,40
#REF!9€14,60
#REF!12€7,20
#REF!12€7,20
#REF!12€7,20
#REF!12€7,20
#REF!12€7,20
#REF!5€26,00
#REF!5€26,00
#REF!8€21,00
#REF!5€23,70
#REF!9€15,60
#REF!7€23,00
#REF!7€23,00
#REF!6€21,50
#REF!7€20,70
#REF!10€10,40
#REF!5€29,00
#REF!8€19,50
#REF!12€14,60
#REF!6€19,20
#REF!8€15,40
#REF!3€34,50

Dit is een tabel met de top 5 duurste zwemles in Den Haag.

De top 5 goedkoopste zwemles in Den Haag

De 5 goedkoopste zwemlessen in Den Haag worden aangeboden door:

1. Zwembad De Blinkerd biedt een zwemles aan voor € 6,10 op basis van 45 minuten zwemles. (maximaal 12 kinderen in de groep);

2. Zwembad De Houtzagerij biedt een zwemles aan voor € 6,10 op basis van 45 minuten zwemles. (maximaal 12 kinderen in de groep); 

3. Zwembad de Waterthor biedt een zwemles aan voor € 6,10 op basis van 45 minuten zwemles. (maximaal 12 kinderen in de groep);

4. Zwembad Escamphof biedt een zwemles aan voor € 6,10 op basis van 45 minuten zwemles. (maximaal 12 kinderen in de groep);

5. Zwembad het Zuiderpark biedt een zwemles aan voor € 6,10 op basis van 45 minuten zwemles. (maximaal 12 kinderen in de groep);

Alle tarieven voor de zwemles in Den Haag opgesomd

In deze paragraaf laten we in  een tabel het volgende zien:

– alle zwembaden en zwemscholen die zwemles in Den Haag aanbieden;

– of de zwemlesaanbieder een zwemschool of zwembad is.;

– de maximale groepsgrootte van een zwemlesgroepje per zwemlesaanbieder;

de kosten per zwemlesaanbieder van een zwemles in Den Haag op basis van een 45 minuten.

Wat zijn de inschrijf- en diplomakosten voor de zwemles in Den Haag?

In Den Haag, en overigens bijna overal in Nederland, wordt er voor de zwemles inschrijfgeld en zogenaamde diplomakosten in rekening gebracht

Het inschrijfgeld wordt vaak geheven, zodat je niet (ook) bij een andere zwemlesaanbieder inschrijft. Want soms kan je kind ergens eerder starten als je jouw kind op verschillende wachtlijsten plaats. 

Diplomakosten zijn de kosten die je betaald voor de dag dat het afzwemmen wordt georganiseerd en voor de administratiekosten voor het opmaken van het zwemdiploma. 

Natuurlijk (althans, door de meeste zwemlesaanbieders) wordt er een super tof afzwemfeest met cadeautjes georganiseerd door de zwemlesaanbieder. Zo kun je de zwemles in Den Haag met een goed gevoel afsluiten na het behalen van het Zwemdiploma A, Zwemdiploma B of Zwemdiploma C. 

Hieronder een tabel met het inschrijfgeld en de diplomakosten voor het volgen van een zwemles in Den Haag. 

NaamMax groepsgrootteTarief zwemles obv 45 minuten
#REF!5€27,50
#REF!14€12,40
#REF!9€14,60
#REF!12€7,20
#REF!12€7,20
#REF!12€7,20
#REF!12€7,20
#REF!12€7,20
#REF!5€26,00
#REF!5€26,00
#REF!8€21,00
#REF!5€23,70
#REF!9€15,60
#REF!7€23,00
#REF!7€23,00
#REF!6€21,50
#REF!7€20,70
#REF!10€10,40
#REF!5€29,00
#REF!8€19,50
#REF!12€14,60
#REF!6€19,20
#REF!8€15,40
#REF!3€34,50

Dit is een tabel met alle zwemscholen en zwembaden in Den Haag waarin het inschrijfgeld en diplomakosten worden vermeld. 

Wat zijn de totale kosten voor zwemdiploma A in Den Haag?

De totale investering voor het behalen van het zwemdiploma A voor de zwemles in Den Haag is € 1196,70.

Dit is een tabel met de berekening van de totale kosten voor de zwemles in Den Haag betreffende zwemdiploma A. 

De berekening van de totale investering voor het behalen van het zwemdiploma A in Den Haag.

De gemiddelde kosten voor een zwemles in Den Haag op basis van 45 minuten opnieuw berekend op basis van 60 minuten. Het tarief van 60 minuten wordt vermenigvuldigd met de aantal klokuren.

Vervolgens wordt het inschrijfgeld en de diplomakosten hierbij opgeteld. Dit maakt de totale kosten voor het zwemlestraject in Den Haag voor het behalen van het zwemdiploma A. 

Aantal klokuren voor het behalen van de zwemdiploma’s

De totale kosten voor het behalen van de zwemdiploma’s in Den Haag worden in kaart gebracht door middel resultaten uit een onderzoek van het Mullier Instituut uit 2016. 

Het Mullier Instituut heeft onderzoek gedaan bij zwembaden en zwemscholen met de vraag wat de duur is voor het behalen van de verschillende zwemdiploma’s. 

Hieronder worden de resultaten van het onderzoek over de duur van een zwemdiploma gepresenteerd. 

Dit is een tabel met de duur van het behalen van zwemdiploma A, B en C in klokuren.

Voor het zwemdiploma A gemiddeld 51 klokuren nodig, voor het zwemdiploma B 16 klokuren en voor het zwemdiploma C 17 klokuren

De Zwembadvergelijker houdt voor de berekening van de totale kosten voor een zwemles in Den Haag gemakshalve de gemiddelde aantal klokuren aan. 

Natuurlijk is elk kind anders en valt het diplomazwemmen niet altijd op de dag dat jouw kind gereed is voor het afzwemmen.  Dus in de praktijk kan dit nog wel eens meevallen……of tegenvallen.

Wat zijn de totale kosten voor zwemdiploma B in Den Haag?

De totale investering voor het behalen van het zwemdiploma B voor de zwemles in Den Haag is € 385,53

In de berekening van de totale kosten van het zwemdiploma B in Den Haag gaan we ervan uit dat je kind bij dezelfde zwemschool blijft. Hierdoor hoeft je niet nog een keer het inschrijfgeld te betalen. 

Dit is een tabel met de berekening van de totale kosten voor de zwemles in Den Haag betreffende zwemdiploma B. 

Wat zijn de totale kosten voor zwemdiploma C in Den Haag?

De totale investering voor het behalen van het zwemdiploma C voor de zwemles in Den Haag is € 408,07

In de berekening van de totale kosten van het zwemdiploma C in Den Haag gaan we ervan uit dat je kind bij dezelfde zwemschool blijft. Hierdoor hoeft je niet nog een keer het inschrijfgeld te betalen. 

Dit is een tabel met de berekening van de totale kosten voor de zwemles in Den Haag betreffende zwemdiploma C. 

Zwemverenigingen in Den Haag buiten beschouwing gelaten.

Zoals je ziet zijn er alleen zwemscholen en zwembaden opgesomd.

We hebben de zwemverenigingen die zwemles in Den Haag aanbieden buiten beschouwing gelaten, tenzij de vereniging de enige aanbieder is van de reguliere zwemlessen in de betreffende zwemlocatie. 

Zwemverenigingen in Den Haag werken vaak met contributies en extra een extra voor de zwemles. Helaas is deze constructie vrijwel onmogelijk te vergelijken. Mocht er toch een mogelijkheid zijn, dan zullen we waar mogelijk de zwemverenigingen in Den Haag toevoegen. 

Kortom: vergeet als ouder niet te kijken naar de mogelijkheden om bij een zwemvereniging de zwemles te volgen. 

Samenvatting: wat kost een zwemles in Den Haag?

In deze blog heeft De Zwembadvergelijker alle zwembaden en zwemscholen in Den Haag in kaart gebracht. 

Van elke zwembad en zwemschool in Den Haag zijn de zwemlestarieven, het inschrijfgeld en de diplomakosten zichtbaar gemaakt. 

De volgende conclusie kan er getrokken worden op basis van de data.

In deze tabel staat de samenvatting van de blog: wat kost een zwemles in Den Haag?

In deze blog is een top 5 opgesteld met de duurste en de goedkoopste zwemles in Den Haag. 

Wat zeer opvallend is in Den Haag, in tegenstelling tot de andere grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, is dat een zwemles voor €6,10 wordt aangeboden door gemeentebaden.

Dit is wel erg goedkoop, waarbij ook het diplomazwemmen inclusief is en het inschrijfgeld €12,50 is.

Toch is het gemiddelde bedrag voor een zwemles per 45 minuten veel hoger dat ontstaat doordat de tarieven van de zwemscholen relatief hoger zijn en daarbij ook de groepsgrootte kleiner. 

In Den Haag betaalt de gebruiker dus veel minder, terwijl de zwembadkosten niet onder doen dan de kosten in andere gemeenten. Kort door de bocht kunt je stellen dat de belastingbetaler meer geld moet betalen voor de voorziening.

Interessant om hier nog eens een blog over te schrijven. Maar dat voor later. 

Hoewel we veel moeite hebben gedaan om alle informatie zo zorgvuldig mogelijk te verzamelen en deze up-to-date te houden, kan het zijn dat we toch iets over het hoofd hebben gezien. Mis je informatie of is er informatie onjuist laat het ons hier weten. 

Heeft deze informatie jou geholpen als ouder?  laat het ons weten onderaan deze blog

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.