Loading...

Wil je weten wat de kosten zijn voor een zwemles in Utrecht? Dan ben je hier bij het juiste adres. Update april 2023!

In deze blog vergelijkt De Zwembadvergelijker van Nederland de zwemlestarieven in Utrecht.

De missie van De Zwembadvergelijker is om het voor vooral ouders van kinderen het makkelijk te maken om keuze te maken betreffende zwemles in Utrecht, een keuze te maken binnen zwembaden of zwemscholen in de breedste zin en zwemlessen in het bijzonder. 

Welkom bij Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor mensen die op zoek zijn naar een openbaar zwembad of zwemschool voor onder andere zwemlessen.

De Zwembadvergelijker schrijft blogs over zwemgerelateerde onderwerpen waaronder de blog, wat neem je mee naar de zwemles?, hoe oud je kind op zwemles? of 14 beste zwemles tips voor kinderen (en ouders)

Het kiezen van de juiste zwemlessen voor je kinderen is een belangrijke beslissing. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen als het gaat om het vinden van geschikte zwemlessen in Utrecht.

Het is daarom belangrijk dat ouders goed geïnformeerd raken over wat er allemaal mogelijk is, zoals tarieven en inschrijf- en diplomakosten.

In deze blog wordt ingegaan op de vraag wat een zwemles kost in Utrecht, waarbij we onder andere stilstaan bij de duurste en goedkoopste opties, evenals de top 5 duurste en goedkoopste aanbieders van 45 minuten lessen.

Verder bekijken we ook wat de inschrijfkosten en de diplomakosten zijn. Tot slot geven we een overzicht weer van de totale kosten voor het behalen van een zwemdiploma A, zwemdiploma B en zwemdiploma C, specifiek voor Utrecht.

Mis je informatie of is er informatie niet correct? Wij stellen een reactie dan zeer op prijs. Zo kunnen we de gegevens up-to-date houden. Dit voor de andere ouders die voor hun kind op zoek zijn naar een zwemles in Utrecht.

De uitgangspunten om antwoord te geven op de vraag: wat kost een zwemles in Utrecht? 

1. De zwemlestarieven zijn gebaseerd op een enkele zwemles;

2. De tarieven zijn teruggerekend op basis van een 45 minuten zwemles;

3. De zwemlestarieven zijn altijd de tarieven van de reguliere zwemlessen;

4. De zwemlestarieven zijn gebaseerd om de meest afgenomen abonnementen. Dus een 12 wekenkaart wordt vaker afgenomen dan een duurdere 4 wekenkaart;

5. Er wordt geen rekening gehouden met groepsgrootte in de tariefstelling. Sommige zwemscholen in Utrecht bieden alleen maar kleinere groepjes aan.  Er wordt wel een kanttekening bij gemaakt in deze blog.

Als je wilt weten wat een zwemles kost in andere grote steden, dan hebben we voor de 4 grootste steden een blog geschreven. Lees hier ‘wat kost een zwemles in Amsterdam’, hier ‘wat kost een zwemles in Den Haag’ en hier ‘wat kost een zwemles in Rotterdam’.

Zwemles-Cadeau-Banner
Check hier te gekke cadeaus voor het behalen de zwemdiploma's1

Hoeveel kost een zwemles in Utrecht?

Op basis van het gemiddelde van alle zwemlesaanbieders in Utrecht bedraagt ​​de gemiddelde zwemles voor een zwemles van 45 minuten € 12,60 per zwemles.

Als we de twee duurste en de twee goedkoopste eruit halen, en het bedrag delen door de andere zwemlesaanbieders, dan is het gemiddelde 12,70 euro per zwemles.

Aan het einde van deze blog maken we een kleine berekening van de totale kosten van het behalen van een A-, B- en C-diploma. Klik hier om direct naar het overzicht te gaan.

Wat is de duurste zwemles in Utrecht?

De duurste zwemles in Utrecht kost €18,50 op basis van 45 minuten zwemles.

Wat is de goedkoopste zwemles in Utrecht?

De goedkoopste zwemles in Utrecht kost €9,80 op basis van 45 minuten zwemles, waarbij we geen rekening hebben gehouden met de zwemverenigingen.

Note: 

Omdat de zwemles  feitelijk een wekelijkse investering is voor de zwemles van jouw kind, houden we geen rekening met de groepsgrootte.

De reden hiervan is het dat we alleen het regulier zwemlesaanbod tonen. We vermelden de groepsgrootte echter wel later in deze blog.

Voor de minima zijn er bepaalde regelingen om de kinderen zwemles te kunnen laten volgen. Deze mensen hebben hulp nodig hebben om de zwemles in Utrecht te kunnen betalen. Zij kunnen onder andere terecht bij Jeugd Sportfonds of bij de gemeente Utrecht.

De top 3 duurste zwemles in Utrecht

De 5 duurste zwemlessen in utrecht worden aangeboden door:

1. Zwemschool Utrecht biedt een zwemles aan voor € 18,50 per 45 minuten zwemles. (maximaal 10 kinderen in de groep);

2. Zwemschool Midden biedt een zwemles aan voor € 15,30 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 4 kinderen in de groep);

3. De Blauwe watervogel biedt een zwemles aan voor € 13,20 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 8 kinderen in de groep);

Hieronder de 3 duurste zwemscholen van Utrecht samengevat in een tabel. 

NaamZwemles voor volwassenen
#REF!Nee
#REF!Ja, lees hier meer
#REF!Ja, lees hier meer
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Ja, lees hier meer
#REF!Ja, lees hier meer

Dit is een tabel met de top 3 duurste zwemles in Utrecht.

De top 3 goedkoopste zwemles in Utrecht

De 3 goedkoopste zwemlessen in Utrecht worden aangeboden door:

1. Zwembad De Kwakel biedt een zwemles aan voor € 9,80 op basis van 45 minuten zwemles. (maximaal 11 kinderen in de groep);

2. Zwembad De Hommel biedt zwemles aan voor € 9,80 op basis van 45 minuten zwemles (maximaal 11 kinderen in de groep) ; 

3. Zwemschool Frans Heus biedt een zwemles aan voor € 11,00 op basis van 45 minuten (maximaal 10 kinderen in de groep).

Hieronder de 3 goedkoopste zwembaden van Utrecht samengevat in een tabel.

NaamZwemles voor volwassenen
#REF!Nee
#REF!Ja, lees hier meer
#REF!Ja, lees hier meer
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Ja, lees hier meer
#REF!Ja, lees hier meer

Dit is een tabel met de top 3 goedkoopste zwemles in Utrecht.

Alle tarieven voor de zwemles in Utrecht opgesomd

In deze paragraaf laten we in  een tabel het volgende zien:

– alle zwembaden en zwemscholen die zwemles in Utrecht aanbieden;

– of de zwemlesaanbieder een zwemschool of zwembad is.;

– de maximale groepsgrootte van een zwemlesgroepje per zwemlesaanbieder;

de kosten per zwemlesaanbieder van een zwemles in Utrecht op basis van een 45 minuten.

Wat zijn de inschrijf- en diplomakosten voor de zwemles in Utrecht?

In Utrecht, en overigens bijna overal in Nederland, wordt er voor de zwemles inschrijfgeld en zogenaamde diplomakosten in rekening gebracht

Het inschrijfgeld wordt vaak geheven, zodat je niet (ook) bij een andere zwemlesaanbieder inschrijft. Want soms kan je kind ergens eerder starten als je jouw kind op verschillende wachtlijsten plaats. 

Diplomakosten zijn de kosten die je betaald voor de dag dat het afzwemmen wordt georganiseerd en voor de administratiekosten voor het opmaken van het zwemdiploma. 

Natuurlijk (althans, door de meeste zwemlesaanbieders) wordt er een super tof afzwemfeest met cadeautjes georganiseerd door de zwemlesaanbieder. Zo kun je de zwemles in Utrecht met een goed gevoel afsluiten na het behalen van het Zwemdiploma A, Zwemdiploma B of Zwemdiploma C. 

Hieronder een tabel met het inschrijfgeld en de diplomakosten voor het volgen van een zwemles in Utrecht. 

NaamZwemles voor volwassenen
#REF!Nee
#REF!Ja, lees hier meer
#REF!Ja, lees hier meer
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Nee
#REF!Ja, lees hier meer
#REF!Ja, lees hier meer

Dit is een tabel met alle zwemscholen en zwembaden in Utrecht waarin het inschrijfgeld en diplomakosten worden vermeld. 

Wat zijn de totale kosten voor zwemdiploma A in Utrecht?

De totale investering voor het behalen van het zwemdiploma A voor de zwemles in Utrecht is € 911,10.

Dit is een tabel met de berekening van de totale kosten voor de zwemles in Utrecht betreffende zwemdiploma A. 

De berekening van de totale investering voor het behalen van het zwemdiploma A in Utrecht.

De gemiddelde kosten voor een zwemles in Utrecht op basis van 45 minuten opnieuw berekend op basis van 60 minuten. Het tarief van 60 minuten wordt vermenigvuldigd met de aantal klokuren.

Vervolgens wordt het inschrijfgeld en de diplomakosten hierbij opgeteld. Dit maakt de totale kosten voor het zwemlestraject in Utrecht voor het behalen van het zwemdiploma A. 

Aantal klokuren voor het behalen van de zwemdiploma’s

De totale kosten voor het behalen van de zwemdiploma’s in Utrecht worden in kaart gebracht door middel resultaten uit een onderzoek van het Mullier Instituut uit 2016. 

Het Mullier Instituut heeft onderzoek gedaan bij zwembaden en zwemscholen met de vraag wat de duur is voor het behalen van de verschillende zwemdiploma’s. 

Hieronder worden de resultaten van het onderzoek over de duur van een zwemdiploma gepresenteerd. 

Dit is een tabel met de duur van het behalen van zwemdiploma A, B en C in klokuren.

Voor het zwemdiploma A gemiddeld 51 klokuren nodig, voor het zwemdiploma B 16 klokuren en voor het zwemdiploma C 17 klokuren

De Zwembadvergelijker houdt voor de berekening van de totale kosten voor een zwemles in Utrecht gemakshalve de gemiddelde aantal klokuren aan. 

Natuurlijk is elk kind anders en valt het diplomazwemmen niet altijd op de dag dat jouw kind gereed is voor het afzwemmen.  Dus in de praktijk kan dit nog wel eens meevallen……of tegenvallen.

Wat zijn de totale kosten voor zwemdiploma B in Utrecht?

De totale investering voor het behalen van het zwemdiploma B voor de zwemles in Utrecht is € 295,93

In de berekening van de totale kosten van het zwemdiploma B in Utrecht gaan we ervan uit dat je kind bij dezelfde zwemschool blijft. Hierdoor hoeft je niet nog een keer het inschrijfgeld te betalen. 

Dit is een tabel met de berekening van de totale kosten voor de zwemles in Utrecht betreffende zwemdiploma B. 

Wat zijn de totale kosten voor zwemdiploma C in Utrecht?

De totale investering voor het behalen van het zwemdiploma C voor de zwemles in Utrecht is € 312,87

In de berekening van de totale kosten van het zwemdiploma C in Utrecht gaan we ervan uit dat je kind bij dezelfde zwemschool blijft. Hierdoor hoeft je niet nog een keer het inschrijfgeld te betalen. 

Dit is een tabel met de berekening van de totale kosten voor de zwemles in Utrecht betreffende zwemdiploma C. 

Zwemverenigingen in Utrecht buiten beschouwing gelaten.

Zoals je ziet zijn er alleen zwemscholen en zwembaden opgesomd.

We hebben de zwemverenigingen die zwemles in Utrecht aanbieden buiten beschouwing gelaten, tenzij de vereniging de enige aanbieder is van de reguliere zwemlessen in de betreffende zwemlocatie. 

Zwemverenigingen in Utrecht werken vaak met contributies en extra een extra voor de zwemles. Helaas is deze constructie vrijwel onmogelijk te vergelijken. Mocht er toch een mogelijkheid zijn, dan zullen we waar mogelijk de zwemverenigingen in Utrecht toevoegen. 

Kortom: vergeet als ouder niet te kijken naar de mogelijkheden om bij een zwemvereniging de zwemles te volgen. 

Samenvatting: wat kost een zwemles in Utrecht?

In deze blog heeft De Zwembadvergelijker alle zwembaden en zwemscholen in Utrecht in kaart gebracht. 

Van elke zwembad en zwemschool in Utrecht zijn de zwemlestarieven, het inschrijfgeld en de diplomakosten zichtbaar gemaakt. 

De volgende conclusie kan er getrokken worden op basis van de data.

In deze tabel staat de samenvatting van de blog: wat kost een zwemles in Utrecht?

In deze blog is een top 3 opgesteld met de duurste en van de goedkoopste zwemles in Utrecht. 

Hoewel we veel moeite hebben gedaan om alle informatie zo zorgvuldig mogelijk te verzamelen en deze up-to-date te houden, kan het zijn dat we toch iets over het hoofd hebben gezien. Mis je informatie of is er informatie onjuist laat het ons hier weten. 

Heeft deze informatie jou geholpen als ouder?  laat het ons weten onderaan deze blog

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,75)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:45

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€4,95)
bol.com (€8,95)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:46

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€7,95)
bol.com (€9,79)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:50

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,50)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:51

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,50)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:51

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€7,95)
bol.com (€9,78)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:51

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€4,95)
bol.com (€7,99)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:52

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,49)
badjasparadijs.nl
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:14

Verkrijgbaar bij

bol.com (€34,95)
badjas.com
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:15

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,49)
badjasparadijs.nl
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:15

Verkrijgbaar bij

bol.com (€34,95)
badjas.com
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:15

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,49)
badjasparadijs.nl
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:16

Verkrijgbaar bij

bol.com (€28,99)
badjas.com
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:51

Verkrijgbaar bij

bol.com
badjes.com
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:52

Verkrijgbaar bij

badjasparadijs.nl (€28,50)
bol.com (€28,50)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:56

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,95)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 02:58

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,85)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:02

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,99)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:03

Verkrijgbaar bij

amazon.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:08

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,99)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:08

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€12,95)
bol.com (€19,25)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:09

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€19,95)
bol.com (€26,25)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:09

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€12,95)
bol.com (€19,25)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:10

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€12,95)
bol.com (€15,75)
blokker.nl (€15,75)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:14

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,75)
blokker.nl (€12,75)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:15

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,75)
blokker.nl (€12,75)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:15

Verkrijgbaar bij

plutosport.nl (€18,95)
bol.com (€23,00)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:20

Verkrijgbaar bij

plutosport.nl (€17,95)
bol.com (€23,10)
Laatst bijgewerkt op: 30 mei 2024 - 03:21

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€19,95)
bol.com (€23,80)
Laatst bijgewerkt op: 29 mei 2024 - 06:39

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€14,96)
bol.com (€18,95)
Laatst bijgewerkt op: 29 mei 2024 - 06:39

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€24,95)
bol.com (€29,10)
Laatst bijgewerkt op: 29 mei 2024 - 06:40

Verkrijgbaar bij

zwemshop.com (€19,95)
bol.com (€24,50)
Laatst bijgewerkt op: 29 mei 2024 - 06:44

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.