Loading...

Als je met je kind naar de zwemles is het verstandig om goed voorbereid voor de dag te komen en weten wat je mee moet nemen naar de zwemles.

Want met al die drukte bij de receptie, in de gangen, in de kleedkamers en bij de douches is het vervelend als je iets bent vergeten.

Wat neem je mee naar de zwemles

Welkom op Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor ouders die op zoek zijn naar onder andere de beste zwemles in de buurt voor jouw kind!

Ook is de Zwembadvergelijker er voor iedereen die meer wil weten over zwembaden, zwemscholen, zwemlessen en zwemactiviteiten in de breedste zin. Alle blogs over bijvoorbeeld Aquajoggen, Aquarobics, zwangerschapszwemmen en babyzwemmen vind je hier. 

Zwemkleding mee naar de zwemles

Uiteraard moet zwemkleding mee.

Zorg dat je zwembroek schoon is en droog is voordat je het aantrekt. Een natte zwembroek trekt namelijk sneller kou dan een droge zwembroek.

Zelf vind ik het ook prettig om de zwembroek bij mijn kind aan te trekken voordat ik van huis wegga. 

Zwemkleding die je niet meer gebruikt kun je doneren bij een tweede handszaak of in de container deponeren voor hergebruik.  

Zeker als ze maar kort hebben gebruikt gemaakt van de zwemkleding is het jammer om het weg te gooien. Zeker omdat je er vaak veel voor betaald.

Wil je een goed doel steunen bij het aanschaffen van een badpak of zwembroek? Kies dan voor een zwempak van Fight Cancer.

Twee handdoeken mee naar de zwemles

Natuurlijk mag een handdoek niet ontbreken.

Zorg dat je een handdoek meeneemt die groot genoeg is voor je kind. Zelf vind ik het fijn om een (zeer lichte) badlaken mee te nemen, zodat je kind zich gelijk na de les kan afdrogen en aankleden.

Waarom twee zul je denken? Wat ik zelf heb ervaren is dat het altijd nat is op de grond, dus kun je na het afdrogen je handdoek op de grond leggen.

Maar als je daarna nog het haar wilt drogen of wilt zitten op de droge bank is komt een extra droge handdoek altijd goed van pas. Zelf vind ik het dan prettig om op een droge handdoek te zitten.

Slippers of flip-flops

Het komt wel eens voor dat je voetschimmel (zwemmerseczeem) krijgt van het lopen op een zwembadvloer.

Zorg dus dat je slippers of flip-flops mee neemt zodat je niet op blote voeten hoeft te lopen in het zwembad. Dit geldt ook voor je kinderen tussen de douches en het zwembad in.

Dit zijn paden waar vaak mensen lopen met buitenschoenen, ondanks het niet mag.

Maar je denkt nu misschien dat je altijd die plastic blauwe schoentjes aantrekt, en daarna ook weggooit. Geen goed idee!

Juist, niet recyclet plastic dus. Dit kan toch anders denk je niet? Of ben je daar te lui voor? Neem je slippers mee en zorg in het klein voor een beter milieu.

Badjas of Surfponcho

Voor kinderen die leren zwemmen is het fijn om na de les een badjas of een poncho aan te kunnen trekken.

Zelf vond ik dit altijd prettig, omdat je kind dan niet gelijk in je kleren stapt, maar met de poncho en een trainingsbroek zo in de auto stapt naar huis.

Zorg ervoor dat je geen sokken aan hoeft te doen bij je kind. Poncho en slippers aan en dan ervan door!

In de winter is het nog fijner want dan kan het nogal koel zijn in de kleedkamers als deze dicht bij de uitgang zitten van het zwembad.

Lekker ingepakt ga je na de les, vanuit de douche in de badjas, dikke vette coole hoodie eronder en op naar huis.

?c=31829&m=1717245&a=375138&r=&t=html

Shampoo, conditioner en zeep

Als je met kleine kinderen naar de zwemles gaat is het verstandig om shampoo, conditioner en zeep mee te nemen.

Zelf vind ik dat altijd prettig omdat mijn haar toch sneller vet word dan anders. Als je kind even wilt relaxen in de sauna of douchen na de zwemles is het fijn om je eigen spullen mee te nemen.

Even lekker douchen voor je kind is helemaal top want dan hoef je dit thuis niet te doen. Buiten de energie besparing is het ook nog eens handig.

Natuurlijk heb je vaak ook te maken met andere kinderen, daarom is het goed om na te denken wanneer je het beste zwemles kunt nemen als je jouw kind uitgebreid wilt laten douchen.

Dus bijvoorbeeld aan het einde van dag, dus de laatste zwemles.

Föhn/haardroger

Natuurlijk kun je bij het zwembad een föhn lenen, maar zelf vind ik dat altijd onhandig.

Zeker als je met meerdere kinderen bent is het prettiger om je eigen föhn of haardroger mee te nemen. Dan heb je altijd een droge handdoek en kun je, zelf of met je kind, gelijk het haar föhnen.

Zeker met lange haren is dat prettig want dan ben je wat sneller klaar.

Let wel op dat je niet te dicht bij het hoofd föhnt, op een afstand van ongeveer 30 cm is ideaal. Een föhn op batterij is helemaal handig. Zo hoef je niet te wachten tot anderen klaar zijn met het haar te föhnen.

Zelf vind ik het ook prettig om mijn haar in model te föhnen na het zwemmen, maar dat kan natuurlijk ook thuis.

Zwemtas

Een coole zwemtas met je zwemkleding, of deze super vette retro tas.

Zelf vind ik een tas met je naam erop erg leuk. Zeker als je kind het moeilijk vind om zijn of haar spullen bij elkaar te houden is dit een uitkomst. Zorg dat alles in de tas gaat en hang deze aan de kapstok.

Zelf vind ik het ook fijn om een tas met je naam mee te nemen als je ergens anders slaapt, zoals bij oma of op vakantie. Klik hier om jouw naam op een super vette (sport) tas te zetten.

Zeker als je kind een beetje verlegen is of moeilijk contact maakt met andere kinderen is het fijn om je spullen bij elkaar te houden zodat je niet hoeft te zoeken.

Plastic zak mee naar de zwemles

Een plastic zak om de natte kleding in te doen.

Zelf vind ik het altijd prettig om de kleding in een zak te doen, zodat alles bij elkaar blijft en je niet direct je natte kleren in je tas hoeft te stoppen.

Zeker als je kind er ook nog een natte badjas bij heeft.

Een plastic zak heeft qua duurzaamheid natuurlijk niet meer de voorkeur. Dus een van deze tassen?

Schoon ondergoed

Als je kind zwemles heeft, is het altijd fijn om schoon ondergoed mee te nemen. Lekker fris na het douchen toch?

Toiletgerief

Na de zwemles ga je regelmatig met je kind naar het toilet en is het fijn om wat toiletgerief mee te nemen.

Zelf vind ik het prettig om wat tissues, een doekje en een handcrème mee te nemen. Zeker als je kind wat drogere huid heeft, is dit fijn, je kunt dan meteen de handen insmeren en het doekje gebruiken om de crème in te masseren.

Een warme kruik

Mijn kind was een enorme koukleum. Dit zorgt ervoor dat ze het altijd koud had na de zwemles.

Als je dan een warme kruik in de auto hebt liggen is dit vooral een de winter iets waar je jouw kind een groot plezier mee zal doen. Te veel moeite? Lijkt me niet toch?

Loszittende kleding of trainingsbroek

Als je kind zwemles heeft, is het fijn om wat loszittende kleding of een trainingsbroek mee te nemen.

Zelf vind ik dit prettig omdat je dan meteen bij je kind na de les iets warms aan kan doen. Hoe losser, hoe beter zou ik bijna zeggen.

Want de ledematen en het lichaam zijn altijd nog een beetje vochting van het warme water van het zwembad, of van de transpiratie van het bewegen.

Drinken mee naar de zwemles

Vergeet ook niet om wat te drinken mee te nemen. Zeker na een inspanning zoals zwemles is het fijn om even bij te komen met wat vocht.

Zelf vind ik bruisend water erg lekker, maar je kunt er ook voor kiezen om een sportdrank mee te nemen. In de winter een lekkere warme chocolademelk, maar die kun je als het goed is ook kopen bij het zwembad zelf.

Zo niet, neem dan zelf een drinkfles mee. Je zult je kind er een plezier mee doen.

Een kleine (gezonde) snack

Last but not least, vergeet ook niet om wat te eten mee te nemen. Zeker na een inspanning zoals zwemles is het fijn om even bij te komen met wat voeding.

Zelf vind ik een appel of banaan erg lekker. Zeker omdat je dan gelijk iets meer vocht binnen krijgt. Een andere optie is een paar crackers met wat kaas of een plakje ham.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,75)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 03:52

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,00)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 03:58

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,00)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 03:58

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,95)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 04:10

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,85)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 04:11

Verkrijgbaar bij

bol.com (€7,99)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 04:16

Verkrijgbaar bij

amazon.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 04:22

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,99)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 04:22

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,75)
blokker.nl (€15,75)
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 04:29

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,75)
blokker.nl (€12,75)
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 04:34

Verkrijgbaar bij

plutosport.nl (€19,95)
bol.com (€24,00)
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 04:40

Verkrijgbaar bij

plutosport.nl (€16,95)
bol.com (€19,95)
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 04:46

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.