Loading...

Zwangerschapszwemmen de beste sport voor zwangeren.

Linda is een hele goede vriendin van me en ze is net zwanger geworden. Ze sport zeer regelmatig, maar maakt zich zorgen over haar sportiviteit tijdens haar zwangerschapsperiode, waardoor ze zich optimaal probeert voor te bereiden.

Op basis van haar vragen proberen wij nu in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn voor zwangerschapszwemmen en in een bredere zin, zwemmen tijdens je zwangerschapsperiode.

In dit artikel vind je een faq-lijst over zwangerschapszwemmen, de voordelen van zwangerschapszwemmen, wat je vooral niet moet doen tijdens het zwemmen, terwijl je zwanger bent, en nog veel meer.

Welkom bij Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor mensen die op zoek zijn naar een zwembad in de buurt met als doel in het water aan hun gezondheid te werken.

Tevens schrijft de Zwembadvergelijker blogs over zwemgerelateerde onderwerpen waaronder de blog; op welke leeftijd te starten met babyzwemmen.

Inhoudsopgave

Wanneer kun je beginnen met zwangerschapszwemmen?

De meeste zwangere vrouwen beginnen met zwangerschapszwemmen zo rond de 12 weken.

Je kunt al vroeg starten met zwangerschapszwemmen, eigenlijk vanaf het eerste moment dat je weet dat je zwanger bent. 

Je kunt je conditie opbouwen door eerst te starten met aquarobics om vervolgens over te gaan naar aquajoggen. Na 12 weken kun je dan mede lotgenoten opzoeken om samen met andere zwangere dames te gaan zwemmen.

Lijkt het je wat om al eerder te starten met bewegen in het water? Lees in deze blog de verschillen tussen aquajoggen en aquarobics.

Er wordt wel eens gezegd dat het hebben van een fitte baby begint met een fitte moeder. De meeste vrouwen bewegen frequent en houden zich aan een goed dieet wat zorgt over het algemeen voor een gezonde levensstijl.

Het is lastig als je eenmaal zwanger bent om deze gezonde levensstijl in stand te houden en in goeie conditie te blijven, alhoewel dit in de meeste gevallen enorm bijdraagt aan een prettigere bevalling.

Fit blijven tijdens je zwangerschapsperiode kan op verschillende manier, waaronder yoga, aquajogging, body balance, aquayoga en zwangerschapszwemmen.

In dit artikel gaan we wat dieper in op zwangerschapszwemmen, zodat je na het lezen van dit artikel voor jezelf kunt bepalen of zwangerschapszwemmen iets voor jou is.

Linda “ Ik vind zwemmen, zodra ik last heb van bekkenpijn en lage rugpijn, heerlijk om te doen. Na een proefles kwam ik erachter dat zwangerschapszwemmen echt iets voor mij is.”

Het is goed om in een goeie conditie te zijn zodra je gaat bevallen, daarom is het niet verkeerd om je conditie dan ook op te bouwen, waarbij zwemmen één van de meest comfortabele mogelijkheid is om te bewegen.

Zwemmen tijdens de zwangerschapsperiode zorgt er namelijk voor dat je even vergeet dat je zwanger bent, want je voelt je bijna gewichtloos, omdat het water je lichaam ondersteunt.

Wat is zwangerschaps-zwemmen

Zwangerschapszwemmen is een groepsles met meerdere zwangere vrouwen, onder deskundige begeleiding, waarbij zwem-, drijf-, ontspannings-, conditie – en krachtoefeningen worden gedaan in het water. De behoeften en mogelijkheden van de zwangere vrouwen staat in deze zwemles centraal.

Voor wie is zwangerschaps-zwemmen bedoeld?

Zwangerschapszwemmen is bedoeld voor toekomstige moeders die op een verantwoorde manier, vaak in groepsverband, onder deskundige begeleiding in beweging willen blijven. 

Is zwangerschaps-zwemmen leuk om te doen?

Als je het leuk vindt om te bewegen in het water met gelijk gestemde zwangere dames, waarbij je met of zonder muziek wordt begeleid door een deskundige zwemonderwijzer die gespecialiseerd is op het gebied van zwangerschapszwemmen, dan is het antwoord ja.

Het is goed om in een goeie conditie te zijn zodra je gaat bevallen, daarom is het niet verkeerd om je conditie dan ook op te bouwen, waarbij zwemmen één van de meest comfortabele mogelijkheid is om te bewegen, zodra je in het water lig.

?c=35864&m=2128546&a=375138&r=&t=html

Veiligheid eerst!

Als je arts of verloskundige aangeeft dat je gezond genoeg bent om te gaan zwemmen en je bent over het algemeen niet zo actief, dan is het raadzaam om rustig te starten. Ben je een getrainde zwemmer dan kun je jouw routine in stand houden.

Wat zijn de voordelen zwangerschapszwemmen?

Zwangerschapszwemmen heeft veel verschillende voordelen voor zwangere vrouwen. Je verbetert bijvoorbeeld de zuurstoftoevoer voor jou en je baby als je lange relatief lichte oefeningen doet (cardiotraining). Hieronder 26 voordelen voor het zwemmen tijdens je zwangerschapsperiode.

26 voordelen voor zwemmen tijdens je zwangerschap

 1. Als enige sport kun je tijdens de gehele zwangerschapsperiode genieten van zwangerschapszwemmen
 2. Het trekken van baantjes in de ochtend zorgt bij sommige vrouwen voor minder ochtendmisselijkheid
 3. Je mobiliteit wordt tijdens je zwangerschap steeds minder, wat je in het water vrijwel niet merkt
 4. Zwemmen zorgt voor een betere conditie
 5. Zwemmen zorgt voor het versterken van je spieren
 6. Nadat je lekker hebt gezwommen, alleen of in een groep, voel je je lekker ontspannen
 7. Een van de veiligste sporten tijdens de zwangerschap is zwemmen
 8. Bewegen tijdens de zwangerschap, dus ook zwemmen, zorgt voor een positief effect op de hersenontwikkeling van de baby
 9. Zwemmen kan ervoor zorgen dat je pijnklachten verdwijnen waaronder pijn in de bekken en rugpijn
 10. Zwemmen bouwt uithoudingsvermogen op
 11. Het water heeft een ontspannende werking voor je lichaam en geest (als het niet te laawaaierig is in het zwembad)
 12. De zwangerschapslessen worden volledig afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van zwangere vrouwen
 13. Je verbetert de zuurstoftoevoer voor jou en je baby als je lange relatief lichte oefeningen doet
 14. Tijdens het zwemmen voelt je buik weer even als die sixpack van voordat je zwanger was
 15. Zwemmen boost de hart- en longfunctie
 16. Zwangerschapszwemmen zorgt onder andere voor een goede voorbereiding voor je bevallig
 17. In het algemeen kan gezegd worden dat bewegen zorgt voor een sneller herstel na je bevallig
 18. Doordat je als het ware door het water wordt gedragen is de kans op blessures minimaal. De druk op de gewrichten en spieren is er bijna niet, maar je bent wel lekker in beweging door middel van allemaal verschillende oefeningen
 19. Zwemmen tijdens de zwangerschapsperiode kan een enorm bijdragen aan je sociale contacten van dames die ook zwanger zijn. Kortom, je ontmoet andere zwangere vrouwen, zodat je tips en ervaringen kunt uitwisselen
 20. Zwangerschapszwemmen is in de meeste gevallen een groepsles waardoor je in contact komt met gelijk gestemde zwangere dames
 21. Zwemmen en bewegen in het algemeen bevorderd de nachtrust
 22. Je eigen zuurstofopname en bloedcirculatie blijft op peil
 23. Zwemmen helpt bij het verbranden van calorieën dat zorgt voor de beheersing van gewichtstoename.
 24. Bewegen en dus zwemmen lijkt vetgroei tijdens de zwangerschap te verminderen. Het behoudt het aerobe vermogen van de moeder en bevordert een gevoel van zelfbeheersing en welzijn
 25. Verbetering van de bloedsomloop
 26. Helpt zwelling in de benen en voeten te verminderen, of zelfs ischiaspijn te verlichten, omdat het zo’n geweldige methode is om de bloedsomloop op gang te krijgen

Wat kost zwangerschapszwemmen? 

Tussen de 4,5 en 9,5 euro per keer, waarbij er vaak een korting wordt gegeven zodra je een abonnement of een meerbadenkaart afneemt. De duur en de kosten van de zwangerschapsles hebben te maken met het aanbod van het zwembad bij jou in de buurt. 

In onderstaande YouTube filmpje van CNN worden enkele voorbeelden benoemd door zwangere dames en een arts. Dit geeft een indruk van zwangerschapszwemmen in groepsverband. Dit is in Nederland overigens niet anders dan in America.

Veranderingen in het lichaam bij zwangerschap tijdens het zwemmen.

Zowel zwangerschap als lichaamsbeweging zorgen voor enorme veranderingen in de lichaamsprocessen, waaronder ademhaling, hartfunctie, bloedcirculatie en energieverbruik.

Volgens de American University of Obstetrics and Gynecology (ACOG) vinden de meeste veranderingen in het lichaam van de moeder plaats gedurende de allereerste 3 maanden.

De hartslag van de moeder neemt toe. Het plasmavolume (vloeistof in het bloed) en de verscheidenheid aan rode bloedcellen nemen toe.

Het slagvolume (hoeveelheid bloed verplaatst met elke hartslag) en ook het totale hart resultaat (de totale hoeveelheid bloed gepompt door het hart) geeft een extra boost zowel in rust als tijdens de zwemtraining.

De toename van het hart resultaat bij training is ook hoger bij zwemmers dan bij verschillende andere sporters.

Bij onderdompeling van het lichaam in het water duwt de hydrostatische druk van het water vloeistoffen uit de lichaamscellen terug in de aderen.

Dit gebeurt extreem snel na het in het water gaan en verhoogt ook het bloedvolume. Dit veroorzaakt een daling van de hoge bloeddruk, een toename van het slagvolume.

Wat neem je mee als je gaat zwangerschapszwemmen?

Primair

Een (waterdichte) tas; handdoek (of 2); badkleding; (gezonde) snack; sport drinkfles; portemonnee of e-ticket; easy kleding voor na het zwemmen.

Secundair

Zwembril; Badmuts of elastiekjes voor de haren; oordoppen; shampoo; kam of borstel; deo; slippers of flipflops; 50 of 20 cent muntje voor de kluisjes.

Ik sport al regelmatig, kan ik hiermee doorgaan tijdens de zwangerschap?

Wat je fysieke conditie ook is, het is nu tijd om uw bestaande niveau van gezondheid en conditie te behouden en gewoon energiek te zijn.

De hoeveelheid beweging en training die je kunt doen, zal geleidelijk aan steeds minder worden naarmate uw lichaamsbouw verandert en je buik groter wordt.

Als je een normale sporter bent met een hoge conditie, is er geen reden om niet door te gaan met je gebruikelijke trainingen. Bovendien is je lichaam zowel geconditioneerd als fit genoeg om ermee om te gaan.

De gouden regel hieronder is echter om naar je lichaam te luisteren. Met andere woorden, als je merkt dat je ongewoon geen energie hebt, je duizelig, misselijk of bleek voelt, dan zegt je lichaam dat je je moet terugtrekken, moet vertragen of zelfs moet stoppen

De meerderheid van de vrouwen die redelijk fit zijn kunnen hun training ongeveer 6 maanden voortzetten en overweegt daarna zwangerschapszwemmen in een groep voor het laatste trimester.

Wanneer je lichaamsvorm je beweging en uitputting beperkt, evenals een gebrek aan kracht, je ervan weerhoudt om iets inspannends te doen, is zwemmen tijdens de zwangerschap de meest comfortabele vorm van training.

Ben je gewend om vaak te zwemmen voordat je zwanger was, dan kan je als doel stellen om tussen de 4 en 7 keer per week, ongeveer 30 minuten per keer, te blijven zwemmen. Dat komt neer op minimaal 120 minuten per week.

Wil je beginnen met zwemmen en bent nog niet gewend om regelmatig te bewegen dan is het een idee om 15 minuten per dag in je systeem te krijgen, waarna je geleidelijk je training verzwaart.

Om zwangerschapscomplicaties te verkleinen en gezondheidsvoordelen te behalen wordt er door ‘geleerden’ geadviseerd minimaal 150 minuten per week te bewegen, tenminste 3 keer per week.

Kan ik tijdens de eerste 3 maanden van mijn zwangerschap doorgaan met de zwemtraining?

Ja dat kan, als het mag. Het advies is, vooral bij je eerste zwangerschap, dit te overleggen met je arts voordat je kiest voor een zwemtraining. In het eerste trimester (rond de 3 maanden) is de tijd dat je voorzichtiger moet zijn.

Hoe bereid je jezelf voor op een zwangerschapsles?

Zwemkleding voor zwangeren

Om makkelijk aan de oefeningen deel te kunnen nemen is het meest ideale om lekker zittende (positie) badkleding aan te trekken.

In de meeste gevallen is het verstandig de zwemkleding thuis al aan te trekken, want soms is de vloer in de kleedkamer glad en de ruimtes in de kleine kleedcabines is nogal beperkt.

Zodra je buik wat groter wordt kan het comfortabeler zijn om je buik wat meer ruimte te bieden in de zwemkleding.

Je zou ervoor kunnen kiezen om een tweedelig stuk zwemkleding aan te schaffen. Als je toch liever je buikje bedekt wilt houden om wat voor een reden dan ook dan is een tankini wel iets voor jou?

Voor je informatie hebben de meeste zwemkledingmerken ook een zwangerschap kledinglijn.

Klein (gezond) hapje

Eet ongeveer een uur voordat je vertrekt een klein hapje zodat je minder kans hebt om misselijk te worden en voldoende energie hebt in je lichaam. Denk aan onder meer fruit, toast of een kommetje met melk en ontbijtgranen.

Fles of bidon met inhoud

Neem een fles water mee met een klein beetje suiker of glucose siroop erin. Zo’n fles met een sportdop is superhandig tijdens het sporten. Neem ook een klein (gezonde)snack mee voor na de zwemles zodat je niet omvalt van duizeligheid.

" Vind je het leuk om in een groep oefeningen te doen in het water, dan is zwangerschapszwemmen wel iets voor jou. Veel zwembaden bieden zwangerschapszwemmen aan. Deze lessen zijn speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen. Het leuke voordeel is dat je ook andere zwangere dames ontmoet. Worden er geen zwangerschaps-zwemlessen aangeboden, dan is misschien AquaVitaal, , AquaJoga of Aquabalance, en in het slechtste geval Aquajoggen, iets voor jou. Vind je het minder leuk om met andere mensen samen te bewegen en je wil liever alleen aan de slag, dan is banenzwemmen op dalmomenten (vaak overdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur en 13:00 uur en 16:00 uur. Weet wel dan veel zwembaden op die (dal)moment geen banenzwemmen aanbieden."

5 praktische tips net vóór dat je gaat starten met zwangerschapszwemmen

 • Niet rennen 😉
 • Wees voorzichtig in de kleedkamers, op het perron en naast het zwembad voor natte oppervlaktes die vaak gladder zijn dan droge oppervlaktes.
 • Betreed het zwembad voorzichtig en ga via een trap achterwaarts (als de trap recht naar beneden loopt aan de zijkant van het zwembad) het water in. Je zwaartepunt van je babybuikje kan ervoor zorgen dat je uit balans raakt.
 • Zodra je in het water gaat, ga er langzaam in. Wanneer je snel van hoogte verandert of de druk op je buik verandert zeer snel dan is je baby daar naar verluidt niet blij mee. Duiken is overigens not done.
 • Het is niet verstandig om je adem lang in te houden aangezien je baby zuurstop nodig heeft. Dus hoofd boven water, probeer zo stabiel mogelijk in het water te liggen, en blijft continue en rustig doorademen.

Wat is over het algemeen de lesopbouw voor zwangerschaps-zwemmen in groepsverband?

In het water doe je in groepsverband, vaak ondersteund met muziek, de volgende oefeningen:
1. Warming – Up 5-10 minuten
2. Lichte Aquarobic oefeningen 5 minuten
3. Lichte krachtoefeningen 10 minuten
4. Ademhalingsoefeningen en cooling down 5 minuten
5. Stretchen van de belangrijkste spieren 5-10 minuten
?wi=347784&ws=

11 zwemoefeningen voor zwangere dames

 1. Baantjes zwemmen
 2. Op de rug drijven
 3. Ga op de bodem staan en kick rustig met je linker been naar voren, en daarna met je rechterbeen
 4. Kick daarna naar achteren met je benen en beweeg je armen daarin mee in tegengestelde richting
 5. Ga op de bodem staan en beweeg je heupen van links naar rechts en terug
 6. Rek je bovenbeenspier door je hak tegen je bil aan te drukken
 7. Beweeg staand je been gestrekt vooruit zover je kunt, daarna het andere been
 8. Pak een drijfmiddel zoals een bal, leg deze op je buik en ga rustig op je rug in het water liggen
 9. Neem een Flexibeam (ook wel Water Noodle of Drijfbuis genoemd), klem deze onder je oksels en mag rustig een schoolslag met de benen
 10. Gebruik de Flexibeam om in de nek te leggen als je langzaam achteruit zwemt
 11. Leg één Flexibeam onder je voeten en één onder je nek en drijf dan rustig rond. Dit werkt overigens prima als je met meerdere mensen bent

4 dingen die je vooral niet moet doen tijdens het zwemmen als je zwanger bent.

Je wordt zodra je zwanger bent vaak overspoelt met negatieve verhalen over bewegen gedurende je zwangerschapsperiode.

En dan vraag je jezelf af waarschijnlijk af of dit klopt. Wij zouden de volgende adviseren aan alles zwangere vrouwen adviseren vooral niet te doen. Wil je dit toch doen of twijfel je, vraag advies je arts of aan je verloskundige.

Maak geen gebruik van zware gewichten

Wat zeer onverstandig is om iets bijvoorbeeld gewichten boven de 5 kilo op te tillen. Nog beter om helemaal niets op te tillen tijdens het sporten, terwijl je eigenlijk wel je spieren zoals je benen en armen sterk wilt houden.

Dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat je geboorte van je kind wat makkelijk gaat. Bewegen in het water maakt het super handig.

Het water biedt namelijk te allen tijde de gewenst weerstand. Hoe harder je drukt, des te harder de tegendruk. Zo kun je op elk moment zowel je armspieren als je beenspieren sterk houden.

De hydrostatische druk versterkt ook je ademhalingssysteem. Dit komt doordat je organen werken tegen de lichte druk van het water.

Niet vallen door vreemde bewegingen

Ga helemaal los! Spring en kick lekker rond, maar dan wel in het water. Het water zorgt ervoor dat je toch niet snel kan springen of kicken zodra je wat dieper in het water staat. Een waterdiepte van ongeveer 1.40 meter is over het algemeen voor iedereen een prettige waterdiepte om in te bewegen. 

Laat je lichaamstemperatuur niet snel en enorm stijgen

Normaal gesproken stijgt de lichaamstemperatuur van een vrouw niet zo snel tijdens het zwemmen, omdat warmteverlies geleidelijker gaat in het water dan door de lucht.

Zo wordt de baby extra beveiligd tegen oververhitting. Toch is de kans dat, zodra je lichaam oververhit raakt in heel warm water, je hartslag snel stijgt.

Dus het is af te raden om in een sauna of warm bubbelbad te gaan zitten. Daarbij is zwemmen in een bad dat rond de 32 graden Celsius ligt geen probleem.

Wil je banenzwemmen in een ‘gewoon’ 25-meterbad dat ongeveer 27 graden Celsius is dan is dat ook prima. Zelfs als je hartslag verhoogt tijdens het bewegen in het water zorgt het koele water voor regulatie van je lichaamstemperatuur.

Niet duiken en springen

Duiken en springen in een zwembad wordt afgeraden vanwege het risico op letsel voor jou of je baby, vooral na het eerste trimester wanneer de baby niet meer in het bekken zit.

camila cordeiro

Mag ik aan het einde van mijn zwangerschap nog zwemmen?

Het is niet verstandig om aan het einde van je zwangerschap nog te gaan zwemmen, omdat je vliezen dan kunnen breken. Het kan zijn dat je dat dan niet doorhebt waarop kans op infectie groot is.

Zwangerschapszwemmen tegen overgewicht

Je bent zwanger, je krijgt en buikje, moet ik dan ook nog rekening houden met mijn gewicht? Ja, want volgens de ACOG brengt overgewicht/ obesitas op verschillend fronten ernstige risicoproblemen met zich mee.

Om af te vallen lijkt het logisch dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt. Door gezond te eten en regelmatig te bewegen kan dit worden bereikt.

Mogelijk kan de verloskundige je helpen samen met een voedingsdeskundige om een gezond dieet te plannen. Je kunt ook gebruik maken van de adviezen van het voedingscentrum of van het platform ‘Choose My Plate’.

Om af te vallen dien je jouw fysieke activiteiten te verhogen. Dagelijks minimaal 30 minuten baantjes trekken en/ of zwangerschapszwemmen kan hierbij helpen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om 3 keer per dag 15 tot 20 minuten te bewegen.

Blijf tijdens voor, tijdens en na het zwemmen goed consumeren, waarbij een gezond dieet zoals hierboven geschets aan te raden is. Zodra je iets langer beweegt, denk aan een half uurtje, dan volgt er niet alleen caloriebehoefte, maar ook behoefte aan water.

Water met een beetje suiker in een sportfles is verstandig om mee te nemen.  

Mag ik tijdens mijn zwangerschap in een bubbelbad zwemmen?

Verloskundigen en artsen zijn het daarover niet eens. Het wordt sowieso afgeraden om na 32ste week en temperatuurverschillen op je lichaam zoveel mogelijk te ontwijken. Dus je direct verplaatsen van een zwembad van 32 graden in een bubbelbad van 39 graden is onverstandig doordat je lichaamstemperatuur te snel en teveel stijgt.

4 onwaarheden over zwemmen tijdens de zwangerschapsperiode?

Jouw workout is slecht voor het kind.

Deze verklaring is volkomen onjuist. In feite moeten dames een gezond evenwicht bewaren in hun dieet en ook trainen gedurende de zwangerschapsperiode.

De enige oprechte zorg is zodra je niet echt sportief bent, dus niet veel hebt bewogen voor je zwangerschap en of hebt gezwommen, dan je lichaam niet gewend aan de extra werkzaamheden die deze moet verrichten. 

Dus een goede opbouw van het niet bewegen naar vaak bewegen is niet onverstandig. Mocht je wel veel bewegen dan is er met een klein beetje gezond verstand geen enkele reden om niet te blijven zwemmen in je zwangerschap.

Zwemmen als je zwanger bent, is veilig en kan je helpen fit te blijven, flexibel te blijven en je goed te voelen naarmate je buik groter wordt.

Heb je weinig ervaring met sporten of bewegen en je wilt gaan starten dan is het verstandig om even contact op te nemen met je arts of verloskundige. Hij of zij kan je helpen bij deze, als het je eerste kind is, gloednieuwe ervaring.

Chloor kan het komende kind schaden

Als je bezorgd bent dat chloor in een zwembad je komende kind kan schaden dan is dit niet nodig. Zwemmen als je zwanger bent is niet gevaarlijk voor je ongeboren kind of voor jou.

De baby is goed afgesloten voor het zwemwater en zit veilig in de baarmoeder opgeborgen in zijn vruchtwaterzak. Het enige nadeel kan zijn dat het chloor je huid kan laten jeuken en het kan zijn dat je een iets rodere huid krijgt.

Zwemmen is zwaar en geeft stress voor de moeder.

Omdat zwemmen een sportieve activiteit is, gaan sommigen ervan uit dat het veel te veel stress is voor het lichaam. Nu is het wel zo dat je stress kan krijgen van aan- en uitkleden, maar niet van het zwemmen zelf. Integendeel, als je het goed doet geeft het juist rust.

Er zijn moeders die de zwangerschap ervaren als een symptoom van uitputting, maar door te gaan zwemmen kan het juist veel energie geven.

Tijdens de zwangerschap kan zwemmen relaxed en rustgevend zijn, maar je kunt zwemmen ook inzetten als een training waardoor je ook nog een calorieën verbrand.

Door zwangerschapszwemmen meer als een training te zien ben je zelf meer fit dan slaperig. Het is ook een feit dat zwemmen de fysieke en emotionele stress van de zwangerschap verminderd.

Het zorgt voor een relatief gewichtloze sfeer. Water kan ongeveer 90% van uw lichaamsgewicht ondersteunen, wat betekent dat zwemmen tijdens de zwangerschap u een half uur lang verlichting kan bieden!

De geur in het zwembad zal de misselijkheid zeker versterken

Zwangere vrouwen erkennen en haten het gevoel van vroege ochtendmisselijkheid.

Meer dan de helft van de zwanger vrouwen wordt de eerste 3 maanden sowieso misselijk. Het kan een moeilijke tijd zijn in het leven van een vrouw, maar dat betekent niet dat lichaamsbeweging moet worden voorkomen.

Vaak zorgt zwangerschapszwemmen ervoor dat het ochtendziekte verlicht en zelf verminderd. Dat gezegd hebbende, als het niet lijkt te werken, moeten zwangere vrouwen met hun medische professionals praten voordat ze verder gaan met zwemmen.

Ziek worden in het zwembad is onhygiënisch voor jouw omgeving en in het zwembad zelf.

Voor het onderwerp Zwangerschapszwemmen en in het verlengde van het artikel “Zwangerschapszwemmen, iets voor mij?”, hebben we een Frequent Ask Question (FAQ) pagina opgesteld, zodat je alle vragen en antwoorden op één overzicht nog eens na kunt lezen. Mocht vragen of opmerkingen hebben of je hebt andere ervaringen, dan wordt delen zeer gewaardeerd.

Comments are closed.

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.