Loading...

Als je wilt weten waar alle zwembaden in Amsterdam gesitueerd zijn, dan vind je hier alle informatie.

Zwemmen is een geweldige manier om fit en gezond te blijven, en er zijn genoeg mogelijkheden om dat te doen in Amsterdam. Er zijn verschillende zwembaden in de stad, elk met zijn eigen unieke faciliteiten en aanbod.

Zwembaden in Amsterdam

Of je nu op zoek bent naar een verwarmd zwembad, een duikplank, banenzwemmen of een plek om zwemles te nemen, in Amsterdam kun je vinden wat je zoekt.

De Zwembadvergelijker van Nederland geeft een overzicht van alle zwembaden in Amsterdam, zodat je gemakkelijk de perfecte plek kunt vinden om een duik te nemen. Dus waarom zou je niet eens een kijkje nemen en zien wat Amsterdam te bieden heeft?

Welkom op Zwembadvergelijker.nl!

Wil jij aan jouw lichamelijke gezondheid werken terwijl je een duik neemt in het zwembad?

Dan is de website Zwembadvergelijker.nl iets voor jou – wij stellen jou in staat openbare zwembaden te vergelijken, zodat je gemakkelijker een zwembad kunt vinden dat aan jouw wensen voldoet!

Bovendien hebben we ook interessante blogs op onze website, zoals ‘Is aquajoggen iets voor mij?‘ Onze blogs geven nuttig advies en begeleiding zodat je het meeste uit jouw zwemervaring kunt halen. Welkom en veel plezier!

Alle zwembaden in Amsterdam

In Amsterdam worden de meeste zwembaden beheerd door de gemeente en zijn toegankelijk voor het grote publiek. Er zijn ook enkele privéclubs die lidmaatschappen aanbieden. Denk aan zwembaden in fitness centra en in hotels. Deze zijn niet meegenomen in het overzicht.

Zwemmen is een populaire activiteit in Amsterdam, dus zowel door de week als in het weekend is het meestal druk in de zwembaden. Als je op zoek bent naar een zwembad in Amsterdam, vind je hieronder een overzicht van alle zwembaden in Amsterdam.

De 8 zwembaden in Amsterdam samengevat in een tabel. 

Dit is een tabel met de 8 zwembaden in Amsterdam.

De 8 zwembaden in Amsterdam

SportPlaza Mercator

SportPlaza Mercator in Amsterdam is de perfecte plek om zwemles te nemen, lekker te zwemmen of een gezellig dagje uit te gaan met het gezin.

Er zijn geen lijnen in het zwembad met uitzondering tijdens het banenzwemmen.

Er zijn zwemplanken, ballen en ander speelmateriaal om je met veel plezier te vermaken tijdens het vrijzwemmen. Na het zwemmen kun je vaak heerlijk gebruik maken van de sauna en het Turks stoombad.

Wil je droge sportactiviteiten met het natte dan is SportPlaza Mercator het ideale zwembad. SportPlaza Mercator beschikt namelijk ook over een volledig uitgeruste fitnessruimte en groepsruimtes voor groepslessen. SportPlaza Mercator is de perfecte plek om fit te blijven en plezier te maken!

In de zomer kun je lekker genieten van het 50-meter buitenbad met een kleine peuterbadje. Er is ook een kleine speeltuin buiten. Wil je meer weten over alle buitenbaden in Amsterdam dan hebben wij daar een blog over geschreven zodat je meten weet waar je aan toe bent.

Het Slotenparkbad

Het Slotenparkbad in Amsterdam is een van de grootste zwemgelegenheden van Nederland, met verschillende baden waaronder een doelgroepenbad, een 50-meter wedstrijdbad, een springbad en een recreatiebad.

Het recreatiebad heeft een 55 meter lange glijbaan, een stroomversnelling, een bubbelbad en meer! U kunt bij het Sloterparkbad ook uw zwemlessen of Ouder & Kind zwemmen volgen.

In het Slotenparkbad vinden ook verschillende evenementen plaats zoals concerten, festivals en workshops. Er is voor ieder wat wils in het Sloterparkbad!

Klik op de foto en vind je buitenbad in Amsterdam!

Het Marnixbad

Het Marnixbad is een multifunctioneel en modern zwembad in hartje Amsterdam.

Het zwembad ligt op dezelfde hoogte en naast de Singelgracht. Als je tijdens het zwemmen naar buiten kijkt, kijk je op de gracht en kun je zwaaien naar de boten en wedstrijdje zwemmen met de eenden.

Het Marnixbad is een geweldige plek om vrij te zwemmen als je een diploma hebt en je kunt er ook terecht voor zwemles. Het zwembad is verwarmd en is een perfecte plek is om te ontspannen en tot rust te komen.

Of je nu de drukte van de stad wilt ontvluchten of gewoon wilt genieten van een duik in een zwembad met uitzicht, het Marnixbad is een prima zwembad in het centrum.

De Mirandabad

Het Mirandabad in Amsterdam is een geweldige plek om met de kinderen een dagje plezier te maken.

Het golfslagbad is perfect voor kleintjes die willen spetteren, en het 25-meterbad is ideaal voor oudere kinderen die willen oefenen met zwemmen.

Er zijn ook glijbanen, speeltoestellen en drijvend speelgoed, dus er is voor elk wat wils. Bovendien kunt u zwemlessen nemen of uw kinderfeestje vieren met hapjes in het restaurant.

De Mirandabad is de perfecte plek om een plons te maken!

De Mirandabad heeft ook een buitenzwembad. Wil je meer weten over waarom buitenbaden in de winter beter dicht kunnen blijven? Lees dan deze blog.

Zwembad Amsterdam-Oost

Sportfondsenbad Amsterdam Oost, gelegen aan het Land van Cocagneplein, is het oudste Sportfondsenbad van Nederland.

Dit nostalgische gebouw, tevens gemeentelijk monument, ligt midden in het mooie Amsterdam Oost. De ingang van het Sportfondsenbad is te vinden tussen de winkels van het nieuwe winkelcentrum Oostpoort.

Deze voormalige kolengasstokerij, de Oostergasfabriek, werd in 1928 omgebouwd tot zwembad. In juni 2019 bestond dit geliefde zwembad 90 jaar. Sportfondsenbad Oost beschikt over meerdere baden; een wedstrijdbad, een instructiebad en een bubbelbad.

Door de verscheidenheid aan baden kun je bij dit zwembad veel wateractiviteiten vinden.

Sportfondsenbad Amsterdam-Oost is ideaal voor zwemlessen, aquasportactiviteiten en ontspanning.

Zwembad Zuiderbad

Het Zuiderbad in Amsterdam biedt zwemlessen, banenzwemmen en recreatief zwemmen. Het Zuiderbad heeft ook een kleine sauna.

Het zwembad ligt aan de Hobbemastraat in Amsterdam. Het zwembad is begin 20e eeuw gebouwd en in 1907 voor het publiek geopend. Het is ontworpen door architect H.P. Berlage.

Het zwembad is gevestigd in een prachtig Art Nouveau gebouw met een glazen dak. Het Zuiderbad is een van de populairste zwembaden van Amsterdam en wordt bezocht door zowel Amsterdammers als toeristen.

Zwembad Bijlmerbad

Het Bijlmer Sportcentrum in Amsterdam is een geweldige plek om met het gezin een dagje te zwemmen en plezier te maken.

Het centrum waar het zwembad zich in bevindt heeft verschillende zwembaden, waaronder het recreatiebad en het 25-meterbad. Het recreatiebad heeft een stroomversnellingen, een glijbaan, een whirlpool, stoombaden, massagestralen en kruidenbaden!

Voor het geval je trek krijgt, vind je de horecaruimte op de eerste verdieping. Ben je jarig dat is het Zwembad in de Bijlmer een ideale plek voor het vieren van je kinderfeestje vieren!

Wat kost een zwemles in Amsterdam

Noorderparkbad

Het Noorderparkbad in Amsterdam is de perfecte plek om te genieten van verschillende wateractiviteiten. Op bepaalde dagen kun je vrij zwemmen en spelen in het Noorderparkbad.

Het Noorderparkbad heeft ook een nieuwe zwemlesmethode, waarbij kinderen vanaf het begin met een zwempak in diep water zwemmen.

Ook kun je duiklessen volgen van een driemeterplank en 65 meter glijden. Wat je zwemniveau ook is, in het Noorderparkbad vind je de perfecte activiteit voor jou.

Als je wilt weten wat een zwemles kost in andere grote steden, dan hebben we voor de 4 grootste steden een blog geschreven. Lees hier ‘wat kost een zwemles in Rotterdam’, hier ‘wat kost een zwemles in Den Haag’ en hier ‘wat kost een zwemles in Utrecht’.

De activiteiten in de zwembaden in Amsterdam

De Amsterdamse zwembaden bieden vele soorten aquadoelgroepactiviteiten aan. Denk hierbij aan aquajoggen, aquarobics, seniorenzwemmen, zwangerschapszwemmen en  babyzwemmen.

Aquadoelgroepactiviteiten zijn een geweldige manier om fit te blijven, omdat ze een low-impact workout bieden die de gewrichten ontziet. Bovendien zijn deze activiteiten vaak afgestemd op specifieke groepen, waardoor ze een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken.

Of je nu op zoek bent naar een uitdagende training of een ontspannende manier om te socialiseren, de zwembaden in Amsterdam hebben voor iedereen iets te bieden.

Hieronder een ‘Amsterdams feestje’ tijdens een aquagroepsactiviteit in Het Marnix

Zwemscholen in Amsterdam

Als je op zoek bent naar zwemles in Amsterdam, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze voor jou en jouw kind maakt.

Zwemscholen in Amsterdam bieden een verscheidenheid aan programma’s voor verschillende leeftijden en vaardigheden, dus het is belangrijk om uw onderzoek te doen om er een te vinden die het beste aan de behoeften voldoet.

Over het algemeen geven alle zwembaden die in de vorige paragraaf zijn genoemd ook zwemles, maar de zwemscholen staan daar los van. Zwemscholen huren namelijk water in de zwembaden in Amsterdam.

Als je eenmaal een paar potentiële zwemscholen hebt gevonden, lees dan eerst dit blog. Hierin lees je alles over zwemles in Amsterdam bij de verschillende aanbieders.

Nadat je de blog hebt gelezen en je hebt nog steeds vragen, bekijk dan hun websites of bel ze op om meer te weten te komen over hun lesprogramma, instructeurs en prijzen.

Met een beetje planning zul je zeker de perfecte plek vinden om je zwemvaardigheden naar een hoger niveau te tillen!

Ben je op zoek naar een zwemles voor volwassen? In de blog ‘zwemles voor volwassenen in Amsterdam‘ hebben we de aanbieders voor je op een rijtje gezet.

De 16 zwemscholen in Amsterdam samengevat in een tabel.

NaamType
Zwemschool de Zwaantjes - locatie Optisport Sloterparkbad Zwemschool
Zwemschool de Zwaantjes - locatie Zwembad Mytylschool Zwemschool
Zwemschool Anemoon - locatie Zwembad Drostenburgschool Zwemschool
Zweminstituut Siemons - locatie Zwembad IJburg Zwemschool
Zwemschool Amsterdam - locatie Friendship Sports Center Zwemschool
Zwemschool Bubbels - locatie Zwembad Drostenburgschool Zwemschool
Zwemschool de Oceaan - locatie Sloterparkbad Zwemschool
Zwemschool Robbedoes - locatie Sportpaza Mercator Zwemschool
Zwemschool Robbedoes - locatie Sloterparkbad Zwemschool
Zwemschool Zwempret - locatie Friendship Sports Center Zwemschool
Zwemschool Spetter - locatie Friendship Sports Center Zwemschool
Zwemschool Spetter - locatie Zwembad de Werf Zwemschool
Zwemschool Kids Actief Amsterdam - locatie Friendship Sports Centre Zwemschool
Zwemschool Zwemmaatjes - locatie Sloterparkbad Zwemschool
Zwemschool Het Kikkertje - locatie Het Zuiderbad Zwemschool
RA Sports Amsterdam - locatie Mirandabad Zwemschool
Van der Wal Sport- & zwemacademie - locatie Westpoort Zwemschool
Zwemschool Aquakidzz - locatie Sloterparkbad Zwemschool
Zwemschool Pardoes - locatie Het Reade / Sloterparkbad Zwemschool
Zwemschool De Waterparels - locatie Zwembad de Werf Zwemschool
Zwemschool Druppel - locatie Het Sloterparkbad Zwemschool
Zwemschool de Zwaantjes - locatie Zwembad Amsterdam Oost Zwemschool
Zwemschool Vrijzwemmen - locatie Reade op de Overtoom Zwemschool
Zwembad Bijlmerbad Binnenbad
Zwembad Het Marnix Binnenbad
Zwembad Zuiderbad Binnenbad
Zwembad Noorderparkbad Binnen - en Buitenbad
Zwembad De Mirandabad Binnen - en Buitenbad
Zwembad Het Sloterparkbad Binnen - en Buitenbad
Zwembad Amsterdam Oost Binnenbad
Zwembad Mercator Amsterdam West Binnen - en Buitenbad

Dit is een tabel met de 16 zwemscholen in Amsterdam.

Banenzwemmen in Amsterdam

Banenzwemmen is een geweldige manier om fit te blijven, of je nu een beginner bent of een ervaren zwemmer. Banenzwemmen een geweldige workout voor iedereen die zijn conditie wil verbeteren.

Of je een persoonlijke beste tijd wilt verbeteren of gewoon lekker ontspannen wilt zwemmen, banenzwemmen is de perfecte activiteit voor jouw. Wil je weten waar je kunt banenzwemmen?

Hieronder de zwembaden waar je kunt banenzwemmen.

Meer weten over banenzwemmen in Amsterdam? Lees hier ons blog banenzwemmen in Amsterdam.

Dit is een tabel met de zwembaden waar je kunt banenzwemmen in Amsterdam.

Als je op zoek bent naar een zwembad in Amsterdam, hebben we deze handige kaart voor je. We hebben ook de verschillende zwemscholen in Amsterdam kaart gebracht als jij of je kinderen geïnteresseerd zijn in het volgen van zwemlessen.

Dus waar wacht je nog op? Zoek een zwembad bij jou in de buurt en begin snel met zwemmen!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 - 08:58

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.