Loading...

Je bent op zoek naar een zwemles in Den Haag? Dan is het heel goed om je optimaal voor te bereiden. Want op z’n minst de aankomende 1,5 tot 2 jaar is jouw kind er wekelijks zoet mee. En jij als ouder helemaal!

Zwemles in Den Haag. 11 meeste gestelde vragen

De beste zwemles van Den Haag

In deze blog zetten we alle punten op een rij die je helpen bij het vinden van de juiste zwemles in Den Haag

De Zwembadvergelijker schrijft niet alleen blogs over de zwemles in Den Haag, maar ook over randzaken die met zwemles te maken hebben.

Ook vergelijkt de Zwembadvergelijker het aanbod, de faciliteiten en de zwemtarieven van de zwemscholen en zwembaden in Nederland. 

Zo heeft de Zwembadvergelijker een aantal blogs geschreven over hoe je snel(ler) en dus goedkoper je A diploma kunt halen. 

Eén van de belangrijkste blogs die we voor jou hebben geschreven is een blog over de 11 stappen die je kunt zetten zo dicht mogelijk bij de beste zwemles in Den Haag te komen.

In deze blog wordt onder andere de functie en de meerwaarde uitgelegd van de Zwembadvergelijker.

Veel gestelde vragen door ouders tijdens de zoektocht naar een zwemles in Den Haag

Vanaf het moment dat je kind een bepaalde leeftijd heeft, ga je jezelf als ouder vragen stellen over zwemles.

Vragen zoals: wat kost een zwemles in Den Haag; hoe kan ik voor mijn kind de beste zwemles vinden; waar wordt in de buurt een zwemles in Den Haag aangeboden; is dat het openbare zwembad of een zwemschool; op welke leeftijd kan mijn kind het beste starten met de zwemles?

En als je dan eenmaal zover bent dat je denkt alles te weten, dan volgen waarschijnlijk de vragen die we in deze blog gaan beantwoorden. 

Op welke leeftijd kan je kind beginnen met een zwemles in Den Haag?

In Den Haag kan jouw kind beginnen met de zwemles zodra deze 4 jaar is. Dit geldt voor 9 van de 26 zwemlesaanbieders in Den Haag.

Bij 7 van de 26 zwemlesaanbieders in Den Haag kun je starten met 4,5 jaar. Bij 3 vanaf 5 jaar en bij de zes gemeentelijke zwembaden kun je (pas) starten vanaf 6 jaar

Lees hier op welke leeftijd jouw kind volgens De Zwembadvergelijker het beste kunt starten met de zwemles. Een objectieve blik!

Op welke leeftijd kun je jouw kind inschrijven voor een zwemles in Den Haag?

Je kunt je kind inschrijven voor een zwemles in Den Haag zodra je kind 2,5 jaar is. Dit geldt overigens alleen bij Sportcentrum Mulder.

Dit is op dit moment zo bij alle zwemlesaanbieders in Den Haag waarbij de inschrijfleeftijd voor de reguliere zwemles bij ons bekend is. 

Bij de overige kun je jouw kind inschrijven vanaf 3,5 en 4 jaar. Wederom met uitzondering van alle gemeentelijke zwembaden in Den Haag, waar je jouw kind op 5-jarige leeftijd kunt inschrijven.

De wachtlijst!

Om in aanmerking te komen voor een zwemles dien je jouw kind eerst in te schrijven op de wachtlijst van de zwemlesaanbieder.

Soms moet je maanden wachten voordat je kind wordt opgeroepen voor een zwemles en soms maar enkele weken, maar je dient je kind over het algemeen in te schrijven. 

In het onderstaande tabel de inschrijfleeftijd en de startleeftijd voor de zwemles in Den Haag van alle zwemlesaanbieders.

NaamInschrijfleeftijdStartleeftijd
#REF!4,5 jaar4,5 jaar
#REF!4 jaar5 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!4 jaar4 jaar
#REF!4 jaar4 jaar
#REF!NNB4,5 jaar
#REF!NVT4,5 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!NVT4 jaar
#REF!NNB4 jaar
#REF!4 jaar4,5 jaar
#REF!NVT5 jaar
#REF!2,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!2,5 jaar4 jaar
#REF!4 jaar5 jaar

Dit is een tabel met een overzicht van de inschrijfleeftijd en de startleeftijd van alle zwemlesaanbieders in Den Haag.

Wat is de maximale groepsgrootte van de zwemles in Den Haag?

De maximale groepsgrootte bij een zwemles in Den Haag is 14 kinderen in een groepje per zwemles. Dit geldt alleen bij Zwemschool De Tuimelaer. 

Bij de gemeentelijke zwembaden is de maximale groepsgrootte 12 kinderen per les, per zwemonderwijzer.

De maximale groepsgrootte is van belang omdat dit ervoor dat elk kind de ‘normale’ aandacht krijgt die het nodig heeft en dat de zwemleraar gemakkelijk kan zorgen voor een veilige en leuke zwemomgeving.

Maximaal 12 kinderen in een zwemgroepje is over het algemeen ‘normaal’. Kleinere en grotere groepen zijn vaker uitzondering dan regel bij publieke zwembaden. 

Op 11 zwemlesaanbieders na biedt iedereen ook zwemles aan in relatief kleine groepjes. Dan kun je denken aan 4 tot 7 kinderen in een groepje. Bij Zwemschool de Waldos in Den Haag is de maximale groepsgrootte 3. 

Sommige ouders kiezen voor een zwemles met minder kinderen zodra het kind even wat meer attentie nodig heeft.

Privézwemles

11 zwemlesaanbieder in Den Haag bieden privé zwemlessen aan. Dit is iets voor jou als je wilt dat je kind structureel 1 op 1 zwemles krijgt. Soms worden er ook 1 zwemonderwijzer op 2 kinderen of zelf 3 kinderen les gegeven. Dit noemen we geen privéles. 

In de meeste gevallen kiezen ouders voor een privézwemles voor hun kind als er net even iets bijgeschaafd moet worden. Een zogenaamde cursus om weer ‘back on track’ te komen.  Vaak wordt het gebruikt om iets specifieks te oefenen met een zwemonderwijzer, zodat je kunt afzwemmen

In het onderstaande tabel de maximale groepsgroottes en zwemlesaanbieders in Den Haag die ook privézwemles aanbieden of zwemles in kleine groepjes.

NaamInschrijfleeftijdStartleeftijd
#REF!4,5 jaar4,5 jaar
#REF!4 jaar5 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!4 jaar4 jaar
#REF!4 jaar4 jaar
#REF!NNB4,5 jaar
#REF!NVT4,5 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!NVT4 jaar
#REF!NNB4 jaar
#REF!4 jaar4,5 jaar
#REF!NVT5 jaar
#REF!2,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!2,5 jaar4 jaar
#REF!4 jaar5 jaar

Wat is de zwemlesduur bij de zwemlesaanbieders in Den Haag?

De meeste zwemlessen duren 45 minuten en de kortste duur is 30 minuten. 

Alleen zwemschool Waldos biedt 30 minuten zwemles aan.

Welke zwemlesduur kies je?

Het is maar net wat je wensen zijn en hoe oud je kind is. Hoe jonger het kind, hoe beter het is dat de les niet te lang duurt in verband met de spanningsboog. 

In sommige zwembaden in Nederland wordt er soms 1,5 uur zwemlessen aangeboden. Als je kiest voor turbolessen of snelcursussen, dan kunnen deze lessen soms wel 3 uur duren. Dan zitten er natuurlijk wel pauzes tussen voor een hapje en een drankje.

Overigens turbolessen kunnen helpen om je kind sneller het zwemdiploma te laten halen. Lees hier meer over.

Is er restitutie voor niet gebruikte zwemlessen?

Alle zwemscholen en zwembaden in Den Haag die zwemlessen aanbieden geven geen restitutie als je kind deze mist.

Alleen Zwemschool Atlantic , Arris & Barris en de gemeentelijke zwembaden Den Haag hebben daarin een kleine opening om toch geld gerestitueerd te krijgen. Welke uitzonderingen dit zijn kun je nalezen binnen hun gestelde zwemlesvoorwaarden.  

Dit betekent dat je vooraf moet betalen voor zwemlessen, zelfs als je weet dat je kind deze misschien niet zal volgen.

Het is belangrijk om te controleren of zwemlessen worden aangeboden met restitutie voorafgaand dat je jouw kind inschrijft, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Je kunt na het missen van de zwemlessen bij 16 van de 26 zwemlesaanbieders in Den Haag de gemiste zwemles inhalen. 

Dus wil je als ouder krijgen waarvoor je betaald en de kans hebt om in te halen, dan kies je voor de zwemlesaanbieders waarbij je de les in kunt halen. Op de locatiepagina’s van De Zwembadvergelijker hebben we voor jou per zwemlesaanbieder uitgezocht of dit het geval is of niet. 

Het is belangrijk om te weten dat niet alle zwemscholen en zwembaden de mogelijkheid tot inhalen aanbieden. Hierdoor is het zeker de moeite waard om dit na te kijken voordat je jouw kind inschrijft voor de zwemles bij een zwemschool of zwembad.

Welk zwemdiploma’s worden er afgegeven?

Zwemlesaanbieders in Den Haag geven over het algemeen het NRZ en EVNOS zwemdiploma af. Het diploma wordt afgegeven in drie niveaus: A, B en C. NRZ staat voor Nationale Raad Zwemveiligheid.

Opvallend dat volgens ons onderzoek alleen Zwembad het Hofbad het KNZB zwemdiploma hanteert. 

Sommige zwemscholen en zwembaden kiezen voor de combinatie NRZ, ENVOS en/of Easyswim

Gelukkig zijn alle zwemlesaanbieders aangesloten bij een ‘landelijke partij’. Het komt wel eens voor dat een zwemschool hun eigen zwemdiploma visie loslaten op kinderen met een eigen geknutselde zwemdiploma. Mocht je dit tegenkomen kies dan voor een gecertificeerde zwemlesaanbieder

Lees hier waaraan je moet voldoen om je zwemdiploma A te halen

Welke zwemlesaanbieder in Den Haag werkt met een leerlingvolgsysteem?

Als je zwemles wilt gaan volgen, wil je natuurlijk weten hoe je kind vordert. Een leerlingvolgsysteem is daar perfect voor.

Bij 23 van de 26 zwemlesaanbieders kun je online zien hoe je kind zich verbetert.

Alleen Zwemschool Verroen, Qfitness en Zwemschool Waldos werken niet met leerlingvolgsysteem. Bij Zwemschool Aris en Baris is het niet bekend. 

In Den Haag werken de meeste zwemlesaanbieders met een leerlingvolgsysteem. Welke zwemlesaanbieders dit zijn kun je vinden op de pagina van de zwembaden en zwemscholen binnen Zwembadvergelijker.nl.

Voor ouders zorgt een leerlingvolgsysteem soms ook wel eens voor frustraties of ergenissen. De voornaamste reden is dat het leerlingvolgsysteem niet optimaal wordt bijgehouden of als je elke week kijkt, is er niets aangepast.

Als ouder vind je het misschien fijner om lang de rand van het bad te kijken naar de zwemles. 

Antwoord op de vraag of je naar je kind mag kijken tijdens de zwemles vind je ook terug op de locatiepagina’s van de Zwembadvergelijker.

Kortom, klik hier, – voer je adres in, – kies een zwemlesaanbieder, – check de veel gestelde vragen over de zwemles van de zwemlesaanbieder en schrijf in als je daaraan toe bent.

Is je kind ziek, wat dan?

Is je kind ziek tijdens de zwemles periode?

Bij 9 van de zwembaden en zwemscholen in Den Haag kun je het verzuim dan later niet inhalen. Er zijn per zwembad of zwemshcool aparte uitzonderingen op de regels. Check deze goed voordat je inschrijft. 

Bij de reguliere zwemles ABC zijn de eerste twee zwemlessen meestal voor eigen rekening als je kind ziek is. Dus als je verwacht dat jouw kind langer dan twee weken ziek zal zijn, meld je dan af bij de receptie van het zwembad.

In het verleden was soms een doktersverklaring nodig, maar volgens ons mag dit niet meer vanwege de privacywetgeving niet meer.

De reden dat het zwembad deze regels heeft ingevoerd is omdat jouw kind een plaats bezet in de zwemlesgroep. Bij afwezigheid zwemt er één kind minder in een groep, wat natuurlijk een impact heeft op de omzet.

Ook tijdens de vakanties vinden steeds vaker zwemlessen plaats. Omdat veel ouders hun kinderen logischerwijs mee willen nemen op vakantie, wordt deze ziekteverzuim situatie soms “misbruikt”, door bijvoorbeeld 6 weken niet naar de zwemles komen.

Mag je gratis recreatiezwemmen na inschrijven van de zwemles?

Als je jouw kind inschrijft bij een zwembad, waar je ook recreatief kunt gaan zwemmen, mag je kind vaak gratis zwemmen. Dit geldt vanaf het moment van inschrijven tot en met het behalen van het zwemdiploma.

In Den Haag kan dit tot onze verbazing bij geen enkel zwembad of zwemschool.  

Wat kost een zwemles in Den Haag?

Zwemles in Den Haag kan soms duur zijn, maar het is zeker de moeite waard.

Als je geen zwemlessen hebt genoten voordat je bijvoorbeeld naar Den Haag verhuisde, kun je er zeker van zijn dat je er een paar zult vinden die geschikt zijn voor je budget.

Het is echter belangrijk om te weten wat de kosten zullen zijn voordat je jouw kind aanmeldt voor een zwemcursus, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De goedkoopste zwemles in Den Haag is € 6,10 per les van 45 minuten, maar over het algemeen kunnen de kosten van een zwemles variëren afhankelijk van de zwemlesaanbieder, soort cursus je kiest en hoeveel kinderen er in een groepje zitten.

De duurste zwemles in Den Haag is €34,50, maar dan zitten er ook maar maximaal 3 kinderen in een groepje.

Sommige zwemscholen of zwembaden hebben vaak maandelijke doorlopende abonnementen, maar ook soms abonnementen op afkoop.

Als je besluit om voor je kind privélessen aan te schaffen, dan zullen de kosten ongeveer tussen € 35-65 per uur zijn.

Hieronder de 5 duurste zwemscholen van Den Haag samengevat in een tabel. 

NaamInschrijfleeftijdStartleeftijd
#REF!4,5 jaar4,5 jaar
#REF!4 jaar5 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!4 jaar4 jaar
#REF!4 jaar4 jaar
#REF!NNB4,5 jaar
#REF!NVT4,5 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!NVT4 jaar
#REF!NNB4 jaar
#REF!4 jaar4,5 jaar
#REF!NVT5 jaar
#REF!2,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!2,5 jaar4 jaar
#REF!4 jaar5 jaar

Dit is een tabel met de top 5 duurste zwemles in Den Haag.

Als je geld wilt besparen op zwemlessen in Den Haag, kun je overwegen om je kind op een latere leeftijd te laten starten met de zwemles en daarbij te kiezen voor een snelcursus.

Om de kosten voor een zwemles in Den Haag totaal inzichtelijk te maken hebben we een apart blog geschreven. Klik hier op het blog te lezen ‘Hoeveel kost een zwemles in Den Haag?’.

Wat is het inschrijfgeld voor een zwemles in Den Haag?

Als je kind zwemles wilt volgen in Den Haag, moet jouw kind inschrijven. Dit kan vaak online of bij een zwembad of zwemschool in de stad.

Het hoogste inschrijfgeld voor een zwemles in Den Haag is maar liefst € 35,-. Bij 6 zwemlesaanbieders in Den Haag betaal je geen inschrijfgeld en is vaak ingegrepen bij de zwemlessen. 

Het inschrijfgeld voor een zwemles is een eenmalige vergoeding die zorgt voor toegang tot de wachtlijst voor een zwemles in Den Haag bij de gekozen zwemlesaanbieder. 

In de volgende tabel zie je het inschrijfgeld per zwemlesaanbieder in Den Haag en je kunt meteen inschrijven mocht je dit willen. Klik op de inschrijflink achter de naam van het zwembad of zwemschool.

NaamInschrijfleeftijdStartleeftijd
#REF!4,5 jaar4,5 jaar
#REF!4 jaar5 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!5 jaar6 jaar
#REF!4 jaar4 jaar
#REF!4 jaar4 jaar
#REF!NNB4,5 jaar
#REF!NVT4,5 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4 jaar
#REF!NVT4 jaar
#REF!NNB4 jaar
#REF!4 jaar4,5 jaar
#REF!NVT5 jaar
#REF!2,5 jaar4 jaar
#REF!3,5 jaar4,5 jaar
#REF!2,5 jaar4 jaar
#REF!4 jaar5 jaar

Slot woord

Zoals je kon lezen in dit artikel zijn er veel verschillende factoren waar je op moet letten bij de keuze van een goede zwemles. Gelukkig hebben wij alle informatie voor je verzameld en we hopen dat deze je geholpen heeft bij het maken van jouw juiste keuze.

Wil je meer informatie over één van de aangegeven zwemlesaanbieders dan kun je naar de locatiepagina van de zwemlesaanbieder gaan op Zwembadvergelijker.nl.

Heb je dan nog niet het juiste antwoord gekregen op je vraag, neem dan contact op met het zwembad of zwemschool in Den Haag.

Heeft deze informatie je geholpen laat het ons dan weten in onderstaand bericht. Heb je tips of aandachtspunten? Neem dan even contact met ons op door op deze link te klikken. 

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.