Loading...

Zwemles tarieven vergelijken is vrijwel niet te doen. Domweg omdat elke zwemlesaanbieder vaak andere zwemlestijden aanhoud en tarieven aanbied in verschillende vormen van abonnementen zodat een zwemles tarief erg moeilijk te vergelijken is.

Toch heeft de Zwembadvergelijker een methode gevonden om jou van de juiste informatie te voorzien. Lees verder hoe.

Zwemles tarieven vergelijken, hoe doe je dat

Welkom op Zwembadvergelijker.nl. De Zwembadvergelijker is dé website voor ouders die op zoek zijn naar onder andere de beste zwemles in de buurt voor jouw kind!

Ook is de Zwembadvergelijker voor iedereen die meer wil weten over zwembaden, zwemscholen, zwemlessen en zwemactiviteiten in de breedste zin. Alle blogs over bijvoorbeeld Aquajoggen, Aquarobics, zwangerschapszwemmen en babyzwemmen vind je hier. 

Waarom Zwemles tarieven vergelijken?

Eigenlijk is het antwoord heel simpel toch? Je wilt weten waar de zwemles van je kind of een zwemles voor jezelf het goedkoopste is. 

Nu kun je al de wiedeweerga gaan googelen en op zoek gaan naar een zwemles in de buurt voor jou of je kind. Vervolgens kom je op de zwembadpagina of zwemschool pagina uit en zie je daar een bedrag staan. En dan? Wat betekent dit bedrag dan?

Vaak zie je een maandbedrag, kwartaalbedrag of zelfs een zwemlespakket van bijvoorbeeld €800,-. Ook kun je misschien privé zwemlessen afnemen of zwemles volgen in kleine groepjes?

Klik op een van de vlaggen om de zwemlestarieven van die stad te bekijken

Wat als je jouw kind wilt gaan inschrijven voor de zwemlessen en je moet betalen, is dit eenmalig? Wat is hierbij inbegrepen? En als je toch ergens anders eerder met een zwemles kan starten krijg je dan je geld terug? Dit is waarom onder andere zwemles tarieven vergelijken handig is.

Op dit moment heeft de Zwembadvergelijker 60% van het aanbod in Nederland vergeleken door een 21 veelgestelde vragenlijst. 

We hebben blogs geschreven over zwemles kosten en de veelgestelde vragen over zwemlessen van de grotere steden in Nederland.

Stukje bij beetje zullen we ook de zwemles tarieven vergelijken van jouw stad of regio

De bestaande voorbeelden zijn Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht

Zwemles tarieven vergelijken? Welke zwemles tarieven vergelijk je dan precies?

Als je alle zwemlestarieven gaat vergelijken die er zijn dan ben je misschien wel weken bezig. 

Want naar welke zwemles gaat je keuze uit? Wordt het turbozwemmen? Privelessen of zwemlessen in kleine groepjes? En zie je op de site van de zwemlesaanbieder een tarief voor een enkele zwemles of verschillende abonnementen? 

De Zwembadvergelijker vergelijkt alleen het zwemlestarief van de zogenaamde particuliere zwemlessen. Deze zwemlessen worden door de meeste mensen afgenomen. 

Dit zijn zwemlessen met vaak iets grotere groepen, denk aan 12 kinderen voor het zwemdiploma A en 15 kinderen voor het zwemdiploma B en C. Dit is dan 1 zwemonderwijzer per groep. 

Als wij van Zwembadvergelijker.nl zwemles tarieven vergelijken, hoe berekenen we de tarieven dan?

Wij berekenen de zwemlestarieven als volgt.

We gaan er in het begin van uit dat alle zwemles abonnementen die worden aangeboden een abonnement is voor 1 keer per week zwemles. Tenzij dit anders en nadrukkelijk wordt aangegeven. Dan rekenen we in meervoud. 

Ook gaan kijken wij niet naar vakanties en andere zaken die ervoor zorgen dat er geen zwemles wordt aangeboden. Bij steeds meer zwemlesaanbieders gaan de zwemlessen het gehele jaar door, of wordt het abonnement stopgezet zodra er geen zwemles wordt aangeboden.

We houden ook geen rekening met de dag waarop jouw kind zwemt.  

Dus stel een maandkaart kost €50,-. Dan doen wij dit bedrag x 3. Dit is €150,- per kwartaal en delen dit door 13 weken. Dus €150/13= 11,53 per les.

Stel deze les is een uur? Dan rekenen wij terug naar 45 minuten, om appels met appels te vergelijken ten opzichte van andere zwemlesaanbieders. 

Dus €11,53/4*3= €8,65 per 45 minuten zwemles. 

Ben je bang dat je kind nog te jong is? Lees dan het blog over de absolute objectieve mening van De Zwembadvergelijker wanneer je het beste kunt starten met de zwemles?

Zwemles tarieven vergelijken met een afkoop zwemlespakket?

Dit is wat lastiger, want dan moeten we weten hoe lang een kind doet over een zwemles. Maar gelukkig is dit algemeen bekend. 

Aantal klokuren voor het behalen van de zwemdiploma’s

De totale kosten voor het behalen van de zwemdiploma’s in Rotterdam worden in kaart gebracht door middel resultaten uit een onderzoek van het Mullier Instituut uit 2016. 

Het Mullier Instituut heeft onderzoek gedaan bij zwembaden en zwemscholen met de vraag wat de duur is voor het behalen van de verschillende zwemdiploma’s. 

Hieronder worden de resultaten van het onderzoek over de duur van een zwemdiploma gepresenteerd. 

Dit is een tabel met de duur van het behalen van zwemdiploma A, B en C in klokuren.

Voor het berekenen van het pakket nemen wij de mediaan. Voor zwemdiploma A zijn dit 48 klokuren dat neerkomt op 64 zwemlesuren van 45 minuten.

Kost een zwemles pakket 500,- en de zwemlessen duren 45 minuten dan kost een zwemles  €7,81 per zwemles van 45 minuten.

Kost een zwemles pakket 500,- en de zwemlessen duren 55 minuten dan kost een zwemles €6,39 per zwemles op basis van 45 minuten.

Zwemles tarieven vergelijken, hoe doe je dat?

Het antwoord is heel simpel. Ga naar onze de vergelijker van Zwembadvergelijker.nl en typ je adres in.

Vervolgens kun je precies zien wat het reguliere of zogenaamde particuliere zwemles tarieven zijn teruggerekend op basis van 45 minuten.

Klik dan op de locatiepagina van het zwembad of de zwemschool om de veel gestelde vragenlijst te bekijken.

Het kan zijn dat voor jouw zwembad of de zwemschool naar waar je op zoek bent dit nog niet is ingevuld. Maar binnenkort zal dit wel het geval zijn. 

Kom je tarieven tegen die niet kloppen? Laat het ons hier weten, wij checken de berekening en passen en meteen aan. Altijd fijn als we terugkoppeling krijgen.

Ben je tevreden met de antwoorden op de vragen en je krijgt er een goed gevoel bij. Je hebt een keuze gemaakt voor het zwembad of de zwemschool?

Lees de blogs over hoe je de beste zwemonderwijzer vindt, hoe je in 11 stappen tot de beste zwemles kunt komen of 9 tips hoe je de beste zwemschool kunt kiezen.

2 Comments.

Comments are closed.

Een aantal links op deze pagina kunnen affiliate links zijn, dit betekent dat wij commissie ontvangen over de voorgestelde producten zodra je via de link een product koopt. Je betaalt niets extra’s maar de commissie helpt ons om zwembaden steeds beter te kunnen vergelijken en gratis informatie te blijven verstrekken.